Stosurová dál válí. Devátý vyhraný zápas v řadě ji posunul do dalšího finále

19. 10. 2013, 13:09
Aktuality 4
Samantha Stosurová se v závěru sezony rozehrála do vynikající formy. Týden po triumfu v Ósace se do finále dostala stejně jako loni i v moskevské hale, kde dnes porazila domácí Kuzněcovovou a vyhrála tak už devátý zápas v řadě. O třetí letošní titul se utká se Simonou Halepovou.
Samantha Stosurová

Minulý týden dokázala Samantha Stosurová vyhrát turnaj v japonské Ósace a nyní se jí daří i mezi silnější konkurencí v Moskvě. Devětadvacetiletá Australanka se na Kremlin Cupu dostala bez ztráty setu až do finále, čímž vyrovnala svůj výsledek z loňského roku.

Už devátou výhru v řadě si Stosurová připsala dnes proti domácí Světlaně Kuzněcovové. Sice hned čtyřikrát přišla o podání, Ruska však kapitulovala dokonce v sedmi z devíti gamů na servisu. Zápas, ve kterém se pouze čtyři gamy odehrály bez brejkbolu, Stosurová vyhrála 6-2 6-4 a letos tak zvítězila i ve třetím vzájemném střetnutí 2-0 na sety.

"Na začátku se ani jedné nedařilo udržet servis. Vedla 40:0 a já měla druhé podání, ale dokázala jsem se z toho dostat. Myslím, že tohle mi trochu zvedlo sebevědomí," řekla po utkání Stosurová. "Celou dobu jsme ale bojovaly o to, kdo si udrží podání. Známe se dost dobře, a to pak musíte využívat všechny šance, které se vám naskytnou. Hrát s někým, koho tak dobře znáte, je vždycky těžké," dodala Australanka, jež dnes právě po boku Kuzněcovové postoupila také do finále čtyřhry.

Bývalá vítězka US Open, kterou za dva týdny čeká ještě Turnaj šampionek v bulharské Sofii, až letos dokázala vyhrát alespoň dva turnaje během jedné sezony. Zítra může získat dokonce třetí titul; pokud se jí to podaří, vylepší si nepříliš lichotivou finálovou bilanci 5-12.

Její poslední soupeřkou bude objev této sezony Simona Halepová. Rumunka do roku 2013 nevyhrála ani jeden turnaj, od letošního června ale dokázala během čtvrt roku postoupit na čtyřech turnajích do finále - a pokaždé zvítězit.

V Moskvě prošla do semifinále díky volnému losu v úvodním kole, skreči Slovenky Rybárikové a suverénnímu výkonu proti Rusce Klejbanovové se ztrátou pouhých čtyř her. Pátou nasazenou hráčku příliš nepotrápila ani další domácí hráčka Anastasia Pavljučenkovová, která  dnes od začátku za favoritkou zaostávala. Přesněji hrající Rumunka se rychle dostala do vedení 4-0, a i když Ruska snížila, závěr setu patřil opět Halepová. Ta poté ve druhé sadě nechala soupeřku uhrát jediný game a zvítězila tak 6-2 6-1.

- WTA PREMIER MOSKVA -
(Rusko, tv. povrch / hala, 795.707 dolarů)
sobotní výsledky (19. 10. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Stosurová (Austr.) - Kuzněcovová (8-Rus.) 6-2 6-4
Halepová (5-Rum.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Tak Khachanov už je dokonce v nominaci na 2.kolo play off DC :-) Ještě štěstí že Jihoafričani to berou jen jako nutné zlo v kalendáři a další pád o patro niž snad nehrozí.
Reagovat
smazaný uživatel
Probírám se skladbami tady jsou pro japonské královny.

Pro Sam - https://dl.dropboxusercontent.com/u/20628614/queen%20japan1.mp3
Pro Peťu - https://dl.dropboxusercontent.com/u/20628614/queen%20japan2.mp3
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra proti Halepovej to bude tuhé, tá Rumunka ide hore ako kométa (potenciál mala vždy, ale až teraz sa prejavuje), ale dúfam, že Sam zaokrúhli víťaznú šnúr...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ze semifinále tady článek je, ale ze čtvrtfinále nebyl... Musím souhlasit s tím, co psal skott před několika dny. Jakmile na nějakém turnaji už není žádný český zástupce, tak o tom TP neinformuje v takové míře jako předtím. Z mého pohledu to je škoda...

Takže už se nebudu nějak zásadně vracet ke včerejšímu zápasu Any proti Sam... Jenom by mě zajímala jedna věc, na kterou by mi možná mohl odpovědět někdo, kdo rozumí srbsky. Včera tam Anička měla během obou setů rozmluvu se svým trenérem a zároveň sparring partnerem Nemanjou Konticem. Vypadalo to na docela zajímavé diskuze. Jiní trenéři mají třeba jenom monolog, ale tady se právě hodně zapojovala i Ana. Vím, že tam řešili některá témata (např. kick Samanthy při podání), ale zajímalo by mě vědět trochu víc, protože jsem tomu moc nerozuměl. Přišlo mi, že to byly takové živé diskuse, kde Anička i Kontic řekli svůj názor. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist