Štěpánek si o finále nezahraje, zastavil ho Davyděnko

16. 10. 2009, 10:38
Aktuality 4
Radku Štěpánkovi se nepodařilo probojovat mezi čtyři nejlepší na turnaji Masters v Šanghaji. Český tenista dnes ve čtvrtfinále nestačil na Rusa Nikolaje Davyděnka a s osmým hráčem světa po dvou hodinách prohrál 1-6 6-4 a 1-6.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek vstupoval do souboje s Nikolajem Davyděnkem s vyrovnanou bilancí 4-4, v úvodním setu ale o vyrovnanosti nemohla být příliš řeč. Český daviscupový reprezentant uhrál při podání svého soupeře pouhé dva míče, zatímco ruský tenista hned třikrát sebral Štěpánkovi jeho podání.

Rodák z Karviné ale po špatném začátku nesložil zbraně a ve druhé sadě vybojoval naději na postup. Ta ještě vzrostla hned v prvním gamu rozhodujícího setu, ve kterém měl při Davyděnkově servisu tři brejkboly. Ani jeden ale nevyužil a následující game byl posledním, který v Šanghaji vyhrál. Od stavu 1-1 získal Rus proti často chybujícímu Štěpánkovi pět her v řadě a postoupil do semifinále. V něm si zahraje buď s druhým nasazeným Novakem Djokovičem, nebo přemožitelem Tomáše Berdycha Gillesem Simonem.

"Ve druhém setu mě zničil," řekl Davyděnko a na mysli měl útočný styl českého tenisty. "Pak jsem ale hrál lépe a lépe, soustředil jsem se, on zase začal chybovat a už neměl šanci," dodal ruský tenista. Šestnáctý hráč světa Štěpánek se dopustil 42 nevynucených chyb.

Štěpánek, letos vítěz turnajů v Brisbane a v San Jose, hrál první čtvrtfinále od dubna, kdy se dostal mezi osmičku v Barceloně. Shodou okolností i v katalánské metropoli rovněž prohrál s Davyděnkem.

 

Hráči, kteří v Šanghaji skrečovali:
• Juan Martin del Potro (3-Argentina)
• Andy Roddick (4-USA)
• Gael Monfils (11-Francie)
• Tommy Haas (15-Německo)
• Stanislas Wawrinka (Švýcarsko)
• Jose Acasuso (Argentina)
• Mischa Zverev (Německo)
• Ivan Ljubičič (Chorvatsko)

V Šanghaji nedokončil utkání již osmý tenista. Tím je Chorvat Ivan Ljubičič, který měl přitom slušně rozehrané utkání s Rafaelem Nadalem.

Ljubičič v prvním setu udělil favorizovanému soupeři lekci z produktivity. Přestože uhrál na returnu jen 6 fiftýnů, stačilo mu to na zisk sady poměrem 6-3.

Ve druhém setu ale naopak mohl litovat pěti neproměněných brejkbolů. Ani jednou tak neprolomil Nadalův servis a španělský tenista srovnal na 1-1.

Rozhodující dějství si ale světová dvojka nevynutila. Ljubičič, který se v závěru druhé sady nechal ošetřovat, už do třetího setu nenastoupil.

Nadala v zítřejším semifinále čeká nenasazený krajan Feliciano Lopez, kterého při nečekaném tažení nezastavil ani Robin Söderling.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 3,240.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Davyděnko (6-Rus.) - Štěpánek (13-ČR) 6-1 4-6 6-1
Nadal (1-Šp.) - Ljubičič (Chorv.) 3-6 6-3 skreč L.
Djokovič (2-Srb.) - Simon (8-Fr.) 6-3 2-6 6-2
Lopez (Šp.) - Söderling (9-Švéd.) 7-6 6-3

Semifinálové dvojice: Nadal - López, Davyděnko - Djokovič.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak aspon ze Nikola to dává, nemus oba dva hned
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa Rafa :D takto sa trápiť.. Ljubicic hral nič moc, aj ked na svojom podani do Nadala strielal, no stačil jeden gam na Nadalovom podaní stav 30:15 pre Rafu, ktorý náhle spravil dvojchybu a prvý set bo preč.. keby Ljubucic neskrečoval, tak neviem neviem..
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic neni druhym hracem sveta :) druhym nasazenym by bylo lepsi
Reagovat
Administrator
opraveno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist