Strýcová: Londýn? Pro mě Mekka tenisu

6. 7. 2018, 08:44
Aktuality 6
Popatnácté v řadě startuje Barbora Strýcová ve Wimbledonu. Londýnský grandslam je jediný, který v kariéře ani jednou nevynechala a i díky dědečkovi je pro ni tenisovou Mekkou.
Profily hráčů
Barbora Strýcová (© Instagram B.S.)

Po včerejší výhře nad Ukrajinkou Lesjou Curenkovou se v All England Clubu dostala popáté do třetího kola. Na londýnské trávě před čtyřmi lety došla až do čtvrtfinále, což je její nejlepší grandslamový výsledek ve dvouhře. "Jsem strašně ráda, že se mi nejvíc daří nejvíc tady, že jsem největší výkon ze všech grandslamů předvedla tady. A třeba ještě není konec," doufala Strýcová.

Turnaj miluje odmalička. Do Londýna jezdila na Vánoce i jindy na návštěvy za prarodiči, děda Jaromír Široký zde byl tehdy diplomatem. "Když mi byly dva roky, děda s babičkou bydleli kousek od Big Benu a vzali mě tady do muzea. Od té doby je to pro mě svatyně tenisu, Mekka," vyznala se dvaatřicetiletá Strýcová.

Nadšení z pohybu na travnatém dvorci předvedla proti Curenkové. Ve dvou setech udělala jen pět chyb. "To je dobrý! Cítila jsem se dobře na nohou, měla jsem jasnou taktiku a té jsem se držela a hlava mi neujížděla," řekla Strýcová.

Hlava? Nejdůležitější část hry
Na ruce měla zase napsáno na taháku, čeho se ve hře držet. "Byl potřeba. Hrozně mi pomohl," řekla, ale neprozradila, jaké teze si propiskou na hřbet levé ruky napsala.

Faktem je, že v obou zápasech ve Wimbledonu hrála psychicky silná. "Pro mě je hlava nejdůležitější část mé hry. Pořád ji můžu hodně zlepšit. Soustředím se na to, abych hlavu držela v určitých mezích," řekla.

Letos jí to na grandslamech jde, osmifinále hrála v Austrálii i ve Francii. "Je super, že mi to vychází na grandslamech, ale snažím se být taková i při jiných turnajích. Konstantně na tom pracuju, i když jsem doma, protože já to potřebuju," řekla Strýcová.

Zápas druhého kola měla hrát už ve středu, ale kvůli dešti byl o den odložen. Celý den prožila čekáním a v napětí. "Žaludek byl sevřený. Opanuje vás nervozita, že si řeknete, tak si dýchej, ale nejde to," prozradila Strýcová. Zbavit se zbytečného tlaku se snaží jednoduchou formulkou: "Je to jen tenis a o nic vlastně nejde."

Snaží se vymýšlet si rozptýlení, nejraději hledá dobrou restauraci nebo kavárnu. "A těším se na večer, že si tam zajdu, hezky se obleču a užiju si to, protože jinak by to bylo pořád to samé, jet domů, na hotel. To by bylo na hlavu," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
annah
Ten travnatý povrch je prostě úžasný, je jako samet. škoda jen, že na konci prvního týdne už místy připomíná mlat.
A Wimbledon, celý ten areál a jeho tradice - to je úžasnost na druhou.
Reagovat
Labi
jednoznačně,ta tradice, historie, prestiž......na tohle žádný jiný GS nemá a jestli někdo nemusí hru na trávě tak to je zase něco jiného, každopádně i tím jak málo je travnatých turnajů tak je tohle vyjímečné
Reagovat
Torn
Nikomu se to nechce sekat. :D:D
Reagovat
letityfanousek
Wimbledon je jen jeden!
Reagovat
George_Renel
Pro někoho(většinu) Mekka tenisu, někdou z něj není odvařenej... .-)
Reagovat
Torn
No, jáz něj taky upřímně odvařenej nejsem a je dost lidí, co zrovna travnatou sezónu nežere. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist