Štěpánek: Podání Samprasovi létá pořád stejně rychle

1. 12. 2008, 21:55
Aktuality 5
Dělový servis a přesné voleje jsou stále velkou zbraní bývalé tenisové světové jedničky Peta Samprase. Na vlastní kůži se o tom při dnešní exhibici přesvědčil český daviscupový reprezentant Radek Štěpánek, který vítězi čtrnácti grandslamových turnajů podlehl 4-6 6-3 6-10.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Věděl jsem, že bude hrát výborně, což potvrdil. Musím říct, že ten servis mu létá stejně rychle jako za aktivní kariéry. Pořád to v ruce má neuvěřitelně, pořád mu to strašně rychle letí. Za celý zápas zkazil snad dva voleje. Od prvního míče ukazoval, že byl nejlepším hráčem všech dob," chválil Štěpánek svého přemožitele.

Od sedmatřicetileté americké legendy se však rovněž dočkal pochvalných slov. "Líbilo se mi hrát s Radkem. Je šikovný, hodně mění rytmus hry a umí spoustu různých úderů. Myslím, že kvalita tenisu byla poměrně vysoká," hodnotil Sampras zápas.

Líbila se mu i atmosféra v hale, i když ve srovnání s loňskou daviscupovou baráží se Švýcarskem byla výrazně komornější. "Ne vždy se mi podaří hrát před dvanácti tisíci diváky, atmosféra byla výborná," řekl.

O pobavení publika se staral především Štěpánek, který měl připravených několik kousků. Vedle trička v barvách národní vlajky a druhého trička v dezénu hokejového rozhodčího vytáhl z kapes i žlutou a červenou kartu, když Sampras poslal na jeho stranu kurtu jedno ze svých es. "Snažil jsem se tomu dát trochu zábavy, protože se sám rád bavím, a doufám, že se to divákům líbilo," uvedl Štěpánek.

Americkému soupeři dělal průvodce po Praze a rád ho poznal z jiné stránky, než jak se Sampras jevil během své aktivní kariéry. Zatímco tehdy byl hodně uzavřený, tentokrát byl prý mnohem uvolněnější a měl velký smysl pro humor.

Pražské publikum Sampras bavil především debatami s rozhodčími. "Snažili se, ale několikrát se zmýlili. V mém věku člověk potřebuje každý bod, takže jsem byl trochu frustrovaný, když míček dopadl patnáct centimetrů za základní čáru a oni ho označili jako dobrý," komentoval s úsměvem především moment z úvodu zápasu, kdy pak sám položil míček na místo, kam podle něj dopadl.

Na velké oslavy vítězství Sampras nemá čas, ještě dnes v noci odlétá do Londýna na veteránský turnaj. Po přesunu na ostrovy plánuje především odpočinek. "Ono se tělo zítra přihlásí, přece jen nejsem zvyklý hrát na takové úrovni moc často," poznamenal.

V Praze sice pobyl jen dva dny, ale město ho okouzlilo. "Je tady hodně historie, spousta památek. Sestra už Prahu navštívila, takže jsem věděl, co mám čekat," rozplýval se.

Štěpánkovi se sice nesplnil sen stát se po Ivanu Lendlovi, Petru Kordovi, Karlu Nováčkovi, Jiřím Novákovi a Bohdanu Ulihrachovi šestým Čechem, který kdy Samprase porazil, ale zápas považuje za obrovskou zkušenost. "Určitě jsem byl rád, když mi Pete řekl po zápase, že hraju tenis, který už dneska hraje málo lidí, a ať v tom vydržím, že mi to může přinést úspěch. To mě v závěru potěšilo a mám z dnešního zápasu radost," svěřil se.

Na památku mu zůstane podpis od americké legendy na fotografii, kde s ním je ve stejné pozici při servisu. Tu si prý doma schovával už několik let.

ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
vojta91
je to borec, myslim si ze i ted by mel minimalne na TOP 20... a co se tyce servisu a hry u site byl by do 5..
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně naivní čtenář, podle dvou setů ho umístit do Top 20. Žebříček na servis a na hru u sítě bude nějaký špatný vtip. V tomhle věku už odcházejí síly a schází výdrž, hrát pravidelně turnaje by byl velký problém. Intenzivní přípravu by ani zdravotně nemusel zvládnout.
Reagovat
vojta91
zda se mi naprosto normalni ho porovnavat s dnesnimi hraci a myslim si ze z top 20 by porazil velkou radu hracu.. samozrejme ma vek coz znamena jak si sprave rek tu pripravu a to... a tim servisem sem chtel rict to ze svoje zbrane neustale ma a ze i v dnesni dobe by je mel nejlepsi na okruhu..:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomeň se v lednu vrátit, ať máme nějakou zábavu. Web čte několik tisíc lidí, ale psát se skoro nikomu nechce. Je tady sice pár ujetých pisálků nebo poblázněných fandů, ale ti na odbornou debatu moc nejsou.
Reagovat
vojta91
ja tu sem celorocne takze zadnej lednovej comeback nehlasim.. mozna se spatne vyjadruju.. chtel sem jenom rict ze co se tyce herni urovne byl by Sampras porad nahore, bohuzel roky nelze zastavit... a kdyz ho porovnam s dalsimi hraci co hraji servis-sit (bohuzel jich moc neni) tak v tomto ohledu je porad jeden z nejlepsich.. Jinak sem rad ze tady bavim lidi... No "bavim" nevim kolik lidi ma smysl pro humor jako ty?? :o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist