Štěpánek: Před koncem sezony jsem nabitý a natěšený

31. 10. 2013, 15:26
Aktuality 6
Někteří tenisté už mají volno a můžou se připravovat na novou sezonu, ale to rozhodně není případ Radka Štěpánka, který má před sebou nabitý závěr roku. Příští týden ho čeká čtyřhra na Turnaji mistrů v Londýně a pak obhajoba "salátové mísy" ve finále Davis Cupu. "Jsem zdravý, můžu se připravit a nechat tam všechno," hlásí opora českého týmu.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Kvůli vrcholům roku Štěpánek tento týden neodjel na turnaj série Masters do Paříže, aby nabral síly a novou energii. "Na kurtu se cítím výborně, chytil jsem znovu hlad a radost a jsem na závěr nabitý a natěšený," hlásil Štěpánek na tiskové konferenci. "Nejdůležitější je, že jsem zdravý, můžu se připravit a nechat tam všechno," ujistil tenista.

Nejdříve přijde na řadu cesta do Londýna. S Indem Paesem už letos Štěpánek vyhrál grandslamový US Open a Turnaj mistrů je nyní dalším cílem. "Loni nám k postupu do finále chyběly jen dva míče. Chceme tam zůstat co nejdéle," vyhlásil Štěpánek, kterému bude přímo v Londýně fandit i jeho přítelkyně Petra Kvitová.

V Londýně sice bude čtyřiatřicetiletý Štěpánek především myslet na úspěch v deblu, přesto se bude připravovat i na Davis Cup. V tréninku chce využít možnosti hrát s nejlepšími tenisty světa. "Abych ve volných dnech toho s nimi odehrál co nejvíc a připravil se na Srbsko, ale na to budu myslet, až v Londýně skončím."

Teoreticky by si Štěpánek mohl v Londýně zatrénovat i s Novakem Djokovičem, světovou dvojkou, který povede Srby do boje proti Čechům ve finále Davis Cupu. "Možné to je, protože tam bude každý myslet na Turnaj mistrů a teprve až nastane daviscupový týden, tak to bude jiné. Do té doby ale nikdo z nás nebude dělat krky," mínil Štěpánek, který Djokoviče rozehrával letos před finále US Open.

Atmosféra v Bělehradu? Jsme na to připraveni
Podle výsledku v Londýně bude Štěpánek spěchat do Bělehradu na finále Davisova poháru. A teoreticky se může stát, že bude stejně jako před rokem hrát za stavu 2:2 rozhodující dvouhru. Loni zápas zvládl, v pražské O2 aréně porazil Nicoláse Almagra, Češi porazili Španěly a po 32 letech slavili triumf v soutěži.

"Když dojdeme do takového stavu, tak nechám na kurtu všechno. Jdeme do toho pokaždé stejně, musíme získat tři body a je jedno, přes koho a kde se vezmou. Chceme získat tři a porvat se znovu o ten fantastický úspěch," řekl.

Štěpánek věřil, že mu zkušenosti z vítězného zápasu s Almagrem můžou případně pomoci proti Jankovi Tipsarevičovi. "Člověku to dodává sebevědomí. Když na to přijde, tak po tom půjdu stejně jako loni," řekl karvinský rodák.

Už jednou mu zmíněný duel, po kterém se stal hrdinou, dodával energii. To když letos v únoru rehabilitoval po operaci vyhřezlé ploténky krční páteře. "Stýskalo se mi po hraní, tak jsem si ten zápas pustil a hodně jsem se tím povzbudil, abych se zase vrátil zpátky," řekl.

V Srbsku už tenisté hráli v roce 2010 a v semifinále tehdy domácím podlehli, i když už vedli 2:1 na zápasy. Tehdy poprvé zažili bouřlivou atmosféru v Bělehradu, která mnohdy zacházela za hranici fair play, což se může za čtrnáct dnů opakovat. "Už to známe a víme, že je třeba si vytvořit svůj vlastní svět a nenechat z něj vykolejit. V těch emocích a v tlaku je to těžké, ale může to i rozhodovat," konstatoval Štěpánek.

Nejvíce Štěpánek nesnáší rušení mezi prvním a druhým servisem. "To je nefér, ale to ostatní k soutěži patří. Zápasy v Davis Cupu mají ve výsledku jedinečné kouzlo a člověk nikdy neví, co může čekat. Musíme se soustředit na sebe," řekl.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
proč neřekne na rovinu, že se tam nedostal.....
http://www.stevegtennis.com/2013/10/atp-paris-masters-entry-list-2013/
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybyste se kouknul (kouknula?) na oficiální stránky turnaje, tak byste viděl, že Štěpánek nehrál kvalifikaci, kde byli i dost níž posatvení hráči než on, takže asi na kvalifikaci nejel úmyslně, ne že by se tam nedostal. A navíc, kdo říká, že by tam jel na dvouhru? S jeho postavením ve čtyřhře by podle mě nebyl problém se tam dostat. Z toho plyne, že asi fakt nechtěl. Nevím, proč někteří Vašeho typu musí být tak zapšklí a hledat si negativa, i když neexistují.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle, když Štěpánek vždy řekne, tak pak vyhoří, jak papír.
Reagovat
Frick
Tak vedle astmatu bude mít i sedřenou pyču...
Reagovat
pepin
No tak, hlavně slušně velebnosti, stačí když je občas v aleji nablito.
Reagovat
Fandina
moc držím palce do Londýna i Bělehradu. Ráďo pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist