Stuttgart se neopakoval a Safinová získala první titul v sezoně

9. 5. 2009, 18:15
Aktuality 3
WTA ŘÍM - Světová jednička Dinara Safinová z Ruska získala první letošní titul. Ve finále v Římě dnes porazila krajanku Světlanu Kuzněcovovou 6-3 6-2 a oplatila jí tak týden starou porážku ze Stuttgartu, kde se obě hráčky rovněž utkaly o turnajové vavříny.
Dinara Safinová

Dnes ale sedmá nasazená Kuzněcovová na papírovou favoritku recept nenašla. Na Safinové nebyla znát páteční tříhodinová bitva proti Venus Williamsové, ani dva předchozí třísetové zápasy a soupeřce vzala celkem pětkrát servis. "Ten zápas (s Williamsovou) mi dodal hodně sebevědomí. Někdy vás takové zápasy, kdy musíte otáčet vývoj, vrátí do hry. Pro vítězství pak musíte něco udělat," vysvětlila Ruska.

Vzájemnou bilanci si tak vylepšila o sedmou výhru oproti pěti porážkám. "Myslím, že dneska nehrála svůj nejlepší tenis. Dávala mi spoustu míčků zadarmo," zhodnotila jednoznačný duel Safinová.

Kuzněcovová sice desátý zápas v řadě nevyhrála, přesto může být se svou formou spokojená, když za posledních 14 dní porazila tři hráčky první světové desítky.

Safinová zase razantně odpověděla Sereně Williamsové na výroky ze začátku týdne. Američanka se nechala slyšet, že tou pravou světovou jedničkou je jedině ona, ale o několik hodin později prohrála hned svůj úvodní duel na římské antuce s Patty Schnyderovou.

- WTA PREMIER ŘÍM (Itálie, antuka, 2.000.000 dolarů) -
sobotní výsledky (09. 05. 2009)

Dvouhra - finále:
Safinová (1-Rus.) - Kuzněcovová (7-Rus.) 6-3 6-2

Čtyřhra - finále:
Su-Wei Hsieh/Pcheng Šuaj (7-Tchaj-wan/Čína) - Hantuchová/Sugijamaová (5-SR/Jap.) 7-5 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
hezky Dinara!, -(radsi nepatram jestli tu nekdo nepise ze se souperka porazila sama..)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))) ne ne, opravdu jsem se ted nasmál.
Reagovat
smazaný uživatel
super, ale na roladn garros asi dostaneš na prdel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist