Štěpánek smetl Giralda. S Roddickem si zahraje o čtvrtfinále s Federerem

2. 11. 2011, 21:01
Aktuality 6
ATP BASILEJ - Radek Štěpánek se ze zaváhání ve Vídni rychle vzpamatoval. Český tenista vstoupil do turnaje v Basileji hladkou výhrou nad Kolumbijcem Santiagem Giraldem a s Američanem Roddickem si zahraje o čtvrtfinále. V něm už čeká Roger Federer.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek minulý týden ve Vídni překvapivě nestačil na Němce Brandse, v Basileji už ale nezaváhal. Pětadvacátý hráč světového žebříčku splnil v prvním kole roli favorita proti Kolumbijci Santiagu Giraldovi a za 61 minut vyhrál 6-1 6-3.

Dvaatřicetiletý Štěpánek se s o devět let mladším soupeřem utkal podruhé v kariéře a stejně jako před rokem v Basileji. Loni v druhém kole postoupil český reprezentant ve třech setech, když po úvodní ztracené sadě jasně dominoval.

Štěpánek se ve druhém kole utká s Američanem Andym Roddickem, s nímž má zápasovou bilanci 1-6. Američan do soutěže vstoupil výhrou 6-3 6-4 nad Němcem Tommym Haasem.

Na vítěze tohoto zápasu Štěpánek - Roddick už ve čtvrtfinále čeká na domácí hvězdu Rogera Federera. Obhájce titulu v dnešním utkání druhého kola poprvé v kariéře ztratil set s Jarkkem Nieminenem, nicméně po výsledku 6-1 4-6 6-3 Fina porazil i ve dvanáctém vzájemném duelu.

- ATP 500 BASILEJ -
(Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.838.100 eur)
úterní výsledky (02. 11. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Giraldo (Kol.) 6-1 6-3
Mayer (Něm.) - Tipsarevič (6-Srb.) 5-1 skreč T.
Kubot (Pol.) - Kamke (Něm.) 5-7 7-5 6-2
Haase (Niz.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-2 7-6(7)

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (3-Švýc.) - Nieminen (Fin.) 6-1 4-6 6-3
Baghdatis (Kypr) - Lammer (Švýc.) 7-6(2) 6-7(2) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Paráda! Vypadá to, že už se začíná zase rozjíždět. Nevím teda jestli nebyl Tsonga třeba zraněnej, ale i kdyby. Na to, že před týdnem prohrál s Hájkem rapidní zlepšení.
Reagovat
steve79
Fedexe to včera ve třetím setu vůbec nebavilo. Na nějaký míče se úplně vykašlal. Bylo tam několik míčku po kterých mohl šáhnout aspon čopem. S takovým to nasazením se do finále nedostane.
Reagovat
Teo
Právě že šetří síly na to finále;o) Jako vždy...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je velmi úspěšná taktika. Letos totiž hrál ve finále hodněkrát. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
ten titulek je součást nějakého skrytého IQ testu ?
Reagovat
VlS
Jo, to je ze státních maturit z metafyziky:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist