Štěpánek v osmifinále uhrál jen sedm gamů s Djokovičem

8. 9. 2009, 06:54
Aktuality 37
US OPEN MUŽI - S US Open se rozloučil poslední český zástupce ve dvouhrách. Radek Štěpánek ani nedokázal zopakovat svůj dva roky starý vzdor Novaku Djokovičovi, kterému letos podlehl v osmifinále snadno 1-6 3-6 3-6. Už jen tři výhry dělí od šestého třiumfu v řadě Švýcara Federera.
Radek Štěpánek

Pro daviscupového reprezentanta Radka Štěpánka je osmifinále nejlepším výsledkem na US Open v kariéře. K postupu do čtvrtfinále, čímž by vyrovnal své grandslamové maximum z Wimbledonu z roku 2006, měl ale třicetiletý karvinský rodák v duelu s Novakem Djokovičem daleko.

První set prohrál Štěpánek za třiadvacet minut. Ve druhém dokázal snížit z 1-4 na 3-4, ale pak opět dominoval Djokovič. Štěpánek se snažil hrát útočně, ale na síti ho dokázal soupeř prohazovat. Třetí set rozhodla jediná ztráta Štěpánkova servisu v šesté hře.

Na centrkurtu Arthura Ashe Štěpánek zdržel Djokoviče hodinu a tři čtvrtě a zápas prohrál krátce před půlnocí amerického času. Nepovedlo se mu tak alespoň napodobit dva roky starou bitvu, kdy se stejným soupeřem v New Yorku svedl strhující téměř pětihododinovou bitvu.


"Předvedl jsem špatný výkon. Udělal jsem strašidelně moc chyb," řekl Štěpánek Radiožurnálu. "Hlavně jsem se neměl čeho chytnout - ani na jeho servis, ani na svůj útok. Strašně špatně jsem četl hru a najednou jsem nevěděl kam se postavit, jestli se mám, nebo nemám rozběhnout na síť. Neměl jsem timing na nic a podle toho výsledek vypadal."

"Musím v tom najít něco pozitivního. Nikdy jsem tady takový výsledek neudělal, navíc zdraví mi vydrželo a za to jsem strašně rád," řekl.

Nyní jede trénovat na Floridu na antuku, odkud se přesune do Chorvatska k semifinále Světové skupiny Davisova poháru. "Po zranění jsem měl v Americe jen tři turnaje. Rozjížděl jsem se pomalu, ale je vidět, že to jde zase nahoru. Teď si trochu odpočinu, pinknu si na antuce a vyrazím do Chorvatska," řekl Štěpánek.

V soutěžích na US Open už zůstává z českých zástupců pouze Lukáš Dlouhý, který je s společně Indem Leanderem Paesem ve čtvrtfinále čtyřhry, v kterém se dnes střetnou s Jihoafričanem Wesleyem Moodiem a Dickem Normanem z Belgie. Stejné soupeře letos porazili ve finále French Open.

Djokovič imitoval McEnroea, pak si s ním zapinkal
Srb v nadšení po postupu napodoboval na kurtu Johna McEnroea. Po vzoru legendy jakoby podával a křičel na prázdný umpire pro rozhodčího: "To nemyslíte vážně!"

"Když je správný moment, tak to přijde spontánně," culil se Srb, imitátor tenistů, který má v repertoáru třeba Rafaela Nadala nebo Rusku Marii Šarapovovou.

Američan pak na Srbovu výzvu sestoupil z komentátorské kabiny a v košili a kalhotách si s ním zapinkal. "Zahrát si s Johnem byla legrace, což fanoušci chtějí. A zvláště v tuto dobu," řekl Djokovič.

Federera dělí tři výhry od šestého titulu
Dvaadvacetiletý Srb Djokovič se ve čtvrtfinále utká se Španělem Fernandem Verdaskem, který dokázal zastavit tažení domácího Johna Isnera.

Více než dvoumetrový Isner ve 3. kole překvapivě vyřadil favorizovaného krajana Roddicka, jenže Verdasco Američana nepouštěl tak často na síť a dokázal tím eliminovat Isnerovu ofenzivní smršť.

Španělský tenista vyhrál 4-6 6-4 6-4 6-4 a na kurtech ve Flusing Meadows si poprvé zahraje ve čtvrtfinále. Loni vypadl ve třetím kole.

Semifinalista letošního Australian Open s Djokovičem vyhrál dva z pěti soubojů. Jediné střetnutí na tvrdém povrchu pod širým nebem odehráli před čtyřmi lety právě v New Yorku a po pětisetové bitvě se tehdy z postupu do 4. kola radoval Verdasco. Nyní může proti předloňskému finalistovi US Open vyrovnat své grandslamové maximum.

Pouze v prvním setu dokázal Španěl Tommy Robredo alespoň vzdorovat Rogeru Federerovi. Pak však Švýcar přidal na obrátkách a po výhře 7-5 6-2 6-2 postoupil do čtvrtfinále.

"Hrál prostě výborně. Když se mu takto daří, máte proti němu pramálo šancí," řekl po utkání Robredo, jenž na rodáka z Basileje nevyzrál ani v devátém vzájemném duelu.

Federer v New Yorku vyhrál už 38. utkání v řadě a od vítězství na šestém US Open v řadě ho tak dělí už jen tři soupeři.

Davyděnko vzdal kvůli zranění
Tím dalším bude Švéd Robin Söderling, kterého letos již třikrát porazil, včetně dvou soubojů na grandslamových turnajích: po výhře ve finále French Open skompletoval sbírku grandslamových titulů a ve Wimbledonu se nenechal zaskočit v cestě za šestým triumfem z londýnské trávy.

Söderling v osmifinále vyřadil Rusa Nikolaje Davyděnka, kterému letos vystavil stopku i na Roland Garros. Švédskému tenistovi v New Yorku pomohlo i soupeřovo zranění. Davyděnko po třech setech, kdy prohrával 1-2, došel k rozhodčímu a oznámil mu, že nemůže dál pokračovat.

"Mám nějaký svalový problém, zřejmě natržený stehenní sval," mrzelo Davyděnka, který z kurtu Louise Armstronga po dvou hodinách boje odkulhal. Bolest prý ucítil v polovině druhé setu.

"Nevím, jak moc vážné to je. Nedokázal mi to říct ani fyzioterapeut. Musím teď na vyšetření, hlavně jsem nechtěl nic riskovat."

Söderling si prý vůbec nevšiml, že by měl jeho soupeř nějaké problémy. "Pořád se výborně pohyboval, byl jsem tedy překvapený, že vzdal."

Davyděnko tak v New Yorku dokonal kolaps ruského tenisu. Poprvé od Wimbledonu 2000 totiž do čtvrtfinále dvouhry nepostoupil žádný tenista z Ruska. A to měla tenisová velmoc posledních let ve hře 15 hráček a 8 tenistů.

- US OPEN MUŽI (USA - New York, tv. povrch) -
pondělní výsledky (07. 09. 2009)

Dvouhra - osmifinále:
Djokovič (4-Srb.) - Štěpánek (15-ČR) 6-1 6-3 6-3
Federer (1-Švýc.) - Robredo (14-Šp.) 7-5 6-2 6-2
Verdasco (10-Šp.) - Isner (USA) 4-6 6-4 6-4 6-4
Söderling (12-Švéd.) - Davyděnko (8-Rus.) 7-5 3-6 6-2 skreč D.

Čtyřhra - 3. kolo:
Dlouhý
/Paes (4-ČR/Indie) - Knowle/Melzer (Rak.) 7-5 6-4
Ball/Guccione (Austr.) - Friedl/Levinský (ČR) 6-2 6-1

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Huberová, Bhúpathí (1-USA/Ind.) - Matteková-Sandsová, Zimonjič (8-USA/Srb.) 6-4 6-3
Blacková, Paes (2-Zimb./Ind.) - Stubbsová, Lindstedt (7-Austr./Švéd.) 7-5 3-6 10-6
Gullicksonová, Parrott (USA) - Raymondová, Matkowski (3-USA/Pol.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafael Nadal vyhraje US OPEN 2009!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidela som tóóó :-( Ale ráno som sa šla podivať ako moja kolegyňa ;-) Fakt super moji najkrásnejší, najlepší, najroztomilejší... chuapci moji šikovní :)) Nando a Djoker stúpli na mojom rebríčku ešte o rundu vyššie. Tak organizátori dajte zajtra dobrý čas a sledovanosť bude zaručená. Z mnohých dôvodov :)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokoviča som nepozerala, nemohla som, musela som ráno skoro vstávať. Hneď ako som sa zobudila išla som si pozrieť výsledky. Bola som veľmi prekvapená ! On ho totálne demontoval ( raz hraje úžasne a niekedy sa strášne trápi). Taký výsledok som fakt nečakala !! A už teraz sa veľmi teším na zápas s Verdascom.. bude to bomba, Nole určite vyhrá. No a zápas Fedex- Soderling tam nech bude 1, veď všetci chceme semi Roger- Nole.. tak nech sa im darí GOOD LUCK !
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to viděl a bohužel musím konstatovat, že Radek si to prohrál naprosto sám. Tím netvrdím, že Djokovič nemá formu, jenom jaksi nebylo prakticky kdy to ukázat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď on ho musel donútiť k chybám, či nie? Alebo Radek hral až tak príšerne? No ja som nevidela, neviem to posúdiť.. ale teraz sa o Novakovi nedá presne povedať či má formu, raz hraje skvele, potom strašne.. no proste každý match je iný. A ty koho favorizuješ? Noleho či Fernanda?
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, že ho taky donutil k chybám, ale Radkovi včera nešlo prostě vůbec nic. Jinak favorizuju Novaka, ale kdyby vyhrál Verdasco tak taky nebudu smutnej :). Jinak mi to přijde i dost jedno, protože v semi je Roger a ten si myslim, že by musel mít hodně špatný den na US Open, aby se přes oba dva nedostal...
Reagovat
smazaný uživatel
za chvili pride Barney a budes elegan fanatik :D ... nicmene este tam neni :) a ja bych postup urco vice pral novakovi at si aspon obahji body ze semi :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Barney na mě nepůjde, protože ví, že jsem Nadalovec :), ale taky snad ví, že mě zajímají i ostatní hráči, myslím, že se snažím být (snad) i objektivní :))) nebo si moc fandim, kdo ví ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ináč ak nájdete video Djokovič imitoval McEnroea, hoďte link.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
omg.. milujem to imitovanie od Noleho :-* už mi to chýbalo, po dlhšom čase opäť no krása, nicy pozri si športové správy určite to tam bude:) a Jelena Ristic opäť na turnaji.. a pekný interview od Djoka well done !
Reagovat
smazaný uživatel
Demi, ešte stojí za mrknutie toto:
http://www.youtube.com/watch?v=R0dldQUtRbo&NR=1
Reagovat
smazaný uživatel
JR musí podporovať, nie? :) ona nás tam zastupuje :D hahahahh... interview si ešte len prečítam, teraz čas nemám, asi až zajtra maj sa Demi papaa
Reagovat
smazaný uživatel
Cawes nicy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ma tiez sance dnes vyprevadit Nadala. Ak Rafa ma zas dake zranenie a Monfils je atlet velky vsetko tiez dobehne moze mat Rafa problem. Tsonga proti Gonzalezovi je este vyrovnanejsi zapas obaja maju super servis a forehand tazko povedat tu uz naozaj sa neda urcovat pomaly favorit.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám velkou obavu, aby to Rafa dneska neprojel ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a jinak, Tsonga ho dá .. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je dosť pravdepodobné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger dostane velku prekazku uz teraz alebo az teraz tazko povedat. Kazdopadne Soderling hra velmi dobre ma zas formu a netreba zabudat ze na Wimbledone Soderling prehral dva tie-breaky raz sa nechal breaknut. Cize jeho sance nejsu zanedbatelne. Ma neskutocnu rychlost prveho servisu okolo 122mph podava priemerne cely zapas, dalej vo vymenach dava supy od zakladnej ciary. Roger bude musiet hrat svoj najlepsi tenis tak ako proti Robredovi minimalne musi hrat inac prehra.
Reagovat
smazaný uživatel
Soda se mi moc líbil proti Querrymu, kterej mu ale nemoh konkurovat od bejslajny. Davyděnko stylem doprava, doleva dokázal Soderlinga rozběhat zvlášť ve druhym setu a nedat mu klid na ty jeho torpéda a Robin taky víc chyboval.. Jde o to, co kdo komu dovolí a Fedex taktiku na Švéďáka zná..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak urcite aj ta ich bilancia 11 :0 ci kolkko je jasna. Lenze Roger nemusi chytit zaciatok pomaly sa rozbehnut moze a Soderling moze od zaciatku busit do neho a vyhra set dva a bude to velmi tazke potom pre Rogera. Dufam ze pojde Soderling do top 10 a vypadne odtial daky Simon, ktory uznavam ze sa zlepsil posledny mesiac dva ale tento rok nic moc aj tak celkovo
Reagovat
smazaný uživatel
už aby elegoš narazil na pořádného soupeře, je až neskutečný jak lehkej má los, lucker jeden...
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme. A 61 turnajov vyhral len koli tomu ze je lucker.
kde ty zijes? Sa zobud!
Reagovat
smazaný uživatel
To tady meles furt, ze ma lehkej los:))))), ty ses fakt k smichu
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokrát! měl Roger opravdu lehčí los, to je bez diskuze ... Každopádně, připadá mi celkem ve formě, uvidíme co Soderling, přijde mi, že Švéd dělá poměrně hodně nevynucených chyb a je otázkou zda také nebude přemotivovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
to je jak kdyz pes jitrnicku sezral, na french open mel lehkej los, na wimbledonu taky hral proti antitenistum a ted ma taky lehkej los tak ja uz nevim
Reagovat
smazaný uživatel
Já nekomentuju jeho předchozí losy na ostatních turnajích, ale na US Open, stačí si projít soupeře, ne třeba za každým výrokem proti Rogerovi hledat spiknutí ;)
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby dneska murray postoupil, doufam ze ho pak Juan rozseka :) pokud teda taky postoupi :)
Reagovat
smazaný uživatel
omg sorry tam sem to napsat nechtel :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rožírek má lehký los a má štěstí, že nemá los těžší, protože s takovým Isnerem by mohl letět, pokud by aplikoval své nevynucené chyby.
Reagovat
a.magerova
Lehký nelehký los, historie se neptá :-))
Reagovat
a.magerova
Gratulace postupujícím.
V průběhu zápasu Rogera se vystřídali komentátoři, přišel Ondřej Novotný a začal perlit. Líbil se mi jeho styl humoru. Při záběru na Mirku řekl: "aaaa vidíme maminku v hledišti, to znamená, že holky mají rozplánováno krmení na dobu, kdy není jejich taťka na kurtu, bude zajímavé tak za 15-18 let komentovat ženskou čtyřhru, ale teď se věnujme jijich otci" ke konci utkání, kdy už se při úder smál jak Roger tak Robredo řekl: "začíná to být exhibice, všichni jsou v klidu, Robredo je v klidu, protože ví že prohraje 0:3, Federer je v klidu protože ví, že vyhraje 3:0 a diváci jsou v klidu, protože to je jak má být" no a pak přepli na zápas s Verdascem a tam bylo taky nejen co vidět, ale i slyšet začala jsem si to psát, např. při špatné hře Isnera a kazícím Verdascovi: "Verdasco dělá co může, aby udržel Isnera ve hře" 2x po jestřábím oku "rozhodčí jsou tu trochu přisleplí, neřeknu když nevidí milimertový out, ale takové fugy?" nebo "out to sice byl, ale né tak velký, se mi dá, že to tomu jestřábímu oku trochu ujíždí" nebo "Verdasco pln energie běží ke své sesli, zatímco Isner se loudá po kurtu"... podruhé praskla struna Isnerovi "jéžišmarjá zase prasklá struna, Isnerovi začnou docházet rakety" ..."míček padl mezi diváky, tady v USA si je můžou nechat, zůstali věrni americké tradici, že všechno se dá zpeněžit"..."v Americe nemakají, mají zítra svátek práce"...po dlouhé výměně, kterou vyhrál Verdasco "jestli si chtěl Isner zaběhat, tak ten efekt to mělo, ale nic víc"..."tězko říct jestli to byla odvaha nebo hloupost" ..."každý zápas je jiný, ale tenhle se Isnerovi fakt nedaří, vyjma prvního setu, který jsme neviděli"..."po dlouhé době Isner předvedl slušný game", ale to už pak Verdasco podával na vítězství a vyhrál a šla jsem spát :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Ty hlášky měl fakt super! Mně se líbila ještě ta po reklamě, kde George Hagi propaguje Rumunsko: "Po takových obrázcích byste nejraději balili kufry a jeli tam... Kdybych tam před dvěma měsíci neprojížděl. Když včas nestáhnete okénko, zůstane vám jen volant." :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle sepisovat je opravdu síla, magerko :-)
Vzkaz pro všechny fedoušfanatiky: nezapomeňte napsat aspoň padesát oslavných komentářů o Rožérově nekonečné genialitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej,Federerovi fanusikovia su fanatici,ti,ktori fandia Djokovicovi ci s krvavymi ocami a nabehnutou zilou na krku zatinaju paste a maju prujem pri hekani Nadala su skratka fandovia:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejprve k Radkovi. 4. kolo je výborný výsledek! Djokovič je jiná liga, to bylo nehratelné.
Strašně přeju Rogerovi ten 6. titul v řadě. Myslím si, že jediný, kdo ho může zastavit, je Juan Martin. Ale ten nejdřív musí přejít přes Murrayho a pak nejspíš Tsongu, což bude hodně těžké. Bylo by to ale skvělé finále!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist