Strýcová: Hrát jako druhá je hrozné, ale musím se s tím vypořádat

10. 2. 2018, 06:00
Aktuality 13
Až krátce před pátečním poledním losem se Barbora Strýcová dozvěděla, že kvůli absenci nemocné jedničky Karolíny Plíškové bude v sobotu hrát jednu ze dvou úvodních dvouher zápasu 1. kola Světové skupiny Fed Cupu proti Švýcarsku. Nejstarší členka českého týmu změří v druhém singlu síly s hostující jedničkou Belindou Bencicovou, kterou v jediném vzájemném duelu v roce 2014 porazila ve třech setech.
Profily hráčů
B. Bencic a B. Strýcová (© Česká sportovní)

Dvacetiletá talentovaná hráčka se slovenskými kořeny se ale od té doby herně hodně posunula a předloni před svým zraněním vystoupala až na sedmé místo žebříčku WTA. "Musím si ten náš zápas nějak v hlavě připomenout. Mám tu taky kapitána, aby mi řekl nějakou taktiku, taky svého trenéra, tak se na ten zápas dobře připravím. Myslím, že Belinda je lepší hráčka, než byla před čtyřmi lety," řekla Strýcová na tiskové konferenci po losu.

Bencicové vinou zranění patří až 73. místo, ale po návratu na kurty má formu a start do sezony jí vyšel. Nejprve s krajanem Rogerem Federerem vyhrála Hopmanův pohár a na Australian Open zase porazila bývalou grandslamovou vítězku Američanku Venus Williamsovou.

"Bude to pro mě moc těžký zápas. Belinda už byla v Top 10, je to skvělá hráčka. Má teď výbornou formu, což ukázala v Austrálii i na konci minulé sezony. Abych vyhrála, budu muset předvést maximum toho, co umím, a bojovat o každý fiftýn," prohlásila Strýcová, která je v žebříčku na 25. příčce.

Její dosud jediný vzájemný zápas s Bencicovou v americkém New Havenu trval přes tři hodiny. "Já nikdy nehraju pod hodinu a půl," smála se Strýcová. "Čím delší zápas bude, tím lépe pro mě," mínila.

Jednatřicetiletá rodačka z Plzně půjde na kurt až jako druhá po Petře Kvitové, která rozehraje utkání se Švýcarkami proti Viktoriji Golubicové. "Chci tam jít za stavu 1:0," usmála se Strýcová.

"Samozřejmě hrát jako druhá není nic moc. (Zbylá členka týmu) Lucka (Šafářová) mi říkala, že je to prostě hrozné, že mě tam párkrát navštíví (v útrobách haly při přípravě na zápas). Takže mi moc nedala klid. Ale tak to prostě je a musím se s tím vypořádat," konstatovala Strýcová, která může jako šestá česká hráčka dosáhnout ve Fed Cupu na dvacet a více výher.

Že bude v sobotu hrát, zjistila až v pátek dopoledne. "Po tréninku, který jsme měly s Petrou (Kvitovou). Když vám sdělí, že se Kája necítí dobře, moc ve mně radost nebyla. Ale tak to je a já byla prostě připravená," dodala.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
misa
Povzbuzovali 1. set :-)) (Komentátor o publiku.) Petra bude muset zlepšit servis.
Reagovat
Frick
Chce občanství už od roku 2013! Tak to je fakt lemra líná namyšlená, pokud se za tu dobu nenaučí tak, aby tu češtinu na tu B1 udělala.

To je jako chít pilotovat a nechtit si dělat licenci, protože je to těžký.
Reagovat
blixa
A co ses naučil ty lemro líná, kromě pobírání dávek ?
Reagovat
Frick
Ty už máš fakt obcesi.
Reagovat
blixa
:D :D To nevím co je, tak nemůžu sloužit, jestli to mám ;-)
Reagovat
misa
Podívej se, co nám vládne a jakou řečí to blekotá.
Reagovat
Frick
Synchroně v teple :o)

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/27752430_1993667847538671_7255297952841905404_n.jpg?oh=3557f9f018deaab535d7d2d8a757cede&oe=5B15E83E

https://scontent-vie1-1.cdninstagram.com/vp/7288d51afbb73c9508a8c34dbdab74e7/5B10AC75/t51.2885-15/e35/27581845_1820119291621857_4185144389535793152_n.jpg

Ještě před 4 rokama souhrně reprezentovaly :-( Jen těžko říct, který tehdy byla větší zima :-D
Reagovat
peggy
Karolino,je mne Te moc lito.Nekdy nejsou lide dobri a tak si na to doplatila.Neboj Bozi mlyny melou pomalu,ale jiste.Doufam,ze Petra vyhraje a ostatni Buh zaridi.
Reagovat
Torn
Ty seš taky solidní pacient. :D
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
MartinPa
Teda kdo by to byl do tej Karolíny řekl - nejprve chudákovi Báře vyfoukne, zvlášť zavrženíhodným a podlým způsobem, trenéra a teď se schválně hodí marod, aby na Barču vyšel ten hrozný druhý zápas. Hm, chtěl sem si ji dát do přátel, ale po tomdlenctom?
Reagovat
Dobry-den
Soucítím s tebou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist