Štěpánek nestačil na Melzera, v Memphisu končí v semifinále

25. 2. 2012, 20:32
Aktuality 10
ATP MEMPHIS - Radek Štěpánek skončil na turnaji v Memphisu před finálovými branami. Český tenista, finalista z roku 2009, v dnešním semifinále podlehl ve třech setech Jürgenu Melzerovi. Rakušan si o titul zahraje s Raonicem, nebo Beckerem.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se v Memphisu dostal do semifinále již potřetí, na okruhu ATP však poprvé po půl roce. Do celkově 13. finále ale třiatřicetiletého rodáka z Karviné nepustil Rakušan Jürgen Melzer, který dnes uspěl v třísetovém souboji.

Štěpánek ztratil první set kvůli dvojchybám. Udělal v něm čtyři, všechny v sedmé hře a věnoval Rakušanovi jediný brejk sady. Ve druhém setu využil Štěpánek svůj čtvrtý brejkbol v duelu, a když proměnil čtvrtý setbol, srovnal poměr setů.

Radek ŠtěpánekNa začátku třetí sady měl vítěz čtyřhry na grandslamovém Australian Open Štěpánek problémy. Diskutoval s rozhodčím i supervizorem turnaje, protože chtěl opakovat míč, ale neuspěl. Prohrával 0-40, ale všechny tři brejkboly odvrátil. O dvě hry později ale servis po chybách ztratil. Vzápětí získal brejk zpět, ale na další prohrané podání už neodpověděl, i když vedl za stavu 2-4 při servisu Melzera 40-0.

Nakonec Štěpánek prohrál s Melzerem, který před turnajem v noci cestou na záchod v hotelovém pokoji zakopl a zlomil si palec na pravé noze, ale pohyboval se na kurtu bez omezení, po dvou hodinách a dvou minutách 4-6 6-3 3-6.

S Melzerem, přítelem Ivety Benešové, prohrál Štěpánek i třetí vzájemné utkání. Bývalé světové osmičce podlehl na turnaji ve Vídni v roce 2009 i o rok dříve na challengeru ve Vratislavi.

Jürgen Melzer"Zdraví drží. Je to paráda, když člověk může hrát a nic ho nebolí. Když nepočítám ten palec, ale to se zahojí," uvedl Melzer, který před cestou do Memphisu pomohl Rakušanům v Davisově poháru k nečekanému postupu přes Rusko, po včerejším skalpu nasazené jedničky Isnera.

Melzer útočí na svůj čtvrtý titul v kariéře. Poprvé triumfoval před šesti lety na antuce v Bukurešti, v letech 2009 a 2010 vyhrál halový turnaj v rodné Vídni.

Finálovým soupeřem třicetiletého Rakušana bude čtvrtý nasazený Milos Raonic. Jednadvacetiletý Kanaďan minulý týden obhájil titul v San Jose a nyní zopakoval i finále v Memphisu, když v semifinále porazil dvakrát 6-4 Němce Benjamina Beckera.

Nováček loňské sezony Raonic tak už v osmi zápasech v řadě neztratil jediný set. Proti Melzerovi si zahraje o čtvrtý titul.

- ATP 500 MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 1.155.000 dolarů)
sobotní výsledky (25. 02. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Melzer (Rak.) - Štěpánek (3-ČR) 6-4 3-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
finále nevyšlo ale jinak pěkný úspěch ... QS bylo pěkné pokoukáníčko ... v semi byl Melzer prostě lepší ... gratulace Radku
Reagovat
gigin
QF ? úsměv ....
Reagovat
steve79
Radek nehrál špatně. Škoda, že nevyužil breakbally ve třetím setu. Jinak zítra začíná turnaj v Dubaji, kde bude světové špička. Ted jsem koukal na pavou a Murray je v části pavouka kde hraje Djokovič. Taková malá zajímavost je, že tam bude hrát i bratr Djokoviče Marko-dosta divou kartu.
Reagovat
smazaný uživatel
No mylim že to bylo celkem hratelný, viděl sem teda jenom první set, ale udělat v jednom gamu 4 dvojchyby to ať se na mě nikdo nezlobí ale to je prostě nepřípustný. Radek byl vždycky labilní ale tohle je fakt moc
Reagovat
hatatytla
no ten palec zlomenej asi nebude, se zlomeným palcem se na noze se skoro nedá chodit, natož se pohybovat jako on dneska.
Reagovat
freeteepek
Já jsem vsadil na Jurgena. Radek by se měl už začít pomalu soustředit víc na čtyřhru, protože tam může letos uhrát velký výsledky. Ve dvouhře nevěřím, že by mohl uspět na nějakým áčkovým turnaji. Ono teda SF je slušný výsledek, ale něco tomu pořád chybí. V jeho věku...Olympiáda se blíží, měl by se šetřit.
Reagovat
spaniel
To jsou pekny kecy. Radek hraje dobry celodvorcovy tenis a porad dosahuje slusne vysledky. Kdyz je fit, potrapi kohokoliv. Melzer musel hrat na 100%. Na "duchod" ve ctyrhre ma jeste trochu casu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zasloužené semifinále, parádní výkon na turnaji, a dnes byl Jurgen lepší snad jen díky těm zbytečným chybám. Jinak krásný vyrovnaný souboj. Gratulace Radku
Reagovat
smazaný uživatel
Radku, udělal jsi mi velkou radost! Na to, že už jsi postarší pán a mohl by jsi si už jen v klidu pinkat voleje ve 4hře PARÁDNÍ VÝKON! Už jsem nevěřil, že jsi toho ještě schopný ....
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite makal, ale zbytecnym chybam v nepraou chvili se bohuzel nevyhnul. Ty dvojchyby to je mimoradny kolaps, ale zase vsechna cest, ze se potom nezesypal. Tech breakballu Jurgena byl schopen odvratit hodne. Take jsem s jeho vykonem spokojena, ale finale by mu sluselo vice.To je ta vecna lidska nespokojenost.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist