Strýcová si šla po skalpu Hradecká zatrénovat. Dostat se do svého rytmu, řekla vítězka

3. 5. 2017, 17:47
Aktuality 5
Třetí nasazená Barbora Strýcová je po vyřazení turnajové jedničky Karolíny Plíškové a odstoupení nemocné obhájkyně titulu Lucie Šafářové největší českou nadějí na tenisovém turnaji WTA v Praze. V dnešním utkání s ranařkou Lucií Hradeckou těžko hledala rytmus, ale díky aktivitě ji pošesté za sebou porazila.
Profily hráčů
Barbora Strýcová (© jtbopen.cz)

Osmnáctá hráčka světa nevěděla, že má proti Hradecké výrazně aktivní bilanci. Ačkoli ji porazila v šesti ze sedmi vzájemných zápasů a neprohrála s ní od roku 2005, považuje ji za velmi nepříjemnou soupeřku. "Proti Lucce je pro mě těžké hrát, protože hraje hrozně moc rychle. Je taková, že nedostávám žádný rytmus od ní. Já jsem se snažila ten rytmus získat, jakkoliv to šlo," řekla Strýcová novinářům.

Aby mohla uspět, považuje za nezbytné hrát proti Hradecké pozorně a aktivně. Jinak by mohla jen těžko čelit jejím razantním úderům. Dnes byla Strýcová aktivní ve vítězné úvodní sadě a do stavu 3-0 ve druhém setu, ale pak polevila.

"Hrála jsem trošičku pasivně, hrála jsem krátce a byla jsem od ní hrozně moc pod tlakem. Ona se i zlepšila, zvedla se, neměla co ztratit," komentovala česká fedcupová reprezentantka zdramatizování duelu.

V koncovce se k osvědčené taktice dokázala vrátit. "Poslední game jsem byla aktivní, Já jsem se snažila, abych vytvářela tu hru," poznamenala. Po zápase si šla ještě zatrénovat. "Nehraju tady debla. Mám ráda chodit trénovat obzvlášť po takových zápasech jako dneska, kde jsem ten rytmus moc neměla a nebylo zrovna, že bychom hrály každý balon výměny. Chtěla jsem se dostat znovu do svého rytmu," vysvětlila.

Ve čtvrtfinále ji čeká dvacetiletá krajanka Kateřina Siniaková, s níž ve stejné fázi pražského turnaje před dvěma lety vypadla. Od té doby na ni na okruhu WTA nenarazila.

"Samozřejmě je mladá a hladová. Budu se snažit o odvetu. Abych odvedla práci, co mám, a hrála, co mám. Bude to těžký zápas, viděla jsem ji dneska pár gamů, hrála dobře. Musím hrát zase o trošku líp než dnes," řekla Strýcová.

Zatímco Siniaková dnes večer postoupila společně s Hradeckou do semifinále čtyřhry, Strýcová se chystá odpočívat. "Taky je mi už jednatřicet a jí je dvacet, takže se budu snažit ty síly nabrat," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Rozhovory s hráči na Tenisovém Světě jsou super. Teď mě zaujal rozhovor s Renatou Voráčovou, hlavně to, že má svůj vlastní kurt, kde trénuje, ale i další věci. :-))
https://www.youtube.com/watch?v=30IlAcgowec
Reagovat
EllNino
Reagovat
Fandina
jj jakoby tam nechybí a jsou to týpci :-)) navíc Mertl je moje chlapská srdcovka :-)))
Reagovat
Fandina
těch jakoby tam ale je
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist