Štěpánkovi se vrací forma. V Moskvě si zahraje o semifinále

20. 10. 2010, 13:41
Aktuality 9
Dva zápasy, dvě dvousetové výhry. Taková je po dnešku bilance Radka Štěpánka v Moskvě, kde postoupil už do čtvrtfinále. V boji o něj dnes vyřadil Kazachstánce Michaila Kukuškina, kterého za rovných 70 minut porazil 6-3 6-2.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek svým dnešním vítězstvím potvrdil, že se mu s blížícím se koncem sezony vrací forma. Už ve svém prvním zápase na turnaji neztratil český hráč ani jednou své podání a podobně si vedl i dnes v souboji s Michailem Kukuškinem.

V osmifinálovém duelu čelil Štěpánek jedinému brejkbolu, který v prvním setu odvrátil. Rodák z Karviné sám využil tři ze sedmi možností a za podpory dobrého podání a jedenácti es zvítězil za hodinu a deset minut hladce 6-3 6-2.

"Ze začátku to bylo vyrovnané, ale po dvou třech gamech jsem zjistil, co mu nevyhovuje, a snažil se mu rozbourat rytmus. Hrál výborně stereotypní tenis od základní čáry, a tak jsem se mu snažil hru změnou rytmu a chozením na síť rozbít, což se i povedlo. Měl jsem zápas od začátku do konce pod kontrolou," řekl ČTK Štěpánek, který hraje moskevský turnaj potřetí v kariéře a pokaždé postoupil do čtvrtfinále; v roce 2004 ani 2007 ale dál nedošel. 

Příštím soupeřem jednatřicetiletého Štěpánka bude Pablo Cuevas z Uruguaye, který překvapivě ve dvou tie-breacích vyřadil turnajovou jedničku Nikolaje Davyděnka. Zkušený Rus, který v pondělí vypadl z elitní světové desítky, prohrál tři z posledních čtyř utkání a jen potvrzuje nepovedenou sezonu. Dařit se mu přestalo po vynucené pauze, kteroi su vynutilo zlomené zápěstí.

Spolu s Davyděnkem dnes organizátoři přišli i o druhou domácí hvězdu Michaila Južného. Druhý nasazený a obhájce titulu odstoupil ještě před svým prvním zápasem ve dvouhře kvůli nemoci a coby desátý muž pořadí pro postup na Turnaj mistrů tak neohrozí šestého Tomáše Berdycha.

Výsledky - Moskva - muži (dotace 1.000.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Zeballos (Arg.) - Tipsarevič (8-Srb.) 4:6, 6:4, 6:3.

2. kolo:
Štěpánek (5-ČR)
- Kukuškin (Kaz.) 6:3, 6:2, Cuevas (Urug.) - Davyděnko (1-Rus.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:5), Baghdatis (4-Kypr) - Starace (It.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Bopanna/Qureshi (1-Indie/Pák.) - Friedl/Hanescu (ČR/Rum.) 6:1, 3:6, 10:8.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nechvalte dne pred vecerem!
Reagovat
smazaný uživatel
Všimnul si dneska někdo té prasárny co předvedl Tipsarevič???
Reagovat
smazaný uživatel
co udělal?
Reagovat
smazaný uživatel
vedl 1-0 na sety a na betfairu na něj byl kurs 3,5...lehce to prohrál samozřejmě :-(
Reagovat
smazaný uživatel
dostává od Niemina pěkně na zadek....no, od Londýna hraje opravdu na úrovni druhé padesátky.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím můžete sem prosím někdo napsat nějaké odkazy na online tv díky.
Reagovat
smazaný uživatel
A jaky chces, na tenis nebo i na jine sporty?
Reagovat
smazaný uživatel
www.livescorehunter.com
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rad že se radkovi opět vrací forma jakou kdy měl snad to dotahne v moskvě laespon do semifinale at se opět posune v žebříčku
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist