Štěpánek: Nefungoval mi servis. Ferrer vyhrál zaslouženě

16. 11. 2012, 21:11
Aktuality 1
Především nefungujícímu servisu připisoval Radek Štěpánek třísetovou porážku s Davidem Ferrerem, po které čeští tenisté prohrávali ve finále Davisova poháru v Praze se Španělskem 0-1. Posteskl si, že se mu z podání nedařilo vytvářet na soupeře tlak a chodit si pro vítězné míče, jak plánoval. Ferrera pochválil za výbornou hru od základní čáry, jeho výhru označil za zaslouženou.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Věděl jsem, že Ferrer hraje zezadu jako mašina, to jsem čekal. Myslím, že největší rozdíl byl dnes v podání. Nepamatuji se, kdy jsem dal tolik dvojchyb, úplně jsem ztratil rytmus servisu. Jsem z mého servisu docela zklamaný," prohlásil Štěpánek na tiskové konferenci. 

Protože se mu nedařilo první podání, nedostal se pořádně k tomu, co chtěl na soupeře hrát. "Chtěl jsem ho po prvním servisu dostávat pod tlak a chodit na síť. Jenže jsem musel hrát hodně bodů z druhého servisu a na body jsem se mnohem víc nadřel," uvedl Štěpánek. 

Téměř celý zápas musel dotahovat, vedl pouze ve druhém setu za stavu 4:3. "Když necháte takového hráče jako Ferrer, aby v každém setu vedl, je velmi těžké ho porazit. Měl jsem šance ve druhém setu, kdy jsem se vrátil zpět do hry, ale bohužel to nevyšlo. David byl lepší a zasloužil si vyhrát," uznal Štěpánek. 

Věří, že se z porážky oklepe a v sobotní čtyřhře s Tomášem Berdychem se mu bude dařit lépe. "Cítím se dobře. Hrál jsem tři hodiny, ale v téhle situaci už jsem byl několikrát. Půjdu zafandit Tomášovi, na lehkou masáž a budu odpočívat. Budu se snažit ušetřit každý kousek energie, ještě jí bude o víkendu hodně potřeba," uvedl.

Nemá strach z toho, že by mu servis nešel ani v sobotním deblu. "Podívám se, co jsem dělal špatně. Ale zítra je jiný den. Už jsem zažil spoustu zápasů, kdy mi něco nefungovalo a za 24 hodin to bylo jinak," dodal Štěpánek.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten servis ani neletel. Ono 182km na 1. serve je dost malo. Nevim jestli to bylo proto, aby nemusel pres 2. serve, ale driv podaval rychleji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist