Štěpánek prohrál s Lópezem a finále v Queensu si nezahraje

14. 6. 2014, 18:58
Aktuality 8
ATP QUEEN'S CLUB - Den po Berdychovi ztroskotal na raketě Feliciana Lópeze i Radek Štěpánek. Zkušený pětatřicetiletý český tenista dnes na trávě v londýnském Queen's Clubu nenašel recept na Španělův servis a nedokázal vybojovat své první finále od léta 2011. López si o titul zahraje s Bulharem Dimitrovem.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek v londýnském Queen's Clubu vyřadil domácí světovou pětku a obhájce titulu Andyho Murrayho či Jihoafričana Kevina Andersona a po devíti letech si na trávě zahrál v semifinále, na své první finále na zeleném pažitu a celkově třinácté ale nedosáhl. Nepustil ho do něj Španěl Feliciano López, který se v pátek postaral také o vyřazení české jedničky Tomáše Berdycha.

Pětatřicetiletý rodák z Karviné sváděl s o tři roky mladším soupeřem vyrovnanou bitvu plnou krásných výměn. Ve zkrácené hře prvního setu odvrátil od stavu 3-6 i díky parádní obraně v jedné z výměn čtyři setboly, nakonec ale sadu v tie-breaku za hodinu a čtyři minuty prohrál 7-9.

Ve druhém setu dokázal López využít jediný brejkbol, ke kterému ho Štěpánek za stavu 3-3 pustil, a utkání dotáhl k vítězství. Českého hráče zdolal v dvanáctém vzájemném zápase teprve potřetí a oplatil mu loňskou porážku z Australian Open.



"Oba jsme dnes hráli skvělý zápas. Během téměř celého zápasu jsem hrál velmi kvalitní tenis a myslím, že i soupeř hrál skvěle," komentoval López. "Rozhodlo pár bodů, které jsem získal na svou stranu, a to hlavně v tie-breaku. Vyhrát první set bylo velmi důležité."

Štěpánek dnes neukončil čekání na finále, které si zahrál naposledy v roce 2011, kdy triumfoval ve Washingtonu,

Dvaatřicetiletý López postoupil do svého jubilejního 10. finále a usilovat v něm bude o čtvrtý titul. Na trávě už triumfoval před rokem v Eastbourne.

V neděli se španělský tenista utká s Grigorem Dimitrovem, jenž dosud získal na okruhu ATP rovněž tři trofeje, z toho dvě letos. Dvaadvacetiletý Bulhar triumfoval na tvrdém povrchu v Acapulku, na antuce v Nice a nyní může přidat i svůj první titul na trávě. Loni na podzim vyhrál halový turnaj ve Stockholmu.

Dnes čtvrtý nasazený Dimitrov porazil hladce 6-2 6-4 turnajovou jedničku Stana Wawrinku ze Švýcarska, se kterým si poradil až ve třetím vzájemném duelu.



"Špatně jsem se pohyboval a nepodával jsem tak, jak bych chtěl a potřeboval. Navíc Grigor hrál velmi dobře, skvěle podával a hodně měnil rytmus," komentoval vítěz letošního Australian Open Wawrinka.

"Je to dobrý pocit. Vždy jsem si tu chtěl zahrát v nedělním finále. Moc to pro mě znamená. Ani nevím proč, ale z nějakého důvodu je to pro mě jeden znejvětších turnajů. Není nic lepšího, než být ve finále. Jsem si jistý, že zítra do toho dám sto procent," řekl šťastný Dimitrov.

- ATP 250 QUEENS CLUB -
(Velká Británie - Londýn, tráva, 809.600 eur)
sobotní výsledky (14. 06. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
López (10-Šp.) - Štěpánek (15-ČR) 7-6(7) 6-4
Dimitrov (4-Bulh.) - Wawrinka (1-Švýc.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
kada.tom
Gratulace Grigorovi, jsem rád, že se mu daří, snad ve Wimblasu nepohoří tak jako na RG :-)
Reagovat
Pesek12
Dimitrov nakonec v bláznivém finále vyhrál a asi si to i zasloužil za bojovnost.
Reagovat
J.M.
A taky za klidnější nervy. López ty klíčové chvíle nezvládl psychicky, dost to Grigorovi daroval.
Reagovat
Fandina
že to nevyšlo Ráďovi a předtím Tomovi. Finále z Grigorem by se mi moc líbilo. Tak držím palce Grigore. Koukej vyhrát. Go go go!
Reagovat
tommr
ale Lopez dneska téměř nechyboval a byl o těch pár rozhodujících míčků lepší. Vsadím se, že podobný výkony jako předved proti Tomášovi a Radkovi už do konce sezóny nikde nezopakuje ...
Reagovat
viitak
Dneska jsem koukal na ten zápas úplně náhodou a myslím, že tohle by tady na tenisportálu nemělo chybět!!!!! :-)
https://www.youtube.com/watch?v=xgiC6Afx2ug
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn, zes to dodal vys;)

Takze jeste pridavam opet jeden z nej. TB, co jsem videl na trave a obecne v tenise... Halle Brown x Kohli
... trava forever

http://youtu.be/gnyRq9vMsoc?t=1h31m56s

Je to ustavene casove od zaverecneho TB... bylo to neco neskutecneho, doporucuji...ta jedna dnesni vymena Lopeze s Radkem...je shrnuta v jeden paradni celey TB;)))

Krom toho pro nadsence, je to cely zapas;)))
Reagovat
VlS
To jsou momenty, pro jaké Radek žije - nádherná ukázku tenisu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist