Stosurová vyřadila Wozniackou. Finále bude bojem o Bali

17. 10. 2009, 10:17
Aktuality 1
WTA ÓSAKA - Sice je na 15. místě světového žebříčku, ale na první singlový titul Samantha Stosurová stále čeká. I proto, že již pětkrát ve finále neuspěla. Šanci na další reparát bude mít v Ósace, kde dokázala vyřadit jedničku Wozniackou. A pokud ve finále porazí Schiavoneovou, poletí turnaj na Bali.
Samantha Stosurová

Pětadvacetiletá Samantha Stosurová vyhrála už 22 turnajů ve čtyřhře. Včetně US Open, Roland Garros nebo Turnaje mistryň. Ve dvouhře se ale před letošní sezonou pohybovala na chvostu první světové padesátky.

Letos se však začala prosazovat i v singlu. Zahrála si semifinále na French Open, byť předtím byla jen jednou v osmifinále. Ve světovém žebříčku je na 15. místě, ale ke spokojenosti jí stále něco chybí - první titul. Letos hrála v Cincinnati popáté ve finále, ale opět neuspěla.

Možná se to povede v japonské Ósace, kde si dnes vyšlápla na největší favoritku Caroline Wozniackou. Stosurová měla do semifinálového střetnutí raketový nástup. Vyhrála prvních osm gamů a na obrat to rozhodně nevypadalo. Přesto světová šestka dokázala druhý set vyhrát, v rozhodujícím dějství už ale nedokázala skvěle servírující Australanku zastavit a s Japonskem se po porážce 0-6 6-4 4-6 loučí.

"Byl to těžký zápas. Ona skvěle začala a já nemohla nic dělat," popisovala Wozniacká. "Na chvíli jsem se dokázala vrátit, ale ve třetím setu mě zase o všechny šance připravila. Naše zápasy jsou vždy vyrovnané," připomněla své dvě letošní třísetové výhry. Po dnešku mají bilanci vyrovnanou 2-2.

Třetí nasazenou Stosurovou v šestém finále čeká turnajová čtyřka Francesca Schiavoneová. Italka smetla 6-2 6-1 svou dobrou kamarádku Saniu Mirzaovou z Indie, když během necelé hodiny boje nečelila žádnému brejkbolu.

"Dobře jsem podávala a dařilo se mi agresivně zakončovat výměny," pochvalovala si Schiavoneová. Ani Italka se nemůže chlubit dobrou finálovou bilancí. O titul hrála již destkrát, cennou trofej ale získala jen před dvěma lety na antuce v Bad Gasteinu.

Vítězka nedělního finále si zajistí postup na "malý turnaj mistryň" na Bali. Tam se letos poprvé sejdou žebříčkově nejlepší vítězky turnajů International, jež se nekvalifikovaly na Turnaj mistryň do Dauhá.

Tenistky s tristní finálovou bilancí na sebe narazí popáté. První zápas v roce 2005 vyhrála Italka, v dalších třech střetnutích ale už nezískala ani set. Letos prohrála v Indian Wells i na French Open a dohromady uhrála jen 11 gamů.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA (Japonsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (17. 10. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Stosurová (3-Austr.) - Wozniacká (1-Dán.) 6-0 4-6 6-4
Schiavoneová (4-It.) - Mirzaová (Indie) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Samanhto věřím že titul je doma u klokanů bo na to máš!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist