Štěpánkovi to v Indian Wells nejde. Po nemoci dostal 'kanára' od Del Potra

11. 3. 2011, 07:17
Aktuality 7
ATP INDIAN WELLS - Ve větrném Indian Wells se Radku Štěpánkovi nikdy nedařilo. Letos navíc do Kalifornie přiletěl po nemoci a devátou porážku v desátém zápase odvrátit nedokázal. Českého tenistu v prvním kole snadno zastavil Argentinec Juan Martin Del Potro.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek začal sezonu v Brisbane postupem do semifinále, na dalších čtyřech turnajích byl ale jen třikrát ve druhém kole. Pak kvůli nemoci přišel o turnaj v Delray Beach a první kolo Davis Cupu. Vrátil se v Indian Wells, kde mu však los připravil hned v úvodním kole souboj s Juanem Martinem Del Potrem.

Argentinský tenista v loňské sezoně kvůli zranění zápěstí odehrál jen tři turnaje, po letošním Australian Open se ale dostává do dobré formy. Dvakrát byl v semifinále a před 14 dny v Delray Beach vyhrál první turnaj od triumfu na US Open 2009.

S českým soupeřem sice předloni oba vzájemné zápasy prohrál, v Kalifornii však potvrdil své kvality a vzrůstající formu. Dvaatřicetiletému Štěpánkovi se vůbec nedařilo na servisu a nakonec za 84 minut prohrál hladce 4-6 0-6.

Karvinský rodák na turnaji ATP utrpěl 'kanára' poprvé od předloňského Australian Open. Na podniku Masters 1000 v Indian Wells startoval již podeváté, vyhrát však dokázal jediný zápas.

Pro svůj úspěch měl Del Potro jednoduché vysvětlení. "Hrál jsem lépe než on. Využíval jsem své šance, hlavně ve druhém setu, a soustředil jsem se na svůj servis." 

Nyní věří, že se může stále zlepšovat a vrátit se mezi elitu. "Rok jsem nehrál, to je dlouhá doba. Dnes jsem měl možná svou nejlepší formu. Ale neustále můžu svou hru zlepšovat. Od servisu po přístup ke hře. Nevím, jestli dokážu hrát ještě lépe, ale vím, jak se zlepšovat den po dni. Ještě mě čeká dlouhá cesta, než se dostanu zpět mezi elitu. Hrát dobrý tenis po roce bez ostrých soutěží, je opravdu velmi těžké, ale snažím se."

Ve druhém kole na rodáka z Tandilu čeká obhájce titulu Ivan Ljubičič. Chorvatský tenista však před turnajem laboroval se zraněním kotníku a ještě před pár dny prý nebyl stoprocentně fit.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (10. 03. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Del Potro (Arg.) - Štěpánek (ČR) 6-4 6-0
Tipsarevič (Srb.) - Kamke (Něm.) 6-2 6-0
Young (USA) - Starace (It.) 2-6 6-3 6-3
Sweeting (USA) - Granollers (Šp.) 6-1 6-1
Nieminen (Fin.) - Istomin (Uzb.) 2-6 7-5 7-5
Berankis (Lit.) - Bogomolov (USA) 1-6 6-3 6-4
Karlovič (Chorv.) - Matosevic (Austr.) 7-6(2) 6-7(3) 6-2
Zverev (Něm.) - Ebden (Austr.) 6-4 6-3
Malisse (Belg.) - Cipolla (It.) 6-1 6-4
Schüttler (Něm.) - Haase (Niz.) 7-6(4) 7-5
Smyczek (USA) - Marčenko (Ukr.) 2-6 6-3 6-2
Berrer (Něm.) - Phau (Něm.) 6-4 3-6 6-4
De Voest (JAR) - Riba (Šp.) 6-4 skreč R.
Hanescu (Rum.) - Seppi (It.) 4-6 7-6(5) 6-3
Devvarman (Indie) - Mannarino (Fr.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
federer se dnes oficiálně vrátil do švýcarského daviscupového týmu. Tak je to jasný. chytnou nás v baráži a končíme.
Reagovat
darek.vrana
3. tým žebříčku přece nemůže prohrát s 18.! Navíc jsou nenasazení, takže jsou ještě slabší než Belgie, kterou jsme loni v pohodě porazili.;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bez Federera bych v soucasne dobe videl ty sance 50:50, s Federerem by byli Svycari favority.
Reagovat
smazaný uživatel
tak Wawrinka by sfoukl Berdycha jako svíčku
Reagovat
darek.vrana
Pokud se nepletu, tak Štěpánek utrpěl kanára i letos od Chely, takže to není poprvé od předloňského AO, jak je v článku.
Reagovat
Teo
Podle předpokladů, nebo ne?:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, pome Juan-Martin!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist