Štěpánek postoupil s Paesem na Turnaj mistrů ve čtyřhře

6. 10. 2012, 18:02
Aktuality 15
Tenista Radek Štěpánek si poprvé v kariéře zahraje Turnaj mistrů ve čtyřhře. Třiatřicetiletý český reprezentant s indickým partnerem Leanderem Paesem si nominaci na prestižní vyvrcholení sezony zajistili dnešním postupem do finále v Tokiu.
Profily hráčů
Radek Štěpánek a Leander Paes

Již dříve si start na Turnaji mistrů, který bude hostit od 5. listopadu Londýn, vybojovaly tři páry - Američané Mike a Bob Bryanové, Bělorus Max Mirnyj s Danielem Nestorem z Kanady a Švéd Robert Lindstedt s Rumunem Horiem Tecauem.


Česko-indická dvojice má za sebou vydařenou sezonu. V lednu triumfovala na Australian Open a přidala i titul v Miami. Na US Open prohrála až ve finále s dvojčaty Bryanovými.

Štěpánek se zúčastní Turnaje mistrů podruhé, v roce 2008 zaskočil jako náhradník ve dvouhře po odstoupení Američana Andyho Roddicka.

Devětatřicetiletý Paes si na Turnaji mistrů zahraje v deblu už potřinácté, přičemž čtyřikrát postoupil do finále. V letech 1997, 1999 a 2000 s krajanem Mahešem Bhúpathím, v roce 2005 s Nenadem Zimonjičem ze Srbska.

ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
tommr
na letošních TM: po Petře Kvitový a deblu H+H se kvalifikoval i Radek Štěpánek. A je téměř jistý, že se nakonec kvalifikuje i Tomáš Berdych ... :)
Znamená to taky, že budeme mít zástupce ve všech finálovejch kláních letošní sezony: vedle našich singlistů a deblistů se do finále FC a DC probojovaly i naše týmy. Zajímalo by mě jestli se s podobnou bilancí může kromě nás pochlubit i nějaká jiná země ... :)
Reagovat
Ereinion
Tohle bude dost unikátní i historicky podle mě.
Reagovat
darek.vrana
Tak tak. Ale já myslím, že na diskuzích se bude pořád kvákat, že náš tenis je v krizi. Když za Berdychem je ta díra, a Kvitová je labilní apod...
Reagovat
smazaný uživatel
povedlo se tohle někdy někomu ?
Reagovat
smazaný uživatel
jestli to nikdo neví, tak poraďte, kde najdu nějak přehledně potřebná data, posbírám je a půjde to vyhodnotit.

Ani to nemusí být moc přehledně, hlavně aby tam bylo vše: účastnicí včetně země za kterou hrají
Reagovat
tommr
historie TM mužů je k dohledání na webu ATP:
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Tournaments/London-Finals.aspx

historie TM žen je k dohledání na webu WTA:
http://www.wtachampionships.com/page/TournamentHistory/0,,12910,00.html

historie DC je k dohledání na oficiálním webu DC:
http://www.daviscup.com/en/home.aspx

historie FC je k dohledání na oficiálním webu FC:
http://www.fedcup.com/en/home.aspx
Reagovat
tommr
jen ještě malý doplnění - výsledky TM žen asi bude nutný vyhledat v archívu turnajů:
http://www.wtatennis.com/page/TournamentArchive/0,,12781~0~2012,00.html
Reagovat
smazaný uživatel
Fedcup a Daviscup jsem stahnul ještě včera v noci z Wiki, tam je to všechno (to už mám v excelu), ale ATP a WTA jsou tam uplně katastrofálně napsaný, vůbec jsem nepřišel na to, jak to můžu nějak efektivně vytřídit, ale byla už noc, třeba to dnes bude lepší :)

Každopádně jsou tam jen tenisté a ne jejich země, takže tu tabulku dám někam veřejně a budeme muset ty země dopsat ručně, když tam každý napíše pár údajů, tak to snad dáme dohromady.

Je celkem možné, že se to povedlo už USA, protože tam mají několik společných účastí finále Fed a Davis, ale uvidíme
Reagovat
tommr
kdyžtak mi hod tu tabulku do vzkazů - rád ti s tím pomůžu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
dostanu se k tomu určitě až večer, ale pak pošlu, třeba z toho vyčtem i jiná zajímavá data. Rozhodně je zajímavý, že to nikde není na internetu v přehledné tabulce
Reagovat
tommr
nijak to nespěchá - až budeš mít čas tak se ozvi ... :)
Reagovat
Jan
Ano je to hezké a asi i unikátní, která země to má ? Na druhou stranu Petra asi moc neuspěje, podle toho co hraje v současnosti, možná Tomášovi se bude dařit víc, deblisté H+H i Štěpánek se snad dostanou do finále. Budu všem fandit o sto šest.
Reagovat
a.magerova
Už po AO se tu či jinde psalo, že jako vítězové AO mají TM jistý. Takže já 8 měsíců žiju jako v bludu či co?! :-/
Reagovat
tommr
na TM v deblu se postupuje podle podobnejch kritérií jako na TM v singlu - vítězství na GS sice nezaručujou automatickej postup, ale je za ně tolik bodů, že se málokdy stane, aby se vítězové na TM nekvalifikovali ... :)
Reagovat
a.magerova
Dík za info.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist