Štěpánek: Od Djokoviče se čeká bod, já můžu roztáhnout křídla

14. 11. 2013, 16:48
Aktuality 13
Už před rokem odstartoval finále Davis Cupu úvodní dvouhrou, v níž prohrál s Davidem Ferrerem. Tentokrát to bude mít Radek Štěpánek ještě těžší: začíná proti světové dvojce Novaku Djokovičovi, proti kterému je jasným outsiderem. Zbraně ale český tenista neskládá.
Radek Štěpánek (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

"Vždycky se začíná od stavu nula nula. Od něj všichni bod čekají, o to uvolněněji můžu roztáhnout křídla a hrát bez zábran," usmál se čtyřiatřicetiletý Štěpánek po dnešním losu v Bělehradu. "Těžko se hledají skuliny v Novakově hře, bude to těžké utkání, ale jdu do toho s hlavou nahoře a chci hrát co nejlépe," doplnil.

S Djokovičem má Štěpánek negativní bilanci 1:8. Porazit Srba dokázal jen v Rotterdamu v roce 2006 v tie-breaku třetího setu. "On se v tu dobu drápal nahoru a bylo to těžké utkání. Vzpomínky jsou na to pozitivní, ale už od té doby uteklo mnoho vody a času a z Novaka je úplně jiný hráč," konstatoval Štěpánek.

Djokovič přijel do Bělehradu s triumfem z Turnaje mistrů a vítěznou šňůrou dvaadvaceti zápasů. V tréninku působil uvolněně a sebejistě. "Novakův pohyb a čtení hry jsou neuvěřitelné. Všechny tyhle věci on využívá ke své dominanci. Musím předvést výkon na hranici svých možností, dám to toho vše," řekl Štěpánek.

V první půlce sezony nebyl Djokovič tak dominantní jako nyní na konci roku. Trápilo ho i zranění, kvůli kterému přijel i za profesorem Pavlem Kolářem do Prahy. "Zdravotní trable nikomu nepřidají. Nemůže tolik trénovat, ale vidíte, že když je Novak zcela fit, co je to za skvělého hráče a poráží každého na počkání," řekl Štěpánek.

Češi drží v Davis Cupu sérii osmi výher v řadě. Pětkrát z toho začínal Štěpánek a zápas rozehraje i v Bělehradu. "Chtěli jsme se s Tomášem vsadit, ale on říkal, že to nemá cenu, že stejně začnu já, a opět se to vyplnilo," smál se Štěpánek.

Při neúčasti Janka Tipsareviče v srbské nominaci je velmi pravděpodobné, že Djokovič nastoupí i do čtyřhry. "Myslím, že to Novak bude chtít vzít na svá bedra, protože není Tipsarevič, ale je to věc jejich týmu," řekl Štěpánek.

Teoreticky je možné, že Štěpánek bude stejně jako loni proti Španělsku bojovat v pátém utkání za stavu 2:2 o vítězný bod. "Jsem připraven," přitakal. Jeho soupeřem by nejspíš byl Dušan Lajovič (117. ATP), náhradník za Tipsareviče. "Nevím o něm moc, ale už mi přišla jedna textovka od člověka, který k němu měl blízko. Budeme shánět informace, ale nejdůležitější je soustředit se na svůj výkon," řekl tenista, který tradičně nastoupí na dvorec v modrém triku s vyobrazením českého lva.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nechcem byť zlý, ake skor roztiahne krídla kanárik, nez Stepánek..
Reagovat
tommr
jeden zajímavej článek o Radkovi:
http://www.tennis.com/pro-game/2013/11/rmaadek-stepanek-davis-cup-final-world-tour-finals/49747/
snad se Radkovi podaří zakončit tuhle speciální sezónu stylově - vítězstvím v rozhodujícím zápase finále DC ... :)
Reagovat
spaniel
A to ma byt jako hrozba, ze Novak nastoupí do čtyřhry? :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak roztahuj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tím, že se od Radka žádný zázrak nečeká, může být naprosto v pohodě a třeba i něčím překvapí :)))
Reagovat
Jan
Radek je blázen. Chápu, že chce hrát s Djokovičem, nestává se to moc často, ale jestli na to dojede v sobotu nebo v neděli, tak bych mu pak naplácal.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem četla, že tě to štve. Já nevím, co pořád hysterčíte, je dospělej, svéprávnej, sám musí vědět, na co se cítí. :)) A jak dlouho už to s Berďou táhnou ve dvou? Tak buď v klidu a budeme si užívat zápas :))))
Reagovat
Jan
Když já to vidím v živých barvách, jak v sobotu prohrávají debla s Djokovičem, právě když Radek odpadává nebo Radek v neděli s Lajovičem. Holt někdo má sklenici napůl plnou a někdo napůl prázdnou :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ty pragmatickej realisto, tak schovej tu svoji věšteckou kouli, kup si na víkend basu piv, něco dobrýho, sedni si do houpacího křesla a fandi :))))
Reagovat
Jan
Budu se učit na zkoušku, ale po očku to sledovat budu :)
Reagovat
Jan
A koupil jsem si basu kofoly :) Když ji miluješ, není co řešit :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kofolu nemám ráda, ale když ji miluješ :))) To bych radši brala tu basičku :)
Reagovat
Jan
Já to taky moc nepiju. Ale měli zalevno 4x2l kofoly, tak jsem to vzal, ať mám změnu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist