Strýcová: Finále? Bylo by to úžasné!

4. 5. 2017, 21:37
Aktuality 8
S velkou chutí zopakovat si na domácí půdě boj o turnajový vavřín půjde Barbora Strýcová do semifinále Prague Open. Na turnaji okruhu WTA v Česku neuspěla ve finále před sedmi lety na Štvanici a teď má na dosah reparát na antuce pražské Sparty ve Stromovce.
Profily hráčů
Barbora Strýcová (© TK Sparta Praha)

"Finále je pro mě největší motivací. Jdu si pro to a budu bojovat. Dá-li Bůh finále, bude to úžasné," řekla Strýcová novinářům po čtvrtfinále, v němž za téměř dvě a tři čtvrtě hodiny porazila Kateřinu Siniakovou.

Od mečbolu má na regeneraci, spánek a přípravu jen devatenáct hodin. K semifinále s Němkou Monou Barthelovou nastoupí v pátek v 11:00. "Budu připravena," ujistila a doufala v podporu zaplněných tribun, z kterých bere energii. "Doufám, že mi ji zas dají a budou mě hnát dopředu."

Po výhře nad Siniakovou se vyjela na kole a protáhla svaly. Po povinném mediálním kolečku ještě spěchala na masáž. "Laktát tam je. Pak se hlavně musím pořádně najíst a dobře spát, což je po takovém zápase těžké," řekla.

Večeře? Tiramisu u Itala
K večeři si nedá steak, ale doplní sacharidy. "Nejjednodušší je dát si suši a taky dezert. Rychlý cukry potřebuju. Zaskočím na tiramisu k oblíbenému Italovi," plánovala plzeňská rodačka žijící v Praze.

Na rozdíl od většiny turnajů v sezoně má ten pražský jednu výhodu. Spí doma ve své posteli. "Je to fajn, skvělý, ale na druhou stranu zvláštní, protože ráno vstanu a musím si dělat snídani. Někdy se mi fakt nechce, ale mám kousek pekárnu, kde s Davidem (přítelem Krausem) snídáme. To už je naše rutina," řekla.

Mikrofony by zrušila. Ale šéf chce mít tenis zajímavý
V semifinále se bude muset nejspíše znovu vyrovnávat s mikrofony, které televizním divákům zprostředkovávají její rozhovor s koučem o pauze během zápasu. Strýcová si často nebere servítky a mluví ostřeji. "Nemyslím si, že je správné, že to lidi slyší. Občas potřebuju říct nějaké sprosté slovo a do toho divákům nic není," uvedla.

Mezi tenistkami není s podobným názorem jediná, ale ví, že se zavedenou praxí nejspíše nic nenadělá. "Hlavní slovo nemáme my, ale ti vyšší. Náš ředitel (šéf WTA Steve Simon) chce, aby byl tenis pro diváky zajímavý," řekla Strýcová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
OT ... na SuperTennisu jde živě exhibice z Madridu Tie Break Ten. Lopez teď bohužel porazil Berďulku, přitom do 8:8 Berďa vedl. Škoda. Ve finále ale bude hrát Gríša, tak budu držet palce.

A teď hrají Halep s Kuznětsovou.
Reagovat
Fandina
Gríša to dal!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
insanezy_
Pan Grigor dokaze vyhravat jen podobna howna
Reagovat
Fandina
To už bude sedm let? Jak v ČT byl problém s ozvučením trenérů na Štvanici? Letí to a koukám i tenkrát hrála Hráďa, Šafi, Plíščata :-)).
Reagovat
FulnekUltras
jen ota černý už je v důchodu
Reagovat
blixa
Vyhraj to tam celé, Báro. Ať všem haterům mrdne v kebuli ;-) :D
Reagovat
Torn
To spíš mrdne Báře. :D
Reagovat
EllNino
Snad vyjde český finále :) To by byla bombička :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist