Štěpánek zklamal, ve čtvrtfinále uhrál jen čtyři gamy

30. 10. 2009, 18:35
Aktuality 0
ATP VÍDEŇ - Radek Štěpánek se s turnajem ve Vídni loučí ve čtvrtfinále. Konečnou pro něj byl překvapivě domácí Jürgen Melzer, který třicetiletého Čecha smetl dvakrát 6-2. Další favorit v rakouské metropoli nezaváhali.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek nesplnil roli druhého největšího favorita a s rakouskou metropolí se rozloučil už ve čtvrtfinále. Daviscupový reprezentant podlehl hladce za hodinu domácímu Jürgenu Melzerovi 2-6 2-6.

Třicetiletý rodák z Karviné se utkal s o dva roky mladším Rakušanem na okruhu ATP poprvé a premiérové setkání mu nevyšlo. Už v úvodu ztratil svůj servis, což se mu v předešlých dvou kolech nestalo ani jednou. Proti Rakušanovi se však o svou obvykle silnou zbraň opřít nemohl, podání prohrál celkem čtyřikrát.

Sám si oproti tomu vybojoval pouze jeden brejkbol, který navíc Melzer odvrátil. Poprvé v kariéře tak na halovém turnaji ve svém rodném městě postoupil do semifinále.

Českého tenistu letos čekají ještě dva turnaje: příští týden se v konkurenci Federera nebo Djokoviče představí v Basileji, následně se přesune na poslední podnik série Masters 1000 do Paříže. I když je teoreticky ještě ve hře o Turnaj mistrů, reálnější Štěpánkův program povede z Paříže na Floridu, kde se bude pod vedením Petra Kordy připravovat na finále Davis Cupu.

Na rozdíl od Štěpánka dnes ve Vídni nezaváhal nejvýše nasazený Marin Čilič z Chorvatska. Ten se mezi nejlepší čtveřici dostal po výhře 6-1 6-4 nad Španělem Felicianem Lópezem.

Chorvata v boji o čtvrté letošní finále čeká turnajová čtyřka Philipp Kohlschreiber, jenž si poradil se Španělem Nicolasem Almagrem.

- ATP 250 VÍDEŇ (Rakousko, tv. povrch / hala, 574.750 eur) -
páteční výsledky (30. 10. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Melzer (7-Rak.) - Štěpánek (2-ČR) 6-2 6-2
Čilič (1-Chorv.) - López (6-Šp.) 6-1 6-4
Kohlschreiber (4-Něm.) - Almagro (5-Šp.) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist