Štěpánek si utrhl ostudu: od Verdaska dostal dva kanáry a končí

24. 1. 2009, 06:53
Aktuality 7
AUSTRALIAN OPEN MUŽI - Ostudnou porážkou 4-6 0-6 0-6 se s letošním Australian Open rozloučil český tenista Radek Štěpánek. Třicetiletý rodák z Karviné dnes utrpěl debakl s Fernandem Verdascem, když prohrál patnáct gamů v řadě. V osmifinále jsou také favorité Nadal a Murray.
Radek Štěpánek

Vedl 4-3 a podával. Vypadalo to na vyrovnaný a napínavý souboj. Nic z toho se nekonalo. Ve skvělé formě hrající Fernando Verdasko se utrhl a Radku Štěpánkovi už do konce utkání nedovolil uhrát jediný game. Porážku z finále v Brisbane, kde se spolu střetli v úvodu sezony, i dvě předhozí prohry ve vzájemných duelech, mu tak vrátil i z úroky. A pořádně "tučnými".

Přitom úvod zápasu byl jako na houpačce, když si oba tenisté nabízeli velké množství brejkbolů. Skóre z pohledu Štěpánka se vyvíjelo následovně: 2-0, 2-3, 4-3 a šel podávat. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že se něco zlomilo a třicetiletý Štěpánek se jakoby ocitnul ve snu.

Ale byla to doslova noční můra. následnou zhruba hodinu si na kurtu číslo dva prožíval muka, během kterých nezískal ani jednu hru a o 5 let mladší Španěl ho patnácti vyhranými gamy poslal domů s pořádnou porcí ostudy. Štěpánek může balit kufry a navrch si přibalí dva španělské kanáry.

Českému tenistovi dnes nevycháízelo zhola nic. Tlačil se na síť, na té však zkazil více než polovinu úderů. Nevynucených chyb udělal pětatřicet, zatímco Verdasco ve druhém a třetím setu dohromady jen čtyři.

Štěpánek se s turnajem rozloučil podobným debaklem, jako jeho přítelkyně Nicole Vaidišová, která už v prvním kole utrpěla debakl od Francouzky Bremondové.

Verdasco, před letošním ročníkem nebyl v Melbourne dál, než ve druhém kole. Hrdinu loňského finále Davisova poháru se v osmifinále utká s jedním z velkých favoritů Andym Murraym. Čtvrtý nasazený Brit dnes ve velkém stylu přehrál Rakušana Jürgena Melzera, kterého porazil 7-5 6-0 6-3. Nedopustil tak opakování dramatu ze zářijového US Open, kde mu Melzer vzdoroval pět setů. "Myslím, že jsem hrál údery opravdu dobře. Využil jsem spoustu šancí. Pořádně jsem ho rozběhal a od druhého setu jsem si hodně věřil," řekl Murray.

Armáda Francouzů postupuje
Velké varování vysílají Štěpánkovi a spol. tenisté Francie, kteří v únoru zavítají do Česka k utkání Davisova poháru. Tsonga, Simon a Monfils mají velkou šanci se dostat do francouzského výběru a všichni v Melbourne postoupili už do osmifinále. Neuspěl jen Gasquet.

Loňský překvapivý finalista Jo-Wilfried Tsonga porazil Dudiho Selu z Izraele 6-4 6-2 1-6 6-1 a v osmifinále narazí v souboji dvou hráčů první světové desítky na Jamese Blaka. Ten zastavil unaveného Igora Andrejeva.

Simon a Monfils, kteří na sebe ve 4. kole narazí, dnes neztratili ani set. Gilles Simon si poradil s Chorvatem Ančičem a Gael Monfils nezaváhal proti Almagrovi ze Španělska.

Gonzalez zvládl obrat, čeká ho Nadal
Z francouzkých tenistů dnes zaváhal pouze Gasquet. Finalista Australian Open 2006 Fernando Gonzalez totiž s Richardem Gasquetem zvládl čtyřhodinový maraton. Chilský tenista dokázal ve třetím setu odvrátit dva mečboly a obrat dokonal v dramatickém pátém dějství, které rozhodl až 22. game.

Gonzaleze bude po vítězství 3-6 3-6 7-6 6-2 12-10 čekat světová jednička Rafael Nadal. Španělský tenista měl s Němcem Tommym Haasem problémy jen v úvodním setu, nakonec však v rychlém tempu vyhrál hladce 6-4 6-2 6-2.

- AUSTRALIAN OPEN (Melbourne, tv. povrch, 15.700.000 dolarů) -
sobotní výsledky mužů

Dvouhra - 3. kolo:
Verdasko (14-Šp.) - Štěpánek (22-ČR) 6-4 6-0 6-0
Nadal (1-Šp.) - Haas (Něm.) 6-4 6-2 6-2
A. Murray (4-Brit.) - Melzer (31-Rak.) 7-5 6-0 6-3
Tsonga(5-Fr.) - Sela (Izr.) 6-4 6-2 1-6 6-1
Simon (6-Fr.) - Ančič (Chorv.) 7-6(2) 6-4 6-2
Blake (9-USA) - Andrejev (18-Rus.) 6-3 6-2 3-6 6-1
Monfils (12-Fr.) - Almagro (17-Šp.) 6-4 6-3 7-5
Gonzalez (13-Chile) - Gasquet (24-Fr.) 3-6 3-6 7-6(10) 6-2 12-10

Čtyřhra - 2. kolo:
Fish/Isner (USA) - Damm/Lindstedt (11-ČR/Švéd.) 6-4 3-6 6-3
Hanley/Kerr (Austr.) - Čermák/Mertiňák (14-ČR/SR) 6-3 7-6(4)

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Dlouhý (ČR) - Raymondová/Matkowski (3-USA/Pol.) 7-6(4) 4-6 10-5
Dechyová, Ram (Fr./Izr.) - Stubbsová, Čermák (Austr./ČR) 6-1 6-4
Pennettaová/Vemic (It./Srb.) - Uhlířová/Fyrstenberg (ČR/Pol.) 6-4 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Safra, co se to stalo?? Není to světový rekord, prohrát 15 gamů v řadě za sebou??? Štěpec může požádat o zápis do Guinnesovky:))
Reagovat
smazaný uživatel
To sotva. V archivech bude asi pár výsledků 6-0 6-0 6-0. V jednom utkání jde prohrát až 19 gemů za sebou. By mě spíš zajímalo, jestli někdo chytnul právě tento rekord.
Reagovat
smazaný uživatel
Například loni na French Open zápas Berdych-Smeets 6-1 6-0 6-0, takže zas taková rarita to není.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo vsadil na Verdasca, je v balíku jako já!
Reagovat
smazaný uživatel
stepanok mal smolu verdasco posilneni rozchodom s anou ivanovicovou si to vychutnal.laska hori prenasa
Reagovat
smazaný uživatel
no tak to je skvely a to jsem si jeste říkal že by Štepánek pak moh překvapit v zápase s andym murray:-(
Reagovat
smazaný uživatel
no pěkný....verdasco hral výborně:-)hodne jednoznacnej zápas.štěpánkovi se ta hra od stavu 4:4 v prvnim setu hodne rozsypala dneska na to prostě neměl!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist