Strýcová přemýšlí, jak zlomit sérii porážek

2. 5. 2018, 16:13
Aktuality 16
Vstup do sezony měla tenistka Barbora Strýcová slušný. Od půlky února ale jde světová šestadvacítka ve dvouhře od porážky k porážce. Už šestou v řadě si připsala v úterý na pražském antukovém turnaji.
Profily hráčů
© Česká sportovní

"Mrzí mě to třikrát víc, protože to bylo doma před takovým skvělým publikem," litovala Strýcová. "Nesmím se v tom utápět, ale koukat dopředu."

Před novináře předstoupila až den poté, co v roli turnajové pětky podlehla v 1. kole Italce Camile Giorgiové a neobhájila tak body za loňské semifinále. Před spaním přemýšlela, co udělala špatně. "V prvním setu mi nedala čuchnout. Pak se mi podařilo ji donutit chybovat, ale v závěru jsem byla pasivní a to byla chyba," řekla.

Chuť si v úterý spravila výhrou ve čtyřhře, další v narychlo sestaveném páru s Barborou Štefkovou přidaly ve středu a už jsou v semifinále. "V deblu se uvolním a mám pocit, že to není zas tak v uvozovkách důležitý. V singlu ale hrozně moc chci, což je možná ta chyba. Jsem emotivní a chci výhry někdy až moc," uvedla.

Připustila, že se proto ocitla v začarovaném kruhu. Přitom podle svých slov nehraje špatně. "Akorát řeším situace blbě. Třeba za stavu po třiceti do toho nejdu," řekla.

Parafrázovala slova svého kouče Davida Kotyzy, které by měla naplnit, aby zase vyhrávala. "Až jednou prohraju jako hráč, ne jako sr.., tak se příště nebudu bát jít do zápasu a zahrát v něm za důležitého stavu něco s koulema," řekla.

V tenisu už podobné období mnohokrát zažila a věří, že se zvedne. "Nehroutím se z toho," ujistila plzeňská rodačka. Snaží se poslouchat trenéra, trénovat naplno, pracovat na kondici. "Nic nešidit. Práce mě drží a věřím, že se to zlomí."

Pomáhá si i ve čtyřhře. Tak jako v Indian Wells, kde získala deblový titul s Tchajwankou Su-Wei Hsieh. "Je na úrovni olympijského bronzu," vyzdvihla.

V Praze hraje ve dvojici se Štefkovou, protože se přihlásila na poslední chvíli. Jinak odehraje antuku s Andreou Sestini Hlaváčkovou. "Potřebujeme víc zápasů, zvyknout si na sebe, jak ta druhá řeší situace. Moc se na to těším a věřím, že můžeme zahrát dobré výsledky," řekla před turnaji v Madridu, Římě a na French Open.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
EllNino
Reagovat
EllNino
Bohužel bolest achilovky neumožnila pokračovat v deblu s Barčou Štefkovou ... škoda, byly pěkně rozjeté, přál jsem jim titul :)

Tak snad vyhraje Květa :D
Reagovat
smazaný uživatel
Měla by se sejít s Jyrkou, který už ten recept našel, mohl by jí pomoct...
Reagovat
Ravik
.....
Reagovat
tommr
zbav se Kotyzy a hned bude líp. Jinak tě čeká stagnace a pomalej ale jistej úpadek. A v tvým věku už ti moc času nezbývá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý komentář, tommře. Takový vypovídající...
Reagovat
peggy
Pani Strycova,leta leti jako ostatnim.
Reagovat
EllNino
Někdy prostě člověk moc chce, a proto z toho vznikne křeč a nejde to ... to není jen ve sportu :)

Ty porážky nepřišly většinou s nějakejma dřevama, co si budem povídat, Jule v Doha, Angie v Dubaji (top 12 cca), Petra Martic v IW (zahrála si tam QF a trápila Halep), v Miami McHale (pár dní před hrála Barča ještě finále debla v IW), ve Stuttgartu tamní specialistka Laura Siegemung a tady vabank Camilka ...a Bára prostě není ve 32 letech se svým náročným stylem stroj na výhry ... ty zápasy byly všechny hrozně těžké ...

Snad se to zlomí nějakým upoceným vítězstvím a spadne z ní ten balvan chtění, snad už v Madridu
Reagovat
Torn
Je pravda, že Bára teď měla docela smůlu na soupeřky.
Reagovat
PetaM
Série porážek se nejlépe láme výhrou :D
Reagovat
Fandina
Koukám, že v přihlašování na debla je to nějaké divoké. Antuku bude hrát s Andrejkou, ale teď hrají na jednom turnaji každá s jinou. :-))

Zdá se mi, že dřív to tak nebývalo. Někde jsem četla, že v přihlašování na debl jsou od loňského roku nějaké změny.
Reagovat
EllNino
Říkala, že tady debla hrát vůbec neměla, ale potřebuje zápasy, tak dostaly Bárou Štefkovou divokou kartu a Andrea už byla domluvená s Renatou ...

s Andy pak Barča odehraje Madrid, Řím a RG
Reagovat
Fandina
Přesto jsou v přihlašování na debl od loňska nějaké změny.
Reagovat
Fandina
Jinak díky za překlad posledního odstavce v článku. Tam je napsáno, že se přihlásila na poslední chvíli a že bude hrát s Andrejkou ty tři turnaje. Ještě, že tu jsi, opravdu bych si to sama nepřečetla.
Reagovat
Fandina
Pardon nejen posledního odstavce, je tam o tom víc odstavců.
Reagovat
Torn
Dokonce o tom mluvila Andy ve videu :).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist