Štěpánek se znovu výhry nedočkal, nestačil na Gulbise

22. 4. 2013, 18:18
Aktuality 21
Radek Štěpánek si ani v Barceloně nepřipíše první výhru od své lednové operace krční páteře. V duelu s lotyšským kvalifikantem Ernestsem Gulbisem dnes český tenista nedotáhl do vítězného konce dobře rozjetý první set a po hodině a tři čtvrtě prohrál 6-7 2-6.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek čeká na výhru už od Australian Open, po kterém podstoupil operaci vyhřezlé ploténky krční páteře. Ta ho vyřadila na tři měsíce z turnajového dění, do kterého se nyní český tenista obtížně vrací.

Comeback si Štěpánek odbyl minulý týden v Monte Carlu, kde prohrál se Španělem Ramosem dvakrát 3-6. Další šanci připsat si první výhru po delší době měl dnes proti Ernestsi Gulbisovi, s nímž odehrál vyrovnaný úvodní set. Štěpánek v něm po brejku v pátém gamu vedl a za stavu 5-4 měl při svém podání dvojnásobnou šanci sadu ukončit. Gulbis si však nejdříve vzal servis zpátky a po dalším brejku šel dokonce do vedení 6-5.

Tentokrát nedokázal set doservírovat lotyšský hráč, ale dlouho ho to mrzet nemuselo. Radek Štěpánek neuhrál v tie-breaku od příznivého stavu 4-2 ani jednu výměnu, a od té chvíle už se zápas vyvíjel v Gulbisově režii. Kvalifikant sebral Štěpánkovi v další sadě tři servisy po sobě a za hodinu a tři čtvrtě se radoval z vítězství 7-6 6-2.

S Gulbisem prohrál Štěpánek i třetí vzájemný zápas v kariéře, v předešlých dvou utkáních mu podlehl na tvrdých površích v Memphisu 2010 a o rok dříve v Tokiu.

Přímo do druhého kola je nasazen Tomáš Berdych, který se do Barcelony vrátil poprvé od roku 2009 a je turnajovou trojkou. Jeho prvním soupeřem bude neoblíbený Nikolaj Davyděnko, kterého porazil pouze ve dvou z 11 vzájemných duelů. Ruský tenista dnes v 1. kole porazil 6-1 6-4 domácí divokou kartu Roberta Carballese Baenu.

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 1,7 mil. eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Gulbis (Lot.) - Štěpánek (ČR) 7:6 (7:4), 6:2, Tursunov (Rus.) - Istomin (Uzb.) 6:3, 6:4, Dodig (Chorv.) - Bedene (Slovin.) 6:7 (6:8), 6:3, 6:2, Kuzněcov (Rus.) - Sijsling (Niz.) 6:1, 6:3, Lorenzi (It.) - Rufin (Fr.) 6:4, 6:2, Davyděnko (Rus.) - Carballes (Šp.) 6:1, 6:4, Olaso - Granollers (oba Šp.) 6:4, 1:6, 6:4, Montaňés (Šp.) - Berankis (Lit.) 6:4, 6:3, Carreňo-Busta (Šp.) - Haase (Niz.) 6:1, 2:6, 7:6 (7:5), Andújar (Šp.) - Žemlja (Slovin.) 6:7 (8:10), 7:6 (7:3), 6:2.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
gigin
http://www.kakibara.com/watch/live/stream/online/free/tv/video/channel/feed/link/broadcast/vivo/gratis/p2p/diretta/2/147259978341880/april-23-2013/gulbis-verdasco-atp-barcelona.html
Reagovat
gigin
6:3, 6:4!! Aiziet Ernests iet! :)
Reagovat
gigin
A už jsi Ernestku 45... pojď, pojď, pojď... :)))
http://live-tennis.eu/
Reagovat
Fandina
gigin ... taky se ti líbí pojď pojď pojď. To je dobře. Je to nejlepší fandění a ještě k tomu úsměv. To pomáhá.
Reagovat
Bob
už to zabal a skonči s tenisem. Takhle odejdeš ještě včas, po fůře prohraných zápasů to už nebude ono. Všichni víme, že už to není ono. Těm mladým klukům už nemůže stíhat.
Reagovat
Fandina
Pokud zdraví dovolí, jsou výsledky a tenis baví, tak proč odcházet. Navíc na jeho celodvorcový a chytrý tenis se tak dobře dívá. Já mu přeji, ať se mu pořád daří a vyhrává. Rádo pojď!
Reagovat
Stan_Borowitz
Prohrát s Gulbisem není žádná ostuda, ani důvod k ukončení kariéry. Taky by mi Štěpánkův styl na okruhu chyběl (na rozdíl od některých jeho výstupů, ty mi chybět nebudou), hráčů jeho typu je už jako šafránu. Snad bude ještě pár let ty mladý kluky prohánět.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry..ja myslel samo na radka ale cetl jsem i o berdovi a nejak mi to v hlave fixlo.. uvidime co dam..radek bude muset ziskat trosku pohody a makat...jo leta clovek nezastavi!
Reagovat
nouma
Po dnešních česko - slovenských úspěších (kvalifikanti Pospíšil a Hončová postoupili do 1 kola turnajů) sem lehce očekával že Radek naváže na dopolední úspěchy. Nestalo se tak ale jak vidím výpis zápasu tak bylo mnoho šancí jak ukončit 1 set ale jak se říká nedáš, dostaneš. Možná začalo Radka něco bolet a to ho limitovalo. Je to moc velká škoda já mu vždy věřím, měl gulbisovi co oplácet ale tak nepodařilo se. Hlavně Radku nehaž raketu do žita (blbě se pak hledá :D). Hlavu hore a common další turnaj už bude výhra
Reagovat
Alois_Mlok
Proč by ho jako mělo začít něco bolet? Co to je za blábol?
Reagovat
tommr
mám obavy, že toho letos v Barceloně moc neuhraje. Hned v prvním zápase narazí na Davydenka se kterým má tragickou bilanci a pokud bude hrát tak jako v posledním zápase proti Fogninimu tak dostane nejspíš další výprask. Pokud by přes Davydenka přešel tak by ho v dalších kolech čekali Dimitrov a Raonic nad kterejma ještě nikdy nevyhrál. A kdyby tohle všechno nějak přežil tak ho v semifinále čeká skoro jistý vyřazení v podobě Nadala ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si neuvěřitelnej, jasně je to super těžkej los, ale pořád je Tomáš hráč světový extratřídy a věřim tomu, že je daleko lepší hráč než všichni tebou jmenovaní (krom Nadala) .. Porazí je ! Neber všechno pořád tak pesimisticky, je strašný to číst
Reagovat
carolyn
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151574593341023.1073741827.394317181022&type=3
Reagovat
gigin
Radek v prvním setu vedl 5-4, měl 2 SB. Gulbis vyrovnal na 5-5. Pak si ale Štěpec zase vzal Gulbisovo podání a vedl 6-5 a šel znovu podávat na vítězství v setu. Zase nedopodával a své podání ztratil - 6:6. S tím TB už to máte cajk :)
Reagovat
tommr
tak to Radkovi k vítězství v prvním setu moc nechybělo. Škoda, že to nebylo nikde k vidění. Docela by mě zajímalo jestli hrál Radek tak dobře nebo Mrhač tak blbě ... :)
Reagovat
gigin
To je právě to kouzlo Ernesta :DDD Né, nevím, no.. Opravdu to nikde nešlo uhlédnout, no :(((
Reagovat
Fandina
gigin ... to ti věřím, že má Gulba kouzlo, ale mě by také bývalo zajímalo, jak teď Ráda hrál ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tome chce to cas.. a gulbis je tezkej souper na prvni kolo. Kort ted, kdy zacina mit trosku v hlave srovnano. TAk makame a drzime palce dal..
Reagovat
gigin
Štěpánek je Radek.
Reagovat
tommr
blbý ovšem je, že Radkovi v jeho věku toho času už moc nezbývá. Pokud bude dál klesat v žebříčku tak bude muset brzo hrát kvalifikace a to by moh bejt jeho konec ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist