Štěpánek: Jsem na sebe hrdej

14. 1. 2013, 16:21
Aktuality 11
Další nesmírně cenné a vybojované vítězství si dnes na Australian Open připsal na konto Radek Štěpánek. Hrdina finále Davis Cupu otočil nepříznivý vývoj duelu s Viktorem Troickým a Srba udolal v pěti setech. Pomohl mi i Davis Cup, řekl po utkání Štěpánek.
Radek Štěpánek

"Nikdy jsem to neříkal, ale jsem na sebe doopravdy hrdej. Nepoložil jsem to, i když jsem v tom stavu, v kterým jsem," řekl Radiožurnálu Štěpánek, který před Australian Open jeden turnaj nehrál kvůli infekci oka a minulý týden si natáhl mezižeberní svaly.

"Víceméně jsem lítal po doktorech a ležel zavřený v pokoji, což nebyla nejlepší příprava. Ale chtěl jsem bojovat, strašně moc jsem investoval do přípravy a moc by mě mrzelo, kdybych nemohl ani nastoupit. Jsem rád, že jsem to takhle zvládnul," dodal.

Prosincový zisk salátové mísy, kterou Češi vybojovali po finálové výhře nad Španělskem, dodal Štěpánkovi proti Troickému energii. "Myslím, že mi Davis Cup pomohl zůstat silný," přitakal čtyřiatřicetiletý český hráč. "Věděl jsem, že 0:2 na sety nic neznamená, což jsem zažil na vlastní kůži. Bojoval jsem, v pátém setu šlapal vodu, chytaly mě křeče, ale nedal na sobě nic znát a jsem za to strašně šťastný."

Karvinský rodák měl šance už v prvních dvou setech, ale otěže utkání převzal až ve třetí a čtvrté sadě. "Bylo to dáno tím, že mi trvalo, než jsem chytil rytmus, rozkoukal se a zjistil, jak to lítá, abych nebyl u míče pozdě a nedělal dlouhé kroky," řekl.

Natažené svaly měly spojitost s infekcí. Štěpánek se léčil v Austrálii, ale stav na dálku konzultoval s Pavlem Kolářem. K utkání nastoupil i díky jeho radám, protože slyšel, že by si neměl zranění zhoršit. "Říkal, že jde o poinfekční reakci. Stoprocentně mu důvěřuji. Kdyby mi řekl, že je to vachrlatý, nebojoval bych," řekl Štěpánek.

Svým výkonem i tradičně pestrou hrou si Štěpánek získal diváky. "Hraju jinak než ostatní, jsem stará škola a každá přízeň fanoušků je skvělá. Když se jim můj tenis líbí, je to to nejlepší ocenění," řekl Štěpánek po skoro čtyřhodinovém boji. Ve druhém kole ho čeká zápas se španělským levákem Felicianem Lópezem.

pva, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
mac.hall
Jedním slovem fantazie. Radek je prostě někdy neuvěřitelný. Takové výkony v jeho věku nejsou jen tak k vidění. Pokud by přidal k výborným voleyům , citu pro míč a nasazení ještě špičkový forhand nebo beckhand od základní čáry, čímž mám na mysli údery , kterými by byl schopen dostávat soupeře pod tlak a získávat jimi konečné míče ,musel by se dostat do světové desítky.
Reagovat
vendulkabendulka
Hlavne se mi hodne libi jak ho Paes podporil. Pritom mohl hrat s nekym jinym kdyz vedel ze Radek neni v poradku. Tak snad jim to vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ze se utkani nevysilalo, druhe kolo take nesmirne tezky souper, ktery je zvykly na tenisove maratony, primo je pritahuje. Hlavne aby Radkovi zbyly sily na obhajobu vitezstvi v deblu s Paesem. Ale kazdopadne bomba, i kdyz vetsinou je takove narocne uykani utkani v takovych extremnich podminkach konecna, ale uvidime?
Reagovat
tommr
taky mě napadlo, aby to nebylo pro Radka takový Pyrrhovo vítězství po kterým už nebude mít síly na další zápasy. V deblu obhajuje s Paesem lonskej titul a byla by škoda, kdyby předčasně vypadli nebo kdyby musel Radek dokonce vzdát - v deblovým žebříčku by následoval velkej pád a to by mělo zase za následek nepřízivý nasazování ve zbytku sezóny. Snad to ale Radek nějak ustojí ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
zapomnel na pysnej ;)
Reagovat
gigin
Pyšnej jsem já na Viktorka.
Reagovat
Heather_Fedex
tak to asi vsichni, kt. ho meli ve sve lize ;D
Reagovat
gigin
Já ho tam nakonec nedal.... ;)
Reagovat
Heather_Fedex
a nemas tam ani wawrose ve finale ;))
Reagovat
gigin
:DDD Jsem kecka prolhaná, no...
Reagovat
fazil
ses borec! zkus jeste par kol uhrat.. at se dari!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist