Štěpánek v Cincinnati obrat nedotáhl, uzdravený Federer se vrátil ke staré raketě

14. 8. 2013, 07:44
Aktuality 9
ATP CINCINNATI - Radek Štěpánek byl na Masters v Cincinnati blízko skvělému obratu utkání s Julienem Benneteuem, dvakrát bojoval o mečbol, nakonec však po dvou a tři čtvrtě hodinách prohrál a neobhájil loňské 3. kolo. V něm už je Roger Federer, který se ve Spojených státech vrací ke staré raketě.
Radek Štěpánek

Dvě a tři čtvrtě hodiny bojoval Radek Štěpánek na turnaji Masters 1000 v Cincinnati s Francouzem Julienem Benneteauem, po těsné porážce však ve druhém kole vypadl. Český daviscupový reprezentant prohrál 2-6 7-5 6-7. 

Štěpánek ve druhém setu nastartoval velký obrat. Prohrával 2-6 a 2-4, ale nic nevzdal. Dva setboly v desáté hře ještě neproměnil, v dvanáctém gamu už ale při podání soupeře uspěl a vynutil si třetí set. V něm zkušený český tenista prohrával 3-5, načež vedl 6-5 a 30-15, k mečbolu se už ale nepropracoval a následný tie-break mu nevyšel. 

Čtyřiatřicetiletý rodák z Karviné si pohoršil vzájemnou bilanci s o tři roky mladším Francouzem na 2-4, naposledy mu v lednu na turnaji v Sydney vzdal už po čtyřech výměnách kvůli problémům s mezižeberními svaly. 

Ve dvouhře mužů tak z Čechů zůstává už jen Tomáš Berdych, který do turnaje vstoupí ve středu soubojem s Jarkkem Nieminenem. S Finem, který v úvodním kole porazil Francouze Edouarda Rogera-Vasselina, má skvělou bilanci 7 výher a 1 porážky.

Roger FedererÚspěšně vstoupil do turnaje v Cincinnati s pěti trofejemi jeho rekordman Roger Federer. Nad německým tenistou Phillipem Kohlschreiberem vyhrál favorizovaný Švýcar ve dvou setech 6-3 7-6, přestože ve druhé sadě prohrával 2-4 a v tie-breaku musel odvracet setbol. Vzájemnou bilanci vylepšil už na 7-0.

"Byl to zápas, ve kterém jsem musel bojovat. Chvílemi jsem hrál opravdu dobře, někdy to bylo nahoru dolů. Ale celkově jsem s výkonem velmi spokojený. Je dobré být zpět a hrát zase bez bolestí," komentoval obhájce titulu Federer, kterého na červencových turnajích na evropské antuce trápily bolesti zad, kvůli nimž minulý týden vynechal Masters v Montrealu.

Federer se na kurtu objevil už zase se starým typem rakety, se kterou hraje od roku 2002. Na posledních dvou turnajích sice zkoušel tenisové náčiní s větším rámem, v Hamburku však prohrál v semifinále s Delbonisem a ve Gstaadu nezvládl už úvodní zápas proti Brandsovi a na zásadní změnu si ještě nezvykl. Minimálně US Open a přípravné turnaje tak odehraje s osvědčenou raketou, s níž získal 17 grandslamových titulů.

"Chystám se novou raketu testovat znovu po US Open, kdy budu mít více času. Teď ale cítím, že vše potřebuju zjednodušit a hrát s tím, co znám nejlépe," uvedl dvaatřicetiletý Švýcar, který má ve středu volno. Ve čtvrtek se o postup do čtvrtfinále utk ás vítězem duelu mezi Tommym Haasem a Marcelem Granollersem.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI -
(Spojené státy / Ohio, tv. povrch, 3.729.155 dolarů)
úterní výsledky (13. 08. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Wawrinka (9-Švýc.) - Seppi (It.) 6-3 6-4
F. López (Šp.) - Nišikori (10-Jap.) 6-4 7-6(4)
Haas (11-Něm.) - Anderson (JAR) 6-4 6-4
Raonic (12-Kan.) - Sock (USA) 3-6 6-4 6-3 
Pospisil (Kan.) - Simon (15-Fr.) 6-3 1-1 skreč S.
Davyděnko (Rus.) - Paire (Fr.) 7-6(8) 6-3
Robredo (Šp.) - Bellucci (Braz.) 6-7(6) 7-6(7) 6-2
Nieminen (Fin.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6-3 6-4
Isner (USA) - Mayer (Něm.) 6-3 6-4
Becker (Něm.) - Andújar (Šp.) 6-1 6-4
Južnyj (Rus.) - Gulbis (Lot.) 7-5 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Benneteau (Fr.) - Štěpánek (ČR) 6-2 5-7 7-6(4)
Ferrer (3-Šp.) - Harrison (USA) 7-6(5) 3-6 6-4
Federer (5-Švýc.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 7-6(7)
Dimitrov (Bul.) - Baker (USA) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
je jedno s akou raketou federer hra ak ho dnes nevyradi hass,tak nadal potom urcite.je len otazkou casu dokedy bude federera bude bavit hrat kedze stale uz bude vypadat v uvodnych kolach
Reagovat
smazaný uživatel
Stosur
Errani
Serena
Wozniacki
Murray
Del potro
Djoko
Nadal
Berdych

dnes by tito nemali zavahat
Haas nie lebo ten Granolers pije asi dajaky gumi dzus:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
a pokracujeme z Wimbledonu a Rogers cupu

Masha je vonku
kto bude dalsi Haas?
Reagovat
smazaný uživatel
pekne Roger, zvalcuj to tam vsetko, uzemni ich :)
Reagovat
smazaný uživatel
S tou raketou udělal jen dobře, ted fakt není čas na experimenty.
Reagovat
Fandina
Roger super. Tak držím palce dál a ať se daří. Rogere go go go!
Reagovat
Olympiada
že novou raketu zahodí. dohledatelné
Reagovat
Buldozer88
Otázka nejlépe na Woythu, v kolik budete dávat záznam Fedexe?
Reagovat
smazaný uživatel
Som zvedavy na Rogera, dufam, ze sa dostane z tej krizy a este predvedie svoj uzasny tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist