Štěpánek: Olympiádu si chci užít

8. 8. 2008, 10:38
Aktuality 0
Radek Štěpánek se v devětadvaceti letech dočká svého premiérového startu na olympijských hrách. Nejlepší český tenista současnosti se před čtyřmi roky z účasti v Aténách omluvil, letos však pozvánku přijal a momentálně už se v Pekingu pilně připravuje. Tam dorazil společně se svou přítelkyní Nicole Vaidišovou ve čtvrtek večer.
Radek Štěpánek

"Určitě to bude velký zážitek. Už jen ten příjezd a všechny ty procedury, akreditace a kontroly. Člověk si hned uvědomí, jak neuvěřitelná práce to je dát to dohromady. Mám z toho velký respekt," řekl Štěpánek po dnešním tréninku.

Ke svému čtyři roky starému rozhodnutí nestartovat na OH se moc vracet nechtěl. Přiznal ale, že si nemohl být jistý, že šanci startovat pod pěti kruhy ještě dostane. "Nevěděl jsem, jestli budu mít potřebnou výkonnost a dostanu se do tohohle turnaje. Když jsem se tam ale dostal, tak jsem se rozhodl jet. Jednou za život by to člověk měl zažít," uvedl rodák z Karviné.

S ohledem na to, že ho první zápas čeká v neděli nebo v pondělí, rozhodl se zúčastnit i pátečního slavnostního zahájení her. Stejně jako všichni ostatní tenisté. "Vychází nám to dobře. Na plochu jdeme jako jedni z posledních, takže tam nestrávíme moc velkou dobu. Určitě to bude zážitek," řekl Štěpánek, jenž si zatím organizaci her pochvaluje. "Zatím jde vše jako po másle. Jsem tu ale jen pár hodin," podotkl.

Vím, co od Llodry očekávat
Aktuální česká jednička, turnajová šestnáctka, se prvním kole utká s Francouzem Michaelem Llodrou, kterého porazil ve všech třech dosavadních vzájemných zápasech. "Je to velice těžký soupeř, který se bude tlačit k síti. Už jsem s ním párkrát hrál, takže vím, co mohu očekávat," řekl Štěpánek na adresu 39. hráče světa.

Jeho soupeři by mohl svědčit i rychlý povrch kurtů. "Pro všechny to ale bude stejné. Ještě mám jeden den na to, abych se připravil, a pak jdeme na to," uvedl.

Štěpánek se v Pekingu představí společně s Tomášem Berdychem i ve čtyřhře, v které se osvědčený daviscupový pár utká s brazilskými deblisty Marcelem Melem a Andrem Sa. Vítěz dvanácti deblových turnajů nedává přednost ani jedné soutěži. "Jsme tady pro obě a v obou chceme uspět. Ať by to byla dvouhra, nebo čtyřhra, bylo by to super. Přijeli jsme reprezentovat. Je to největší sportovní událost za čtyři roky," podotkl Štěpánek.

Fakt, že tentokrát nebudou tenisté bojovat o velké prize money, se podle něj na hře neprojeví. "Uvolněnější to nebude. Je to jiné než ostatní turnaje, ale až to začne, tak každý bude chtít vyhrát a uspět," předpokládal Štěpánek.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist