Suverénní Djokovič je už v semifinále, vyzve v něm bojovníka Ferrera

7. 9. 2012, 08:07
Aktuality 75
Ani první soupeř z elitní světové desítky nezpomalil na US Open obhájce loňského titulu Novaka Djokoviče. Srbského tenistu čekal v noci na dnešek těžký test v podobě Juana-Martína del Potra; ani s nebezpečným Argentincem ale Djokovič neztratil set a postoupil do semifinále. V něm narazí na Davida Ferrera, který včera v pětisetovém maratónu udolal dalšího Srba Tipsareviče.
Novak Djokovič

Novak Djokovič sice i ve svém pátém zápase na US Open potřeboval k postupu jen tři sety, ale zápas s vítězem US Open z roku 2009 Juanem-Martínem Del Potrem byl vyrovnaný a náročný. Djokovič však předvedl skvělý výkon, trefil 43 vítězných míčů a neúnavě po kurtu dobíhal jeden míč za druhým.

"Hráli jsme neskutečný zápas a několik neuvěřitelných výměn. A i když jsem vyhrál ve třech setech, tak jsem moc rád, že jsem postoupil, protože to bylo úplně vyrovnané. On je vynikající tenista," ocenil Djokovič svého soupeře.

Důležitý byl ve čtvrtečním utkání především druhý set. Trval 84 minut, o jedenáct více než celý zápas Djokoviče v 1. kole proti Italovi Lorenzimu, a rozhodl ho až tie-break. V tom měla jedna výměna dvacet úderů, Del Potro vybral dvě smeče a doběhl zkrácení, než dal aut.

Díky vítězství 6-2 7-6 6-4 nad Del Potrem postoupil Djokovič už do desátého grandslamového semifinále v řadě a podle Argentince má nyní největší šanci vyhrát titul ze všech čtyř zbývajících hráčů v soutěži.

"Měl jsem vyhrát ten druhý set," litoval po porážce Del Potro. "Nole hrál v nejdůležitějších momentech výborně. V tie-breaku měl v pár výměnách trochu štěstí, ale zasloužil si vyhrát, zbytek utkání hrál o dost líp než já. Každým zápasem hraje líp a líp, je tu favoritem na vítězství," uvedl osmý hráč světa.

Ještě mnohem větší drama přineslo druhé včerejší čtvrtfinále mezi Davidem Ferrerem a Jankem Tipsarevičem. Vítězně z něj vyšel Španěl, přestože prohrával 1:2 na sety a 1-4 v rozhodující sadě.

První vzájemný zápas po více než čtyřech letech odstartoval lépe srbský tenista, který rychle sebral soupeři servis. Ferrer se rychle vzpamatoval, úvodní set obrátil a vedl 1:0, ale to Tipsarevičem nijak neotřáslo. Dlouhé desítky minut si pak devátý hráč pořadí ATP držel servis, a když druhý set získal v tie-breaku a ve třetím dějství dvakrát prolomil Ferrerovo podání, začalo se schylovat k překvapení na úkor světové pětky.

To ale Ferrer nepřipustil. Španěl srovnal na 2:2 na sety a do zápasu se dokázal vrátit i ze stavu 1-4 v páté sadě. Za stavu 4-4 ještě Tipsarevič dokázal odvrátit dva brejkboly, po jejichž proměnění by David Ferrer šel podávat na vítězství, osudným se ale Srbovi stala až druhá zkrácená hra v utkání. Ferrer tie-break vyhrál 7-4 a po čtyřech hodinách a 31 minutách tak zvítězil 6-3 6-7 2-6 6-3 a 7-6.

"Nemám slov, jsem hrozně šťastný. I soupeř si zasloužil postoupit, protože to byl absolutně vyrovnaný zápas a já měl jen víc štěstí," řekl Ferrer, který si zahraje počtvrté grandslamové semifinále, ale do boje o titul dosud nepostoupil.

Výsledky - US Open - muži (tvrdý povrch, dotace 25.526.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (2-Srb) - Del Potro (7-Arg.) 6:2, 7:6 (7:3), 6:4, Ferrer (4-Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 6:3, 6:7 (5:7), 2:6, 6:3, 7:6 (7:4).

Semifinálové dvojice: Djokovič - Ferrer, Berdych (6-ČR) - A. Murray (3-Brit.).
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

75
Přidat komentář
Mayo
Berdych vs Murray sa hrá už od 17:00...to neni dobré pre Andyho...podľa mňa skôr mu vyhovuje keď sa hrá už počas tmy...no čo už...komon Andy
Reagovat
tommr
a máš pro to tvrzení nějaký konkrétní důvody? Docela by mě to zajímalo ... :)
Reagovat
Mayo
vždy keď hral cez deň či lopéz alebo čilič tak sa dosť trápil zato v noci mu to išlo dobre...neviem no a ja mám radšej nočné zápasy navyše...ale zajtra má v NY pršať dosť tak aby sa to vôbec odohralo
Reagovat
tommr
doufám, že v tom prvním (že to Murraymu jde přes den o něco hůř než v noci) máš pravdu a v tom druhým (hrozící déšt) ne ... :)
Reagovat
baggik
Já věřim, že Novak vyhraje celý turnaj. Ne že by Tomáš nebyl těžkej soupeř,ale přece jen není to Federer. Spíš jsem si myslel že ho může potrápit Delpotro, který už tu vyhrál a na olympiádě hrál výborně, to se nestalo a tak věřím Novakovi na 100 procent.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Nola
včera dokázal Janko Tispsarevič, že rozhodne patrí do TOP 10, nedávno som tu čítala kecy, že sa tam dostal iba vďaka obiehaniu B-čkových turnajov, ... snáď konečne už neprajníci pochopia, že srbský tenis má miesto vo svete mužského tenisu, popri tom španielskom... Isner by Tipsu neporazil, aj keby postúpil ďalej, výborný servis bohužial nestačí...
Reagovat
Mayo
vôbec tam Janko nepatrí a Izzy by ho sundal jak ništ
Reagovat
Nola
hráč, ktorý dokáže zohrať vyrovnané stretnutie so svetovou päťkou, pohybuje sa výborne po dvorci, má blízko k postupu do semi,kam podľa teba patrí? neviem koho by si rád videl v TOP 10, ale rebríček je meradlom výkonnosti hráčov, tak nie je čo riešiť, jediný, kto nie je správne umiestnený je Del Potro, je síce vysoký, ale on nie je "servisman", na rozdiel od Isnera.... ovláda všetky údery a pohybuje sa výborne na kurte
Reagovat
Pe3k
Tipsa i John v top 10 sedí, kdo tam ale nemá co dělat je Monaco!
Reagovat
Mayo
včera hral Janko dobre ale tá herecká vložka bola humus...som rád, že tam je Ferrer , aspoň nebude srbské semi to by bola tragédia tenisu :D
Reagovat
Nola
ja som nikde nepísala, že Isner tam nepatrí, iba som reagovala na tie príspevky po vypadnutí Isnera, kde podceňovali Janka.....
Reagovat
gigin
Můžeš mi normálně, slušně vysvětlit, proč by případné srbské semi byla tragédie tenisu ??
Reagovat
smazaný uživatel
A kam podle tebe patří žebříčkově Delpo?
Reagovat
a.magerova
Janko hrál včera luxusně, má body tak je tam kde je.
Chci věřit, že včera to divadlo nebylo...
Reagovat
Nola
výborne, mne by sa srbské semi veľmi páčilo... ale David je jeden z tých najväčších sympaťákov na okruhu, ja som vlastne nemala komu fandiť, lebo ich mám rada oboch, Jankovi by som to dopriala asi viac, lebo také šance sa nevyskytnú tak často

re: All-that-i-am
Del Potro má byť vyššie na rebríčku, nechcem uraziť ani Davida, ani Tomáša, sú obaja výborní a sú mi sympatickí, DelPo bol zranený... myslím si, že 5. miesto by malo byť jeho...
Reagovat
gigin
Se vším, co jsi napsala v tomto vlákně, absolutně souhlasím !!! :))
Jsem rád, že jsi tady ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odpověď. Taky bych byl rád za takové místo na žebříčku, ale respektuju, že bilance Delpa s Ferrerem, Berdychem a Tsongou v H2H je z hlediska poslední doby extrémně vyrovnaná. Na Davida v posledních výsledcích nemá, s Berdychem a Tsongou je zase v lehkém plusu... Proto jsem se ptal, jak to vnímáš....
Reagovat
Mayo
pretože sú to dvaja šašovci hlavne ten lepší z nich :D
Reagovat
gigin
Jo jasně. Já zapomněl!! Díky za vysvětlení :))
Reagovat
spaniel
V tom souhlasim. Janko proti Novakovi vubec neumi. Neco jako Wawrinka proti Federerovi apod. Asi udel slabsich krajanu. Navic Ferrer na tom bude fyzicky lepe, prece jen Janko muze mit ty trisla trochu natahle a nema takovou kondicku ani bojovnost jako David.
Reagovat
Pe3k
Nole-DelPo, Krátké, ale zatím nejlepší na youtube, navíc v dobré kvalitě. Novak for win.

http://www.youtube.com/watch?v=B_7QuyPIJQE
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem v noci po zápase Davida už vytuhl, takže jsem noční zápas zhlédl až ze záznamu. Ale to, co jsem viděl, byl prostě "starý Djoker" a pokud mu ta fazóna vydrží, bude jen těžko k poražení. A Del Potro se ho navíc snažil po většinu zápasu stereotypně přestřílet od základní čáry a to na něho neplatí.
David gratulka, že ten zápas nakonec zvládl, ale semifinále je tu jeho maximum.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď som pred USO Djokovičovi veril, môj názor sa nestretol zrovna s pochopením. Veľkú úlohu v tom zohrávali predsudky a akési dozvuky z nepodarenej sezóny na tráve, ktoré sa preniesli aj do prognóz, čo sa NY týka.

Treba si však uvedomiť, že HARD je stále Djokovičov povrch a vždy tu bude favoritom. Nechcem znevažovať Rogerovu výhru, ale vzhľadom na nabitý Srbov program je finále v Cinnci len logickým vyústením. Okrem neho ho dokázal s patričnou dávkou šťastia poraziť už len Isner, takže všetky reči o nedostatočnej forme Djokoviča sa nezakladajú úplne na pravde. Osobne som si len nebol istý, či bude týždeň oddychu stačiť na zodpovednú prípravu. Stačil.

Inak, mimochodom Tomasinho, Chazy. Naozaj si myslíte o prvom sete AO, to čo si myslíte?..Nemôžem uveriť tomu, že sa tu naše názory tak drasticky rozchádzajú. Som presvedčený, že austrálsky prvý set bol ten, najlepší a najagresívnejší z Rafov strany, čo sa všetkých vzájomných finále týka (mimo USO). Evidentne do neho preniesol poučenie z predošlých neúspešných finále, bol suverénny na servise, v medzihre stabilný s dostatočnou dĺžkou úderou. Ak by Rafa dokázal vysokú hernú krivku udržať, tak by k piatemu setu ani nedošlo.

Čo sa týka poslabšieho finále, skôr sa prikláňam k RG12..V tom zápase sme videli na oboch veľa nezvyčajných UE, bolo to rozhárané z oboch strán, prevládala nervozita. Na druhú stranu je to pochopiteľné, to bol zápas s tak obrovským historickým významom, že byť na ich mieste asi by som zápas prehral kontumačne, keďže by mi nervy nedovolili vstúpiť na kurt :)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, podle mě ty první dva sety byly vůbec nejhorší ve vzájemných zápasech. Fakt mi to přišlo, jakoby to ani nehráli oni. Opravdu. Co se týče Djokoviče na betoně, porazit jej dokázal i Murray s Dubaji a to poměrně přesvědčivě, tam si vybral slabý den a přílši kazil.
Reagovat
Heather_Fedex
novakovi vyhovuje spis pomalejsi hard, to je celkem jasne. (i) proto s andym prohral v dubaji tak jednoznacne.
Reagovat
Heather_Fedex
tim chci samozrejme rict, ze v dubaji je ten povrch rozhodne rychlejsi. sam andy to rekl
Reagovat
smazaný uživatel
To ale Andymu taky, svědčí o tom jeho lepší výsledky v Austrálii než v New yorku.
Reagovat
Chrenda
Berďa ho stejně ve finále zamázne jak švába!
Reagovat
Heather_Fedex
a na konci byl zvonec a pohadky byl konec
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček ATP k dnešnímu dni tj. po včerejším zkompletovaným čtvrtfinále na USO = stav žebříčku po odečtení lonskejch výsledků na USO a započtení dosavadních letošních výsledků na USO (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Tomáše):

1. Federer .......................... 11805 bodů ........ (+6975 bodů)
2. Djokovic ....................... 9990 bodů ......... (+5160 bodů)
3. Nadal ............................. 7515 bodů ........ (+2685 bodů)
4. Murray .......................... 7290 bodů ........ (+2460 bodů)
5. Ferrer ............................ 5915 bodů ........ (+1085 bodů)
6. Berdych ........................ 4830 bodů
7. Tsonga .......................... 4520 bodů ........ (-310 bodů)
8. Del Potro ...................... 3890 bodů ........ (-940 bodů)
9. Tipsarevic ..................... 3285 bodů ........ (-1545 bodů)
10. Isner ............................ 2610 bodů ........ (-2220 bodů)
11. Monaco ....................... 2565 bodů ........ (-2265 bodů)
12. Almagro ...................... 2475 bodů ........ (-2355 bodů)

Tomáš zabral v pravej čas, v žebříčku se posunul na šestý místo a už si téměř zajistil účast na letošním TM ... :)
A pokud by zítra dokázal porazit i Murrayho tak by moh začít reálně uvažovat i o pátým místě. Nevěřím totiž tomu, že by Ferrer moh na tomhle povrchu porazit Djokovice a postoupit do finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě jednou. Rozdíl mezi Berdychem a Tipsarevičem je v letošním žebříčku 800 bodů, žádný turnaj mistrů jistý není, ani kdybys to napsal 10x!
Reagovat
tommr
příště než tady zase začneš machrovat tak si zkus najít ve slovníku význam slova "téměř" ...
Reagovat
smazaný uživatel
v kalendáři chybí pořád odehrát dva turnaje ATP 100 a 4 turnaje ATP 500. 800 bodů tedy v žádném případě není téměř jistý postup! A ta tvoje paranoia je docela kvalitní, mít jiný názor znamená machrovat...
Reagovat
Chrenda
Spíš jde o způsob jakým to podáváš a ten je agresivní a ubohý!
Reagovat
VlS
všichni víme, že pro postup na TM není důležitý žebříček, ale race, to jsou body získané v kalendářním roce. Již nyní kvalifikovaní jsou Nole, Roger, Rafa a Andy, nikdo je už nemůže odsunout ani matematicky za 8 místo.
1 Novak Djokovic SRB 9430
2 Roger Federer SUI 8905
3 Rafael Nadal ESP 6840
4 Andy Murray GBR 5450
World Tour Finals Qualification Cut 5180
5 David Ferrer ESP 4735 /5215 /6015
6 Juan Martin Del Potro ARG 3750
7 Tomas Berdych CZE 3580 /4060/ 4860
8 Jo Wilfried Tsonga FRA 2745
9 Janko Tipsarevic SRB 2720
10 Nicolas Almagro ESP 2375
11 John Isner USA 2250
12 Richard Gasquet FRA 2110
13 Juan Monaco ARG 2110
14 Milos Raonic CAN 2030

To že budou ještě 2 tisícovky a 4 pětistovky neznamená, že si někdo může přičíst všechny body, které ještě uhraje, počet turnajů je limitován. Souhlasím s tommrem, že si Tom účast "téměř" zajistil, pokud by postoupil do F, tak bych to viděl na 99%, pokud by nějakým řízením osudu vyhrál, tak si myslím, že se dostane nad cut, který se po USO opět sníží.
Reagovat
VlS
čísla za lomítky u Toma a Davida jsou pro případ postupu do F, připadně výhry USO
Reagovat
smazaný uživatel
ano, je agresivní. Protože když mu to napíšu slušně a věcně, on nijak nezareaguje, naopak to samé překopíruje ještě pod další články.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud Berďa postoupí o finále a přilepší si o dalších 480 bodů, pak si to klidně může tommr napsat 100x a já mu to jen odkývu. Jenže je před námi Masters v Paříži, kde se běžně děje spousta překvapení a téměř doma hrající Tsonga z posledních tří účastí tam jednou vyhrál a jednou hrál finále, kromě toho Tsonga letos z menších turnajů uhrál relativně málo bodů a může si do žebříčku při čtyřech výhrách na pětistovkách (spekulace, nereálný nesmysl, jen reakce na tebe), z nichž by se mu počítalo snad 1600 bodů oproti současnému stavu. A Tsonga se v halách cítí jako ryba ve vodě. U Tipsareviče je ta situace jiná, ten má z menších turnajů bodů spousty, ale stačí "jen" vě vyhrané pětistovky a je na úrovni Tomáše. Navíc on je schopný kousnout se v Číně. Takže Tomáše ještě čeká dost práce. Co já pamatuju, možná se pletu, protože stránky ATP mi teď nejedou, ale Tomáš byl dříve v Asii schopný čehokoli, jak kohokoli porazit, tak s kýmkoli prohrát. Ale jak jsem psal už na začátku, stačí cvaknout Murrayho a celá tahle diskuze je bezpředmětná.
Reagovat
smazaný uživatel
nebo by to mohl úplně vyřešit Nadal, kdyby na TM nejel. Almagro, Isner nebo Monaco dostatek bodů nenasbírají.
Reagovat
dadaft
tak si to shrňme - Djokovič vyhraje letošní USO a AO 2013, pak vyhraje Nadal RG, Murray W, a pak Novak vyhraje USO a AO, pak Rafa RG, Andy W...................
....................
............
:-))
Reagovat
Roger_Federer
Rafa bude rad když se na Rg 2013 stihne vratit a připravit..A odepisovat dalši hrače je troufalost..
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me do toho jeste promluvi Roger a pak jeste Del Potro a Raonic..
Reagovat
smazaný uživatel
Raonič? Nedivoč
Reagovat
Roger_Federer
Ty mi sympaticky zatim si, tak si to nepokaž...:)
Reagovat
smazaný uživatel
bobe?
Reagovat
Roger_Federer
reakce na boba patři pod jiny přispevek.
Reagovat
smazaný uživatel
OK
Reagovat
a.magerova
Kromě úchvatné hry Davida a Janka mě fascinovalo i to, jak si oba měnili během zápasu outfit...
začátek: David bílé tričko + tmavé kraťasy, Janko celý v tmavém
střed: David červené tričko + tmavé kraťasy, Janko oranžové tričko + tmavé kraťasy
závěr: David se vrátil k outfitu ze začátku, Janko převlíkl kraťasy + si nechal oranžové tričko

Takže pokud někdo míň tenisově znalý na TV jen nakoukl během těch čtyř hodin, musel nutně nabýt dojmu, že jde o 3 různé zápasy :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, u Ferrera je to klasika, když se nedaří, tak zkusí změnu :)
Reagovat
a.magerova
I u Janka jsem si už víckrát všimla, že pokud odejde mezi sety do šatny, tak na tuty přijde v jiné barvě "gatí" :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
on si kdysi trenky převlíkl přímo na kurtu. Sice nic nebylo vidět, ale pak se dlouho řešilo, jestli je to košér nebo ne. Ta se začal chodit převlíkat do šatny.
Reagovat
a.magerova
No to zas byl krok zpět !!! :-/
Jakože nepotřebuji na kurtech vidět polonahé chlapy, ale bylo by to takové oživení....:-))
Reagovat
smazaný uživatel
tenkrát ženy byly silně pro převlékání trenek na kurut, už proto, že to byl Janko "potetovaná reklama na spodní prádlo" Tipsarevič.
Reagovat
dadaft
Djokovic - Del Potro
přímé ploché údery od základní čáry tvořily příliš velké procento, než aby se mně zápas líbil. jestli jde o forhend či bekhend je v případě těchto dvou už úplně jedno. na síť oba pánové chodí v podstatě jedině tehdy, když musí. některé voleje od obou hráčů byly katastrofální. ale věřím, že si spoustu lidí tenhle zápas užilo........

Ferrer - Tipsarevič
tohle byla docela paráda. ))))))))))))))))))
Reagovat
dadaft
dlužno ovšem přiznat, že tajbrejk druhého setu, který jsem včera zaspal, byl top classe. ))
Reagovat
spaniel
Pro me zatim nej zapas USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro - Nole? To jako vážně?
Reagovat
spaniel
Ne, Ferru - Tipsy, fakt jsem si to necekane uzil. Kvuli Nolemu bych neponocoval.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevičův prohoz v tiebreaku na 2:1, to bylo žůžo. Už ten Ferrerův zkrácený backhand byl skvělý, ale ten prohoz od kotníků, který Tipsarevič vytáhl, mazec
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by sa hral zápas Del Potra s Nolem v takom tempe a kvalite celý čas, nielen 2. set, kľudne to mohol byť najlepší zápas turnaja..Aj za predpokladu 3setového matchu..Zápas Ferrera bol síce dramatickejší, ale kvalitou sa k druhému štvrťfinále moc nepriblížil..
Reagovat
dadaft
pro mě je dramatičnost jedna z nejdůležitějších kvalit zápasů. ))
Reagovat
spaniel
Á, pán ak by, kdyby :D
Reagovat
smazaný uživatel
prosim Vás, kdy je to semifinále, tady na TP bylo napsáno, že dnes od 17 hod, ale teď je tam, že zítra...
Díky...
Reagovat
VlS
Je to zítra, dneska hrají finále chlapi v deblu (první zápas od 18:00 našeho času), pak jsou semi žen, zítra je finále debla žen a pak semi chlapů.
Reagovat
tommr
pokud vím tak finále debla žen se hraje až v neděli před finále singla mužů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně sice moje myšlenky míří k Berdychovi, kterého se bojím jak čert kříže, ale i tak se neubráním pohledu k finále. Protože takového Noleho bude faktjen těžké porážet, To by musel Andy zahrát fakt skvěle. Ale kdo ví, třeba Djokovič takový výkno nezopakuje. Každopádně z něj jde strach, ono se řekne, že Murray třeba popáté prohraje finále, ale s tohule mašinou.

No uvidíme, já pořád věřím, Andy hraje chytřeji než Del Potro, je lepší na returnu a zbytek uvidíme, třeba, jak půjde oběma servis. Teď je ale třeba porazit Berdych. Andy se nechal slyšet, že chce hrát "smart tennis", hodně variovat a měnit rytmus hry. Snad tedy u toho nebude moc pasivní, protože Berdych potrestá každý kratší míč. Taky bude důležitý return a hlavně servis.

Výsledek zápasu Djokovič-Ferrer vypadá hodně jasně, David je už teď u sebe vítěz, víc na tomhle povrchu fakt čekat nemůže. Takže je teď na Andym, jestli doplní vysněné finále nebo ne. Come on!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak Nole zopakuje výkon z letošního finále AO s Nadalem, není co řešit:)
Reagovat
smazaný uživatel
To bych moc za příklad nedával, tak první dva sety vypadaly,jak kdyby hráli hráči mimo top 30 snad.
Reagovat
smazaný uživatel
hrát světově každý míček neumí nikdo
Reagovat
smazaný uživatel
Když se člověk pustí do takového rozboru, nebylo by od věci, si to po sobě přečíst,.....
Reagovat
rubens
Raději na to dopředu moc nemyslím, jenom doufám, že Andyáda bude ještě
nějajý měsíc pokračovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže oni nebyli schopni trefit kurt. Jedna UE za druhou, příšerný returny, naprostý nic. První hodina a půl bylo výkonnostně asi nejhorší finále, co pamatuju. Naštěstí to poslední dva sety vynahradily :) Každopádně Murray se může modlit, že Djokovic bude hrát jako finále AO a hlavně jako semifinále AO proti němu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo jako na OH, kde taky udělal v klíčových momentech pár hloupých chyb. Tam ale Murrayho zachránil servis, tady mutak zatím nepíše.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist