Štěpánek: Vyhrát v Argentině je skvělé, ale chceme víc

17. 9. 2012, 19:07
Aktuality 41
S nadějemi vzhlíží k listopadovému finále Davis Cupu člen úspěšného týmu Radek Štěpánek. Češi vyzvou v boji o "salátovou mísu" silné Španěly, budou ale hrát v domácím prostředí a česká dvojka i kvůli tomu věří v úspěch.
Radek Štěpánek

"Není nic krásnějšího než odjíždět s pocitem, že se se všemi fanoušky uvidíme v listopadu, doufejme že v Praze, kde budeme bojovat znovu o salátovou mísu. A věříme, že se nám to před vámi, naším českým publikem, podaří," řekl Štěpánek na facebooku českého daviscupového týmu den po výhře v semifinále nad Argentinou.

Tenisté především díky Tomáši Berdychovi vyhráli v Buenos Aires 3:2 na zápasy. Česká jednička vyhrála obě dvouhry a společně se Štěpánkem i čtyřhru.

Zápas se hrál v bouřlivé atmosféře před 13 tisíci fanoušků na stadionu Parque Roca, kde v hledišti nechyběl emotivně fandící slavný fotbalista Diego Maradona. "Máme za sebou něco neuvěřitelného. Porazit Argentinu v takové atmosféře je těžko popsatelné slovně. Co se tady podařilo, je skvělé, ale my chceme ještě víc," řekl Štěpánek.

Třiatřicetiletý Štěpánek odjel z Argentiny na Floridu trénovat pod dohledem Petra Kordy na náročný závěr roku, v kterém ho čeká mimo jiné čtyřhra na Turnaji mistrů s Indem Leanderem Paesem a především 16. až 18. listopadu finále DC.

"Budu muset někde ubrat, aby zůstaly síly na ty dva vrcholy. Jsou to strašně příjemné starosti a já věřím, že uděláme správná rozhodnutí pro to, abychom měli co nejvíc energie na daviscupové finále," řekl Štěpánek Radiožurnálu.

Čtyřicátý hráč světa Štěpánek pro rozhlas uvedl, že finále Davis Cupu by nemělo znamenat konec jeho reprezentační kariéry. "Takhle vůbec nepřemýšlím. Věřím, že v sobě mám nějaké ty roky výborného tenisu," řekl Štěpánek.

pva, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
VlS
Je to zajímavé, pořá všichni řeší Praha - Ostrava, jako by nebyla i jiná města. Co takhle na půl cesty v Brně?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože v Praze a Ostravě jsou jediné použitelné arény?
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím s queshem
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak za Brno bych byl velmi rád, mám to co by kamenem dohodil, ale zaručeně nejvíc se nás vejde do O2, to je bohužel fakt. A myslím, že vstupenky budeme chtít skoro všichni.
Reagovat
VlS
Pamatuju se na zápasy hrané v Rondu v Brně a v pavilonech na výstavkišti, do Z se vejde hafo lidí. Mě to je fuk jen mi vadí, že si tenis přisvojují Ostraváci, jak kdyby ho vynalezli :-)
Reagovat
smazaný uživatel
OT: V Métách Karlovič-De Schepper to bude zápas jak svině. 208 vs 203. :D
Reagovat
smazaný uživatel
doufám že ivo vyhraje ale tipuji tiebreaky navíc de scheeper je levák
Reagovat
a.magerova
Tomáš má dnes narozeniny...
Tak hlavně mu přeji hodně zdraví, štěstí a doufám, že v listopadu bude taky co slavit... :-)))
Reagovat
Sonja
Přidávám se...s přáním pevného zdraví, úspěchů (zvlášť proti těm nejlepším:-))))) a celkově ať se mu daří, je to skvělý hráč:-)
Reagovat
smazaný uživatel
a bude bejk (rafa) hrát?
Reagovat
pepi
to nevi ani on sam
Reagovat
Jan
Šťepánkovi se může ve finále DC asi podařit úspěch akorát ve 4hře, na dvouhru to moc nevidím. Ale bez neho by to nešlo. Uvidíme jak to dopadne.
Reagovat
darek.vrana
Myslím, že třeba Almagra nebo Verdasca by klidně v hale porazit mohl.
Reagovat
Jan
na USO s ním hrál a ve 3. setu už byl fyzicky horší, takže si myslím, že na 3 sety hrát naplno v singlu je pro něj už moc.
Reagovat
Firestone
Zdravím, jak to vidíte s místem konání finále? Hádám, že jinde, než v Praze to asi nebude...?
Reagovat
pepi
vypadá to na Ostravu!!!
Reagovat
pepi
je to v jednání.v o2 arene je jiný program na tu dobu
Reagovat
smazaný uživatel
To někdo říkal ? já myslím, že to bude určitě v Praze
Reagovat
smazaný uživatel
v O2 aréně má být tou dobou nějaká veliká tancovačka... sem zvědavý, jak to vyřeší.
Reagovat
pepi
co to ma byt za akci,nevite nekdo?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak potom jedině venku, na ledě je dáme i s Nadalem :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.o2arena.cz/O2arena/eventDetail.aspx?docid=19107970
Reagovat
VlS
a můžeme nominovat Jágra když má výluku NHL, co ty na to?
Reagovat
Firestone
Safra a my váháme, jestli zvolit Fed Cup, nebo Davis Cup :( Aby tu tancovačku nepřesunuli do jiných prostor třeba. To je naprd, to než se určí, kde to bude... :(
Reagovat
pepi
Tak jedte na oboji a je to:)
Reagovat
smazaný uživatel
Když se řešilo finále FC, tak Černošek s Kaderkou svorně tvrdili, že jinam než do kyslíkárny to kvůli ITF dát ani nemůžou. Tipnu si, že totéž bude platit i pro DC. A že kyslíkárna je obsazená? Tu tancovačku jistě nebude problém přesunout. Proč? Lístky na finále FC se budou prodávat v kategoriích 990,- Kč, 1490,- Kč a 2990,- Kč. Na chlapy ty ceny klidně můžou zdvojnásobit a stejně budou mít plnej barák..
Reagovat
a.magerova
A pro jistotu už teď začnou hlásat, že jim Rafa přislíbil účast, podobně jako Nole...
Reagovat
smazaný uživatel
s přesunem "tancovačky" to taky není tak jednoduché jak se zdá, je prodaných hodně vstupenek, zaplacené zálohy pro účinkující a hlavně architekt má kompletně hotovou celou scénu a pravděpodobně už se vyrábí dekorace, peněz je v tom uplně stejně jak v DC, možná i víc
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo neříká, že ten přesun nutně musí být v místě - on klidně může být v čase.
Reagovat
smazaný uživatel
tak posun v čase je uplně nereálný
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě hurá do Edenu na trávu :))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesun je reálný vždy, ať už časový nebo místní. Zvlášť kvůli akci jako je DC - ať se ti to líbí nebo ne, DC je pro organizátory podstatně zajímavější akce, než ta "tancovačka." Ostatně, i Černošek se bude chtít vyhnout vysvětlování, proč se finále FC jinde než v kyslíkárně hrát nemohlo a u DC to najednou jde..
Reagovat
smazaný uživatel
To věřím, že Černošek udělá vše, ale říkám jak to je, vystupující se na takový akce bookují i víc než rok dopředu, aby se podařilo vyladit termín (sám jsem se na tom podílel u jiné akce), navíc je vše připraveno přímo pro tu halu. Pokud se to podaří ukecat na DC, tak pořadatele odsunuté akce čeká 2 měsíce bez spánku a to je jen ten poslední problém. Jakmile se začne něco měnit, tak to jede jak lavina, nespokojení majitelé vstupenek, někdo možná i odmítne vystoupení atd.

Aby bylo jasno, sám chci DC v O2, ale nevím jestli se Aréna - Černošek - United Music dokážou domluvit, United Music by byl v tomhle případě jediný poškozený.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tomu rozumím. Ale říkám si, že to je docela pech - celej rok ta hala zeje prázdnotou a když ji zrovna jednou někdo potřebuje a má reálnou šanci ji vyprodat, tak je obsazená..
Reagovat
smazaný uživatel
i druhá strana to řeší: :)

"doufám že ta párty bude kvůli tomu tenisu zblázněnýmu je to sice hezký že hrajou finále ale kvůli tenisu nechci prošvihnout párty roku"

"Ten tenis mě štve. Volno zařízený skoro na rok dopředu. A mám zlé tušení, že to bude v ******* ."
Reagovat
a.magerova
Super žes sem dal i názory druhé strany...
Vůbec se jim nedivím a mají pravdu, ale teda mohli by nás přeci pochopit, že ?!! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
ale to my by jsme je taky měli pochopit oni to berou tak že Davis Cup je tak 4x za rok ne? cca 2x doma to máš jen 1x ročně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
prosím vás, oni se dozvěděli o DC, když byl všude na titulkách článek o postupu do finále, určitě ani netuší, že je tam před tím Fed Cup. Jejich hlavní problém je najít ten správný obleček na akci (ne uplně u všech), nějaké pinkání je většinou vůbec nezajímá :)

Budu i nadále sledovat "nepřátelský" tábor a nejvtipnější výkřiky přinesu.
Reagovat
a.magerova
Budeme netrpělivě očekávat další raport z "nepřátelského" tábora...
Fanoušci všech tenistů spojme se!!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem fanda tenisu, na tenisportal chodim posledni rok docela pravidelne, ale nikdy jsem nepsal komentar... Kazdopadne osobne doufam, ze finale Davis Cupu nebude v O2 arene, protoze sam vlastnim listek na Transmission uz asi 4 mesice a je to nejvetsi tanecni akce v CR (srovnatelna se Sensation White). Jezdim na ni kazdy rok a nemyslim si, ze by tuto akci kvuli Davis Cupu presunuli... Listky na tuto akci stoji od 1000 nahoru a vzdy je temer vyprodana cela hala. Presun nekam jinam by znamenal obrovskou lavinu nevole nas co mame listky skoro pul roku dopredu...
Reagovat
a.magerova
No takže TO (Davis Cup) bude v Ostravě a budeme spokojeni všichni :-))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist