Superhvězdu jsem ze syna udělat nechtěla, říká Nadalova matka

28. 12. 2010, 18:55
Aktuality 14
Ana Maria Parerová se v rozhovoru rozpovídala o Rafaelu Nadalovi. O svém synovi prozradila, že z něj nikdy nechtěla mít sportovní hvězdu. Jako dítě byl velmi skromný a svou povahu dosud nezměnil, říká.
Profily hráčů
Ana Maria Parerová a Rafael Nadal

Matka světové jedničky Rafaela Nadala Ana Maria Parerová v televizním rozhovoru přiznala, že se nikdy nesnažila udělat ze svého syna tenisovou nebo fotbalovou hvězdu. Většinou ho nechala dělat vlastní rozhodnutí.

"Z výchovného hlediska by to byla chyba. Děti by měly studovat a užívat si her. Nemůžete jim dávat nějaké cíle," vysvětlovala Parerová. "Ostatní chtějí vidět své děti jako budoucí superstar. My takoví nikdy nebyli," pokračovala matka nejlepšího tenisty současnosti, jež se s Nadalovým otcem Sebastianem rozvedla.

"Rafa jako chlapec nebyl nikdy nezbedný, ani teď svou povahu nezměnil. Ale během turnajů má vždy charakter mnohem silnější. Psychicky je ohromně silný," pochvaluje čtyřiadvacetiletého syna.

"Měli jsme štěstí, že máme v rodině Toniho (Nadalův strýc a zároveň trenér). Ten nám ve všem hodně pomohl. Nejen po sportovní stránce, ale i co se týká vzdělávání."

Parerová dodala, že je Rafael dobrý kuchař, ale protože je zvyklý pobývat v hotelech, je nepořádný. "Snažím se to změnit, ale nejde to. Jediné, v čem má pořádek, jsou jeho trofeje," řekla žena, jež se významně stará o charitativní nadaci Rafaela Nadala. Zároveň prozradila, že rodák z Mallorky miluje zvířata a v místnosti s cennými tituly má také spoustu vycpaných zvířat.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Milovník zvířat a vycpaná zvířátka! Svatá prostoto, matinka pravděpodobně nelže, synkovi věru neposloužila.
Reagovat
Vojtiik
clanek na vyplneni, akorat bych konstatoval ze je az zbytecne moc skromny, to taky neni dobre:))
Reagovat
smazaný uživatel
chápu, že pro elegánovce je lepší vychovat arogantního dobytka...
Reagovat
smazaný uživatel
To ses popsal dokonale.:-)
Reagovat
Matti
zase jsi to nepochopil, jako obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš mi ukázat jedinou věc, kterou by měl armstrong pochopit? Sám bych tu odpověd na další stupidní Barneyho příspěvek nenapsal jinak...když Barney napíše, že "pro elegánovce je lepší vychovat arogantního dobytka...", co mu na to měl asi napsat jiného? Napsal to právě že úplně správně, Barney nám tady totiž stručně popsal svoji osobnost....Nemám nic proti tvému oblíbenci Nadalovi, ale je potřeba vidět taky dál než na špičku vlastního nosu...
Reagovat
Matti
Barney reagoval na duchaplný příspěvek vojtiiika.Možná ostřeji, ale skoro ve stejném duchu jak vojtiiiik.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle nechápu zase já...promin, ale co je na tom Vojtiikově příspěvku tak špatného? Vždyt jenom napsal, že je ten článek o Nadalovi moc skromný, to snad není žádná urážka, rozhodně ne taková, aby vzbudila idiotské poznámky o "elegánovcích"
Reagovat
Matti
jak říkám, možná ne tak ostre, ale vojtiiiik provokoval a dostalo se mu zasloužené odpovědi.
Reagovat
smazaný uživatel
Čím provokoval? A o jaké zasloužené odpovědi tu blábolíš? Já sám sebe taky hrdě prohlašuju za toho vašeho "elegoš fanatika", a řekl jsem snad něco? "Vyprovokoval" jsem tady někoho, abych zas musel číst ty vaše bludy na adresu fanoušků tenisové legendy? Už se proberte vy tragédi....jak můžete podle JEDNOHO krátkého příspěvku od JEDNOHO Federerova fanouška hodnotit všechny ostatní RF fanoušky? Nebo jak můžete podle pár RF fanoušků posuzovat smaotného Federera!?? Znáš ho snad osobně Barney, že píšeš, že je "arogantní dobytek"? Znáš snad osobně Federerovu manželku, že o ní kdyby psals jako "o tlusté ropuše"? Znáš Federerovy děti, o kterých prohlásils, že z nich budou "malí tlustí budižkničemu"? Je vidět, že máš asi velký komplex z vlastního života, lidově se tomu říká "mindrák jako kráva"
Reagovat
Vojtiik
tome kasli na to, to nema cenu :D .. jinac to nebylo mysleno ze clanek o nem je skromny, ale ze sam nadal je zbytecne skromny ;)...
Reagovat
weak
"Zároveň prozradila, že rodák z Mallorky miluje zvířata a v místnosti s cennými tituly má také spoustu vycpaných zvířat." nevím, jestli to blbě přeložili nebo to opravdu takhle řekla - pokud ano, tak lépe rafaelovu lásku ke zviratum opravdu vyjadrit nemohla... :O
Reagovat
Stan_Borowitz
že tu "špinavou práci" nechali na Tonim. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist