Štěpánek o postupových variantách nespekuluje. Musíme vyhrát, říká

6. 11. 2013, 17:13
Aktuality 0
Mohli si zajistit účast v semifinále, jenže místo toho si Radek Štěpánek s Leanderem Paesem v Londýně svou situaci na Turnaji mistrů zkomplikovali. Český hráč se ovšem po dnešní porážce variantami postupu nezaobírá a věří, že v pátek poslední zápas ve skupině zvládnou.
Profily hráčů
Leander Paes a Radek Štěpánek

"Vůbec nepočítám. Je jasné, že musíme v pátek vyhrát, abysme měli šanci se kvalifikovat, a pro to musíme udělat všechno," řekl Štěpánek po dnešní prohře se Španěly Verdaskem a Marrerem.

Po dvou zápasech mají v tabulce výhru a porážku a v pátek narazí na španělské obhájce titulu Marcela Granollerse a Marka Lópeze. Výhra je udrží v naději na semifinále i splnění snu Paese, kterému triumf z Turnaje mistrů jako jediný z velkých vavřínů chybí v jeho bohaté deblové sbírce. "Bylo by to hezký, kdyby to měl kompletní, ale to je daleko. Musíme to brát zápas po zápase," řekl Štěpánek.

Sehnat boty? Pro pořadatele žádný problém
Čtyřiatřicetiletý veterán je na Turnaji mistrů potřetí v kariéře. V roce 2008 si z pozice náhradníka zahrál v Šanghaji ve dvouhře dva zápasy ve skupině a v Londýně je nyní podruhé za sebou v soutěži čtyřhry se svým parťákem Paesem.

Britskou metropoli jako dějiště vrcholu sezony si nemůže Štěpánek vynachválit. "Organizace je tady naprosto dokonalá. Tenhle turnaj je svátek tenisu. Cítíme se tady jako králové. Těžko tohle nějaké Masters přebije," prohlásil Štěpánek.

Hráči mají v londýnské O2 aréně vlastní šatny, ručníky, na zápasy je z hotelu vozí lodí, takže nemusí trávit čas v zácpě v městské dopravě. "A všechno se zařídí," řekl Štěpánek a přidal historku z úterý. Těsně před prvním duelem sháněl boty, aby měl na přání Paese stejné. "Jeli je koupit a dovezli půl hodiny před zápasem."

Před letošním turnajem řekl první hráč světa Španěl Rafael Nadal, že by nebylo špatné na Turnaji mistrů měnit povrchy, Srb Novak Djokovič by zase přivítal, kdyby se hrálo i v jiných destinacích. Londýn má s ATP smlouvu do roku 2015.

Štěpánkovi se Nadalův návrh na střídání povrchů na Turnaji mistrů příliš nezamlouvá. "V posledních týdnech se hraje v hale a jít najednou třeba na antuku nebo na beton, tak to by bylo kamikadze pro všechny," mínil český tenista.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist