Štěstí Sereny. Azarenková omdlévala a vzdala

26. 1. 2009, 08:47
Aktuality 35
AUSTRALIAN OPEN ŽENY - Nechybělo moc a Australian Open byl i bez trojnásobné vítězky Sereny Williamsové. Té však po první porohrané sadě pomohla nevolnost soupeřky Azarenkové, které po několika gamech vzdala.
Serena Williamsová

Trojnásobná vítězka Australian Open Serena Williamsová dnes postoupila do čtvrtfinále turnaje, když její soupeřka, třináctá nasazená Victoria Azarenková z Běloruska, vzdala za stavu 3-6 4-2 pro Američanku.

Azarenková, přemožitelka české tenistky Petry Kvitové z prvního kola, proti americké favoritce vyhrála první set, ale její herní převahu pak zhatily zdravotní problémy. V horkém počasí se v úvodu druhého setu zdála být na pokraji fyzických sil, a když měla problém udržet raketu, zápas vzdala. Kurt opustila v slzách za doprovodu fyzioterapeutů.

"Už když jsem ráno vstala, cítila jsem se špatně a prozvracela jsem celé ráno. Je to velké zklamání. Lékaři si myslí, že je to nějaký virus. Já už s tím těžko něco udělám," uvedla Azarenková, která svým chováním vystrašila i svou soupeřku.

"Dělala jsem si o ni starost. Měla pomalou chůzi, až to vypadalo, že upadne. Bylo to opravdu divné," řekla mladší ze sester Williamsových, která v zápase kupila velké množství školáckých chyb.

Williamsová se ve čtvrtfinále utká s Ruskou Světlanou Kuzněcovovu, která rovněž nemusela své osmifinále dohrát do konce. Za stavu 4-1 pro ruskou tenistku čínská soupeřka Čeng Ťie vzdala kvůli zranění zápěstí.

"Máme v ruštině takové přísloví: Jen ti nejsilnější jsou požehnaní," poznamenala Kuzněcovová. "Cítila jsem se skvěle, vyhrála jsem a nemám s tím problém. Ale samozřejmě je mi jí líto, protože byla v dobré formě," řekla k soupeřčině skreči.

S turnajem se naopak rozloučila poslední slovenská zástupkyně ve dvouhrách Dominika Cibulková, která podlehla čtvrté nasazené Jeleně Dementěvové z Ruska 2-6 2-6.

Podruhé v kariéře si zahraje čtvrtfinále grandslamového turnaje drobná Španělka Carla Suarezová-Navarrová. Dvacetiletá tenistka v Melbourne porazila 6-3 6-2 krajanku Anabel Medinaovou-Garriguesovou a zopakovala úspěch z loňského Roland Garros. V Paříži mezi posledními osmi podlehla současné světové jedničce Jeleně Jankovičové ze Srbska, tentokrát ji čeká Dementěvová.

- AUSTRALIAN OPEN (Melbourne, tv. povrch, 15.700.000 dolarů) -
pondělní výsledky žen

Dvouhra - osmifinále:
S. Williamsová (2-USA) - Azarenková (13-Běl.) 3-6 4-2 skreč A.
Dementěvová (4-Rus.) - Cibulková (18-SR) 6-2 6-2
Kuzněcovová (8-Rus.) - Ťie Čeng (22-Čína) 4-1 skreč
Suarezová-Navarrová (Šp.) - Medinaová-Garriguesová (21-Šp.) 6-3 6-2

Čtyřhra - 3. kolo:
Grönefeldová/Schnyderová (Něm./Švýc.) - Šafářová/Voskobojevová (ČR/Kaz.) 6-4 6-7(5) 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
serejna je dost těžkopádná a její tvrdé údery už nejsou tak platné jako dřív zdá se.
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka je bezesporu nejtalentovanější hráčka současnosti, už když jsem ji viděl před rokem na Prague Open, kde prohrála ve finále těsně s Ruskou Zvonarevovou, říkal jsem si, že je to supertalent...Škoda, že musela vzdát, ale měla toho v nohách už strašně moc, před AO odehrála kompletní turnaj, na AO hraje i čtyřhru - to se musí bohužel někde podepsat!
Reagovat
dabelsobul
Je pravda, ze uz tyden pred AO se odhlasila ze Sydney, udajne kvuli nachlazeni. Mela tak cas na odpocinek po vyhranym turnaji. Tezko predvidat, ze ji to zkoli znovu.
Reagovat
smazaný uživatel
To bych se z toho potento. Vopičák má obvázaný nohy, už od Sydney vypadá, že jí tam co nejdřív musí něco rupnout, ale stane se, že zkolabuje nabušená Azarenka, u které každý čeká nadprůměrnou výdrž a odolnost i ve vedru. A vzdala za stavu 3-2 během rozehraného gemu, do zápisu jde pak 4-2.
Reagovat
dabelsobul
To bych se z toho taky potento... Obzvlast, kdyz to vemu z pohledu sazkare, kterej mohl brat 60.000 :D Mel jsem na Azarenku. Nechapu, v prvnim setu vypadal cerstve, bez problemu, jasne serenu prehravala. A pak najednou jako by do ni nekdo neco pichnul... je to skoda, Beloruska hrala moc pekne, Serena kupila chybu za chybou...
Reagovat
smazaný uživatel
Za toho "vopičáka" bych ti dal zákaz chození na Tenisportal.cz minimálně na dva týdny!! Ale admin to asi nevidí, nebo je to tvůj kamarád:))
Reagovat
smazaný uživatel
Uklidni se jo. Tohle na mě zkoušel už skott, v pojmenování vopičák nehledej to, co tam není. Mám i oblíbené černé tenisty, ale sestry se mi nelíbí ani trochu. Kobylí hlava nebo žirafa ti taky vadí?
Reagovat
smazaný uživatel
Kobylí hlava mi nevadí, u toho se celkem zasměju, jak se takřka dokonalý model broz dokáže smát ostatním a všímat si zejména vzhledu:)) Ale ten "vopičák" mi celkem vadí, to už je něco úplně jiného, ale jak říkám, tak admin asi spí...
Reagovat
dabelsobul
Osobne bych ve slove "Opicak" nic asistickeho nevidel, nebo co ti vadi. Kazdy v tom vidi asi neco jineho. Sam vsak urazky tenistu moc rad nemam, ale ze srandy to taky nekdy vyslovim... :)
Reagovat
skott
Uvedomte si trochu, co pisete.Kdyby se to same stalo Serene, budete tady vykrikovat cosi, ze je spatne pripravena a tlustoska nebo jiny nesmysly.Takhle je to skoda, Azarenka je nabusena, supertalent atd.(typicky "chlapskej pohled" chtelo by se rict)
I kdyby Vika nezkolabovala pravdepodobne by zapas nedotahla do vitezneho konce a dopadla by jako pred tydnem jiny precenovany "talent" Wozniacki.Jednoduse neni tak dobra.Serena hraje debla taky a o kolik je starsi a tezsi...Fyzicka schopnost je soucast hry a Azarenka na to proste jeste nema.
Reagovat
skott
jestli "opicak" neni rasisiticke pak uz teda vazne nevim co...
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně někdo, kdo se mnou souhlasí!! Já prostě nesnáším, když se takto někdo vyslovuje, když o někom říká - černá opice atd. Už to bohužel přerostlo i do toho tenisu, souvisí to s nástupem hráčů černé (tmavé) pleti...Co dokázal třeba takový broz v porovnání se Serenou??
Reagovat
skott
On Broz kouka na tenis jen z jedineho duvodu, ovsem mozna by si radeji mel koupit pornocasopis.A za opicaka by te na kazde jine diskuzu smazli, ze se to nedeje tady je smeutne.Cernochovi by to do oci nerekl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba takovej Tsonga by brozovi určitě rád upravil fasádu:))
Reagovat
smazaný uživatel
Přestaňte už blbnout. Těch diskuzí jsi zřejmě moc nepřečetl. Když mají mít texty šťávu, musí se tam občas hodit něco nečekanýho. U bílých vám moje přirovnání nevadí, ale u narážky na černochy si kdekdo hraje na cenzora. Moudrá rybo, fandím Monfilsovi a Tsongovi. Stačí?
Reagovat
smazaný uživatel
Předpokládám, že Broz nazval Serenu "Vopičákem" kvůli barvě její pleti.. takže takže já to vidím jako rasistickou narážku. :-).
Reagovat
skott
Mozna nejen Tsonga, Serena by s nim take nedelala dlouhy proces:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No ať fandíš, komu chceš, tak tohle by sis prostě neměl dovolit!! A je jedno, jestli jsi to napsal kvůli vzhledu Sereny, nebo kvůli tomu, že je to černoška - asi kvůli tomu prvnímu, když říkáš třeba o jedné nejmenované italské tenistce, že je to kobylí hlava...Jinak Monfilsovi fandím taky:))
Reagovat
skott
Hele Brozi, ja se bez tvejch stavnatejch radoby vtipnejch opicaku obejdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nedělej, vždyť je to takové ozvláštnění jinak suchého textu:))
Reagovat
smazaný uživatel
No jistě, nepofata. Pokud on napíše: "Škoda, že sysel neposlal tu pomatenou kulturistku domů.." pak má vše z cenzorského pohledu v pořádku, protože u bílých je dovoleno vše. Bravo !!
Rybko, odkdy je Jankovič italská tenistka? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, kdybych tu já začal hledat a vypisovat všechny tvé texty, kdy uražíš tenistky, tak bych celý den nic jiného nedělal. Na kulturistce nevidím nic rasistického ani vulgárního, ty snad ano? Místo abys přiznal, že už to s těmi "šťavnatými texty" už přeháníš, tak začneš kopat okolo sebe a hledat chyby u druhých. Mimochodem, toho sysla jsem zapomněl dát do uvozovek..já tato přirovnání nepoužívám.
Reagovat
smazaný uživatel
No já jsem měl na mysli Schiavoneovu, o té jsi říkal, že má kobylí ksicht, ne??:))
Reagovat
smazaný uživatel
Nepofata vrátil s grácií úder soupeře - zreturnoval jeho nepříliš povedený sevis:))
Reagovat
skott
Tohle uz je vazne o nicem, Broz prestrelil, ale reagovat musi posledni:/
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu:))
Reagovat
carolyn
No nevím říkal Safinové kulturistka, nevím,nevím, i když našla Nadalův kufřík, pořád to spíš vypadá jako špeky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nezáviď jí muskulaturu:))
Reagovat
smazaný uživatel
Kájo, to ale byla provokace, nepofata čekal, že na tu pomatenou kulturistku někdo z nás fanoušků zareaguje.
Reagovat
carolyn
Ale to je mi novina :-)
a pozor jak mě oslovuješ! Nebudu tě na to neustále upozornovat!
Reagovat
smazaný uživatel
Reakce na skotta 10:58 :-). Já bych spíš řekl, že pokud by Azarenka nezkolabovala, tak by pravděpodobně vyhrála. Serena hraje celej turnaj tužku a i dnes tomu nebylo jinak. Ale to je kdyby.. :-). Ten kolaps Bělorusky nebyl špatnou fyzickou přípravou nebo jen normální únavou, ale spíš opravdu nějakou nemocí. Pochybuju, že by jinak takhle hrozně odešla po hodině hry.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím se musí souhlasit, tohle se za normálního stavu může stát na konci třísetových mačů, kdy se často jde přes shody a jedna z tenistek odejde naprostým vyčerpáním.
Podle něj jsou ale obě přeceňované. Nicméně sezonu začala tragicky především jeho top ten pámbíčkářka :-D
Reagovat
skott
Obvykle tvoje nazory povazuju za rozumne, ale tentokrat se musim pousmat nad tim, ze Serena "hrala tuzku".Mluvime vubec o tom samem utkani?Mozna mas jenom vysoko nastavenou latku, protoze zapas to byl vyborny.Vika davala neskutecne winnery z obou stran a Serena krome servisu hrala taky skvele a i pohyb po kurtu mela (na posledni dobu) slusnej.Ve druhem setu ovsem Serena postupne prebirala kontrolu nad utkanim a neni duvod si myslet, ze by nezvladla stejne i treti set.Prvni set byl navic mnohem tesnejsi nez by napovidal vysledek, hral se 50minut.Samozrejme nepreju Azarence nic spatnyho, ale ty nazory pred utkanim, ze muze vyhrat, byly smesne.Proto je skoda, ze skoncila v slzach kvuli vycerpani a ne vysledku.
Reagovat
smazaný uživatel
Je možný, že pro Serenu mám laťku o něco výš..:-). Ale mě prostě zatím její výkony na AO nepřesvědčily, hraje dost pod své možnosti. Azarenka pro mě byla v prvním setu docela jasně lepší a ve druhém setu se už začala projevovat ta její nevolnost, možná právě proto se zdálo, že Serena už začíná ovládat hru. Už se můžem jen dohadovat, zda by Azarenka vydržela hrát tak dobře celý zápas..nebo jestli by se Serena zvedla... A názory před zápasem, že by Běloruska mohla vyhrát mi směšné nepřišly. Azarenka dnes na vítězství měla.
Reagovat
smazaný uživatel
ale tohle je rasismus chtěj nebo nechtěj!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist