Stosurová slaví premiérový titul a zahraje si na Bali

18. 10. 2009, 09:19
Aktuality 5
WTA ÓSAKA - Samantha Stosurová se konečně dočkala. Na šestý pokus zvládla finálové utkání a získala premiérový titul. Stalo se tak v japonské Ósace, kde dnes porazila Italku Schiavoneovou. V součtu s letošními dobrými výsledky si zároveň zajistila postup na "malý turnaj mistryň" na Bali.
Samantha Stosurová

Pětadvacetiletá Samantha Stosurová vyhrála už 22 turnajů ve čtyřhře. Včetně US Open, Roland Garros nebo Turnaje mistryň. Ve dvouhře se ale před letošní sezonou pohybovala na chvostu první světové padesátky.

Letos se však začala prosazovat i v singlu. Zahrála si semifinále na French Open, byť předtím byla jen jednou v osmifinále. Ve světovém žebříčku je na 15. místě, ale ke spokojenosti jí stále něco chybělo - první titul. V létě hrála v Cincinnati popáté ve finále, ale opět neuspěla.

Dočkala se až dnes v japonské Ósace, kde v semifinále vyřadila dokonce i nejvýše nasazenou Wozniackou.

Ve finále narazila na Italku Francescu Schiavoneovou a od úvodu diktovala tempo hry. To bylo rychlé a Stosurová zápas ukončila za 68 minut hry výhrou 7-5 6-1. V této sezoně tak vyhrála i třetí vzájemné utkání ve dvou setech.

"V prvním setu jsem hrála dobře a sotva jsem udělala chybu, užjsem vedla 4-1 ve druhém. Hlavně jsem si říkala, abych nepanikařila, dělala věci stejně jako do té chvíle a zůstala  pozitivní,"zněla první slova Stosurové po prvním titulu.

Zatímco devětadvacetiletá Schiavoneová prohrála už desátý ze svých jedenácti finálových duelů, o čtyři roky mladší Stosurové pomohl premiérový triumf i na turnaj na Bali.

Na indonéském ostrově se letos v první polovině listopadu poprvé sejdou žebříčkově nejlepší vítězky turnajů International, jež se nekvalifikovaly na Turnaj mistryň do Dauhá.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA (Japonsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
finálové výsledky (18. 10. 2009)

Dvouhra - finále:
Stosurová (3-Austr.) - Schiavoneová (4-It.) 7-5 6-1

Čtyřhra - finále:
Čchuang Čch'-ťün/Raymondová (1-Tchaj-wan/USA) - Scheepersová-Spearsová (JAR/USA) 6-2, 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co jsou prosím přesně ty turnaje International?
Jen mě to tak napadá, že je škoda, že tam nestartuje Kim Clijsters.
Reagovat
smazaný uživatel
V Bali Clitoriska nehraje, protože tam hrát nechce, odmítla WC. Pokud by ale teď vyhrála turnaj v Lucemburku, měla by s ohledem na dobré žebříčkové umístění nárok na účast i bez WC. Kvalitnější a mnohem víc dotované turnaje mají označení Premier, horší půlka je kategorie International.

http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/TourCalendar.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Tak děkuji za info. Je jisté, že na Masters bude typ hráčky, jako Kim, chybět.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
a.magerova
No a padl dnes ten 100 miliónový balík ve sportce?!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist