Štěpánka chytla při rozhodující ztrátě servisu křeč do nohy

6. 4. 2012, 23:57
Aktuality 7
Zklamaný, ale odhodlaný nastoupit do čtyřhry opouštěl tenista Radek Štěpánek pražskou O2 arenu. Český hráč nevyužil v druhé dvouhře daviscupového čtvrtfinále proti Srbsku se světovou osmičkou Jankem Tipsarevičem tři mečboly a prohrál po bitvě 7-5 4-6 4-6 6-4 7-9. Stav zápasu je 1-1.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Je mi hodně špatně. Rozhodlo neproměňování brejkbolů v prvních třech setech z mé strany, zápas mohl vypadat úplně jinak. Pak jsem se vytáhl z hrobu, v pátém setu jsem byl možná i lepší, ale na to se nehraje. Hraje se na to, kdo vyhraje poslední bod a to jsem nebyl já, i když jsem k tomu měl tři příležitosti," řekl Štěpánek.

Související článek:

Česko - Srbsko 1-1: Berdych rozdrtil Troického, Štěpánek zahodil 3 mečboly s Tipsarevičem

Třiatřicetiletý tenista měl první mečbol za stavu 6-5, ale Tipsarevič trefil dobrý servis. Další dvě šance zápas ukončit si vybojoval za stavu 7-6 a 40-15. "Při druhém mečbolu jsem to možná uspěchal a chtěl hrát moc k lajně. Poslední jsem mohl zahrát z toho kraťasu cokoli jinak. To je kdyby, na to se nehraje," uvedl Štěpánek.

Rozhodnutí přišlo za stavu 7-7. Štěpánek nabídl soupeři dva brejkboly, vždy po dvojchybě a druhý Srb využil. "Chytla mě křeč do pravé nohy, to je nejhorší na servis, ale to se v takových zápasech stává," řekl Štěpánek. "Rozhodly jenom roky, že je Tipsarevič mladší než Radek," prohlásil český kapitán Jaroslav Navrátil. 

V sobotu by měl Štěpánek nastoupit ve čtyřhře s Tomášem Berdychem. Otázkou je, jak se bude po pětihodinovém utkání se špatným koncem cítit. "Necháme to do rána, ale jiná možnost než já s Tomášem neexistuje. Musíme získávat další body a jdeme do toho," řekl Štěpánek, jenž o minulém víkendu získal deblový titul v Miami s Indem Leandrem Paesem. "Čtyřhra bude rozhodující," mínil Navrátil.

 

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dávno říkám, že by měl hrát už jen 4-hru. S Tipsou měl hrát Rosol. V podstatě o nic nešlo, protože stejně málokdo čekal, že Štěpa Tipsu porazí. Dneska by nastupoval odpočatý do 4-hry a bylo by 2:1 a zítra BéĎá v klidu rozbije Tipsu a 3:1 odjezd. Rosol potřebuje dostat šanci a odehrát pod tlakem důležitý zápas ve kterém o něco jde.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase nas hrdina! Uz to vypadalo, ze tentokrat se nemusime bat o Stepcovo zdravi a uz je to zas tady.Takze krec a cely narod bude trnout: nastoupi? Nenastoupi? Pokud ano, tak to je heroicky vykon! Kazdy cesky zapas DC to takhle je...Uz je to trapny. Mam listky na dnesek, ale kdyz clovek v tv vidi tu atmosferu, kde se piska a tleska mezi prvnim a druhym podanim... Dalsi ceska tenisova ostuda.
Reagovat
gocii
ale jaká ostuda? na DC je to takhle všude, sou daleko bouřlivější místa takže zas nedělej z čechů ty nejhorší
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tahni na srbsky stranky
Reagovat
smazaný uživatel
Ale už nefandim ani Berdychovi a hlavně ani Štěpankovi, fakače si muže ukazat sam sobě, že si takhle pokazil zavěr utkani.
Prohral a pak udělal ostudu nejen sobě,ale i svemu narodu! Hnus!
Reagovat
freeteepek
Byl to pěkný zápas. Prostředek jsem neviděl, ale když jsem se díval, Radek vyhrával:-) Zkoušel to hodně na kraťasy, což bylo super. Bohužel ne vždy se mu podařilo Tipsu prohodit a ani jednou z asi 40ti pokusů ho nenapadlo zkusit lob. To byla bohužel chyba:-( Zajímavý, že Janek to taky nezkusil...
Reagovat
QPR_Draxter14
To bude možná tím, že Tipsarevič je na smečích výborný. Taky bych nezkoušel prohrazovat, nečekal bych, že to zkazí ten bastard :D
Pojďme Česko !!! Dneska musíme spojit všechny síly, Radek bude potřebovat podporu!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist