Štěpánek si souboj s Djokovičem užíval, překvapit ale nedokázal

18. 1. 2013, 07:10
Aktuality 59
AUSTRALIAN OPEN muži - Radek Štěpánek ve 3. kole Australian Open světovou jedničku Novaka Djokoviče vyřadit nedokázal. Obhájci titulu nesebral ani set, svým vystoupením však rozhodně nezklamal a z kurtu odcházel se vztyčenou hlavou.
Novak Djokovič a Radek Štěpánek

Radek Štěpánek může být se svým vystoupením na Australian Open (ve dvouhře) spokojený. Vždyť na začátku roku přišel kvůli zánětu oka o oblíbený turnaj v Brisbane a natažené mezižeberní svaly ho pár dní před startem prvního grandslamu sezony vyřadily z generálky v Sydney.

V Melbourne tak nastupoval s obavami, ale hned v prvním kole předvedl famózní obrat proti Troickému. Srba porazil i přesto, že prohrával 0-2 na sety. Ve středu pak smetl Španěla Feliciana Lópeze a dnes "zkoušel hledat slabiny" Novaka Djokoviče. Favorizovaného Srba, se kterým vyhrál jediné z celkově osmi vzájemných utkání. 

Radek ŠtěpánekČtyřiatřicetiletý rodák z Karviné byl velkým outsiderem, výprask si ale ze zápasu neodnesl. V každém setu dlouho držel krok, o devět let mladšímu soupeři komplikoval život hrou servis-volej, společně s nejlepším tenistou světa často zvedali diváky ze sedadel až exhibičními výměnami, jenže vývoj skóre měl Djokovič pod kontrolou. V závěru každé sady vždy jednou 'okradl' Štěpánka o podání a po 2 hodinách a 22minutách zvítězil 6-4 6-3 7-5.

"Jsem na sebe pyšný. Vařil jsem z vody, mám toho plné kecky. Každé vítězství tady v Melbourne je pro mě malý zázrak. A dneska jsem zatápěl nejlepšímu hráči světa, což je důkaz, že jsem v přípravě nic neodfláknul," uvedl Štěpánek v rozhovoru pro server iDnes.

I když český tenista Srba nepřetlačil, utkání si užil. Navíc na začátku utkání byl i více než vyrovnaným soupeřem, protivníka překvapil častými přechody na síť a za stavu 3-3 byl blízko brejkbolu. Djokovičovi ale pomohla páska a Srb se za šťastný okamžik pokřižoval. 

Novak DjokovičDjokovič pak postupně našel zbraň na Štěpánkovu hru, předváděl úspěšné prohozy a získal nad zápasem kontrolu. Český tenista statečně vzdoroval, hlavně však utkání bral s nadhledem a snažil se bavit diváky. Prokleté pásce raketou naznačil, že ji zastřelí, předváděl svá typická oslavná gesta, Djokoviče se při smeči pokusil rozhodit obratem zády k síti nebo společně se soupeřem předvedl až exhibiční výměny, během nichž dvakrát zahrál i pěkný úder přes hlavu. Neuhrál ani set, ale za svůj výkon byl při odchodu z kurtu odměněn potleskem diváků.

Zatímco Štěpánek v Austrálii třetím kolem pouze vyrovnal své maximum, Djokovič v Melbourne může stále myslet na zisk třetího titulu v řadě. V osmifinále se utká s Američanem Samem Querreym, nebo Švýcarem Stanislasem Wawrinkou.





Ve dvouhrách tak zůstává poslední český zástupce Tomáš Berdych, kterého dnes od 9:00 hodin SEČ čeká Rakušan Jürgen Melzer.

Pokud šestý hráč světa postoupí, zahraje si třetí melbournské čtrvtfinále v řadě s Kevinem Andersonem. Loni s Jihoafričanem vyhrál všechny čtyři vzájemné souboje, včetně pětisetové bitvy na Roland Garros a třísetové výhry ve 3. kole Australian Open.

Podrobnosti budeme průběžně doplňovat.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 muži -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
páteční výsledky českých tenistů (18. 01. 2013)

Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Štěpánek (ČR) 6-4 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

59
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
gigin
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/stepanka-tesi-uznani-divaku-i-odborniku-po-zapase-s-djokoviem--1163884
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
vendulkabendulka
Ja to uz videla :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jeden zatím na turnaji neztratil set, takže by to mohl být hodně povedený zápas...doufám, že pro Noleho se šťastným koncem, ale snadné to určitě mít nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
to se říká vždy a je z toho tříseťák :) Nevím proč o Nolem pochybovat, ten se poprvé zapotí až ve čtvrtfinále a to jen v případ, že Berdych zopakuje výkon ze dneška...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ani tříseťák nemusí znamenat snadný zápas;-)
Reagovat
gigin
I wasn?t expecting an easy match coming into the third round and playing a seeded player. He loves the big stage. You saw how much fun he had. I also had a lot of fun playing. It was a very entertaining match,? Novak said. ?It was working well for him today. It was three close sets. I felt that I had much more chances on his serve than he had on my serve. Maybe I could have won the third set earlier. But credit to him, he always played well when he needed to. So it wasn?t an easy match.?
Reagovat
tommr
a pořád ještě nebezpečnýmu Melzerovi nedal ani čuchnout. Takhle suverénní výkon jsem od Toma už dlouho neviěl. Po včerejším trápení s Petrou to byl úplnej balzám na duši ... :)
V dalším kole to už ale bude mít podstatně těžší. Poslední dva Tomášovy zápasy s Andersonem na FO a v Paříži byly extrémně vyrovnaný a rozhodovalo jen pár míčků. S dnešním výkonem by ale Tomáš měl uspět i proti němu ... :)
Reagovat
pepin
Na Tomášovi je vidět, ba to z něho přímo srší, že je v naprosté psychické pohodě a to jak na kurtu tak pravděpodobně i v soukromý. A to je strašná výhoda a základ úspěchu. Doufejme, že mu to vydrží.
Reagovat
tommr
jj snad mu ta pohoda vydrží ještě aspon v tom příštím zápase. Proti tomu dvoumetrovýmu kolohnátovi s dělovým servisem budou pevný nervy obzvlášt potřeba ... :)
Reagovat
vendulkabendulka
V pozapasovem interview mluvil o tom, ze bude hrat jakoby sam proti sobe, souper ma velmi podobny styl. Bude to asi velmi tezky a dlouhy zapas.
Reagovat
Fandina
tak musíme moc fandit Tome pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
tomáše dnes musím pochválit, líbil se mi jeho výkon jestli tak bude pokračovat i nadále tak andersona by měl udělat i ve třech setech a s djokovičem podle toho jak dneska tomáš hrál to taky není nereálné ale nevim, protože tomáš hraje jednou tak a podruhé tak takže taky bude záležet jak se na ten zápas s djokovičem vyspí protože počítám že anderson by neměl být aý takovou hrozbou
Reagovat
tommr
Andersona bych rozhodně nepodcenoval. Je to strašně nebezpečnej hráč a pokud mu bude sloužit zdraví tak ještě půjde hodně nahoru. Poslední dva Tomášovy zápasy s Andersonem loni na FO a v Paříži byly extrémně vyrovnaný a rozhodovalo jen pár míčků. Je ale pravda, že s dnešním výkonem by Tomáš měl uspět i proti němu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, tak to bol rýchly proces..Gratulujem Tomášovi, na jeho tenis sa dobre pozerá..
Reagovat
J.M.
Tomáš se letos konečně rozehrál. S Melzerem hrál naprosto brutálně brilantně, i když je fakt, že ten mu to dovolil. Už léta jsem neviděl Tomáše to tam sázet s takovou lehkostí ze všech pozic, v obraně i útoku, včetně úderů, které jindy skoro nehraje, nebo ne takhle technicky provedené. Myslím, že mu hodně sedí ty lehčí, rychlejší míče, které letos nasadili, v kombinaci s rychlejším kurtem (Hisense je možná ještě rychlejší než Laver, bez větru, spíš jako hala). Pokud by takhle suverénně hrál i dál (jako že asi nebude), tak má na kohokoli včetně Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy sa to ťažko posudzuje, na koho tento tenis bude, či nebude mať. S Nolem by som bol opatrný, predsa len Meltzer nemal žiadny servis (na moje prevkapenie) a Tomáša vôbec nerozpohyboval, aj preto tie fantatické údery z Berdychovej strany..Predpokladám, že pri Noleho uhloch by jeho hra išla zákonite dolu, ale možno budem prekvapený..
Reagovat
tommr
ale Tomáš zatím hraje jako z partesu. Obzvlášt to vynikne ve srovnání s tím co včera předváděla Petra ... :)
Reagovat
spaniel
Hraje skvěle. Neskutečné čisté a prudké rány, jeho FH je parádní, dává ty pecky s lehkostí.
Reagovat
tommr
jj a přitom Melzer taky nehraje vyloženě špatně - pár výměn bylo opravdu nejvyšší kvality... :)
Reagovat
spaniel
Jj, problém je, že Melzer s ním chce hrát přestřelky a tam na Toma nemá (to má málokdo). Jeho jediná šance byla ho nějak rozhodit, zkoušet kraťasy, slajzy, sako, cokoliv, jen ne pecky zezadu. Jeho blbost. Ale parádní výkon.
Reagovat
gigin
Ryan na fb:
Tough match last night against Novak Djokovic. He proved why he is the best in the world and I am going to keep working to get there. Thank you to everyone for the support.
Reagovat
tito
Důležité je, že to má v hlavě srovnané. Pokud je to spojeno s profesionálním přístupem a pílí, tak nemám do budoucna obavy. :-)
Reagovat
gigin
tak v dalším kolem Standa... tož nevím :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Prijateľný súper vzhľadom na fázu turnaja..Ale Standu mám rád, vie prekvapiť...
Reagovat
gigin
drť :-OO
Reagovat
Malda
Super zápas a velké poděkování a ocenění Radkovi!! Jen málo tenistů by dokázalo udělat z víceméně jasné zápasu, takovou zábavu. Musím říci, že 3. set jsem si opravdu užil :-)
Reagovat
gigin
Ano a taky díky Djokovi, který na tento způsob průběhu přistoupil ;)
Reagovat
tommr
a proč by na to neměl přistoupit? V zápase v podstatě o nic nešlo - o výsledku bylo předem jasno - a tak aspon pobavili diváky. Pro rozenýho showmana jako je Djokovic to byl ideální scénář ... :)
Reagovat
gigin
Ano, máš pravdu. Ale přece jenom se jednalo o 3.kolo GS. Prostě jsem tomu rád, že to tak proběhlo. Chápeš... ;))
Reagovat
tommr
to samozřejmě chápu. Zároven ale doufám, že v případným čtvrtfinále s Tomášem už o žádnou exhibici nepůjde a Tomáš dá Novakovi pořádně zabrat ... :)
Reagovat
gigin
Tak to jsme někde jinde ;))
Reagovat
deLaFere
Absolutní souhlas, oba jsou borci
Reagovat
pepin
Máte s Tommrem absolutní pravdu a i v tom jak k tomu Dj. přistoupil svědčí o jeho velikosti. Klobouk dolů, mnoho hráčů by to takhle nepojalo.
Reagovat
gigin
dáte tam Tomíka, nebo bude áááááááá, pojď mi hopa??
Reagovat
gigin
už :)
Reagovat
Heather_Fedex
dobra prace kevine :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Bad job Nando!
Reagovat
George_Renel
se hodnotil umělecký dojem, vyhrál by Radek :-))). Body se však dávají za uhranné míče. Škoda že Tenisté jako je Radek jsou skoro na vymření. Kdo nás bude za pár let tenisem bavit?
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils :)
Reagovat
Nola
http://www.youtube.com/watch?v=b0VRAca0MYw
Radek nastavil zadnú časť tela, ako Nole Federerovi v minulosti
Reagovat
smazaný uživatel
Juchů, slizoun mi taky vyhrál:-)))...Už si maluju QF Ferrer-Tipsa.
Reagovat
gigin
Nám vyhrál ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Chtělas říct Nišikori-Almagro ne? I když je mi jedno, jestli Ferrer, Baghdatis nebo Nišikori, hlavně musí dát semi. Věčně vám to procházet nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Co nám věčně procházet nemůže?:-O
Reagovat
smazaný uživatel
Postupy Tipsareviče, zase pět setů, prohrával a stejně postoupil. Jak jsem psal včera. Na každého jednou dojde.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak s přibývající obtížností soupeřů je dost možné, že na něj už dojde:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlépe hned s Almagrem, nebo by ho mohl vyklepnout David. Bojím se, aby nedošel až do semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že padne už s Almagrem a v QF dojde na španělský souboj...ale může se stát cokoliv:-)
Až na semifinále Jankovi nevěřím, David si to pohlídá. I když by se mi líbil dlouhý vyrovnaný match, jaký předvedli na USO:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ty telátko přerostlé:-))...Nevadí, Nic je těžký soupeř a docela mu to přeju:-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/385308_10151427098848615_1405739763_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je typ zápasů, který se mi líbí. Utočník x obranář. Viděli jsme všechno, tedy až na extra drámu.
Reagovat
smazaný uživatel
Radku, ty jsi tak otravně urputný...:-D
Vůbec to nebyla jednoznačná záležitost, každý set rozhodl jediný break, a to ještě těžce vybojovaný...:-) Nole dnes nehrál nic moc, naopak Radek byl hodně nahoře. Za tu bojovnost si troufnu tvrdit, že zasloužil set (ale to bych už asi nezvládla, kdyby se zápas ještě víc prodloužil:-D)...
Diváci se bavili, bylo to fajn a nakonec objetí dvou showmanů:-)
Reagovat
Nola
hral koľko potreboval, zatlačil vtedy, keď to potreboval, možno tebe sa zdá, že nehrál nič moc, ale snáď si nečakala výsledok ako v zápase s mladým, predsa Radek je skúsený hráč a navyše sa zastrájal, že bude hladať Djokove slabiny :D
Reagovat
smazaný uživatel
ne, rozhodně jsem to čekala těžší...i jsem to tu psala, že si myslím, že Radek Noleho potrápí:-)
Máš pravdu, že hrál, co potřeboval, ale já mám radši, když hraje víc:-)
No hlavní je, že zápas je úspěšně za ním a idemo dalje!:-)))
Reagovat
jidav
Nádhera...
Reagovat
Nola
tretí set pripomínal viac exhibíciu, ako riadny zápas, obaja tenisti si to evidentne užívali....
Reagovat
gigin
Tak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist