Štěpánek nalil pro OH "benzin do motoru" na Floridě

26. 7. 2012, 21:22
Aktuality 1
Nabitý energií z Floridy přijel tenista Radek Štěpánek na olympiádu. V Londýně bude hodně sil potřebovat, jako jediný z českých hráčů nastoupí na trávě v All England Clubu do tří soutěží.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Třiatřicetiletý Štěpánek zkusí v olympijském turnaji štěstí ve dvouhře, spolu s Tomášem Berdychem ve čtyřhře a s Petrou Kvitovou i v mixu. "Nalil jsem benzin do motoru, který musí teďka vydržet šlapat na plné obrátky," řekl Štěpánek. 

Náročnou trojkombinaci na olympiádě trošku usnadňuje fakt, že na rozdíl od grandslamů se bude hrát vše jen na dva vítězné sety. "Takže to nebude takové maso, ale bude třeba prodat kvalitu v kratším čase. Síly na to mám," věřil.

Po Wimbledonu musel Štěpánek vyléčit lehce natržený mezižeberní sval ze čtyřhry. Využil služeb Pavla Koláře, a když dostal povolení, odletěl na Floridu, kde strávil skoro dva a půl týdne. "Nabral jsem tam síly psychické, fyzické, tenisové a bylo to příjemné. Měl jsem tam teplo a ideální podmínky," hlásil Štěpánek.

Na trávě v Americe nehrál, k dispozici měl betonové a antukové dvorce, které zpočátku využíval, aby šetřil tělo. "A buď trénujete na trávě, nebo je to jedno. Trénoval jsem servis a volej, nejdůležitější věci na trávu, a doufám, že to prodám," řekl.

Do centra olympijského dění přijel Štěpánek v úterý ráno, ale tím, že bydlí v domě ve Wimbledonu, zatím moc atmosféru her nepocítil. "Zatím bych řekl, že ani na olympiádě v uvozovkách nejsem. Jen dění na kurtech připomíná předstartovní horečku a až nyní los turnaje začal se všemi hýbat," všiml si Štěpánek.

Soupeřem českého hráče v 1. kole bude nebezpečný Rus Nikolaj Davyděnko, který ale na trávě nepatří k nejlepším. "Toho se budu snažit využít, ale je to zkušený hráč, který se držel dlouho v desítce a výborně se pohybuje," řekl Štěpánek.

I Štěpánek vnímal změny, kterými londýnský tenisový areál prošel kvůli olympiádě. "Jezdím sem dvacet let, jsem na něco zvyklý, je tady víc kontrol a je to vizuálně jiné, ale je to olympiáda a jediné, co bude rozhodovat, je výsledek," řekl.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
moc držím palce a pojď pojď pojď ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist