Štěpánek: Jsem na padesáti procentech své hry

4. 6. 2013, 18:24
Aktuality 2
Po svém návratu na okruh ATP už dokázal porazit dva soupeře, přesto daviscupový hrdina Radek Štěpánek cítí, že je teprve zhruba za polovinou svého potenciálu. Po lednové operaci krční páteře už je ale fit a sílu vracet se do špičky mu dávají třeba i výsledky Němce Tommyho Haase či Španěla Tommyho Robreda, kteří si rovněž prošli zdravotními problémy a nyní se probojovali do čtvrtfinále Roland Garros.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Budu velice upřímný, jsem na padesáti, šedesáti procentech," řekl dnes Štěpánek po vítězství v prvním kole prostějovského challengeru, který dvakrát vyhrál. Snaží se zde přidat pár vítězných zápasů, aby nabral nezbytné sebevědomí, které hráč během pauzy ztrácí. "Když se vrátí, tak zbytek přijde s tím," věří autor vítězného bodu v loňském finále Davis Cupu proti Španělsku.

Rodák z Karviné byl už osmý na světě a doufá, že z aktuálního 52. místa, kam se kvůli zranění propadl, se do užší špičky zase může vrátit. Příkladem jsou nyní právě Haas a Robredo, kterým trvalo dva roky, než se po zranění rozehráli.

"Je to motivující, ale musím zůstat trpělivý. Pro mě je důležité, že můžu trénovat naplno, bez omezení, nic mě nikde netáhne, neblokuje. Za to jsem rád," řekl Štěpánek, který v listopadu oslaví 35. narozeniny. Haas je nyní ve stejném věku v Paříži mezi osmičkou nejlepších a Štěpánek by ho mohl napodobit. "Třeba," usmál se.

Haas? Po zranění netrefil v tréninku balon
Německý tenista, jenž byl před lety světovou dvojkou, je Štěpánkovým sousedem v americkém Bradentonu. Český hráč si všiml, jak pomalu a ztěžka se Haas vracel. "V tréninku nebyl schopen trefit jeden balon a teď přesně vím, co prožíval. Každý měl svá specifika, ale čas člověk neošálí. Proto opakuju, že teď je pro mě každý zápas velké vítězství a ta nejlepší léčba. A já se budu taky pokoušet se co nejvíc vyléčit," řekl Štěpánek, který si šel po výhře nad Víctorem Estrellou ještě zatrénovat.

Challenger v Prostějově je pro Štěpánka poslední antukovou akcí před oblíbenou travnatou částí sezony. Před Wimbledonem bude hrát turnaj v Eastbourne a příští týden možná pojede do německého Halle.

"Na trávu se ohromně těším, ale to není to, na co myslím. Teď jsem v Prostějově a soustředím se na každý zápas," řekl karvinský rodák. Divákům na Hané opět ukázal, že je jedním z mála, který umí perfektně útočný styl servis-volej. "Je to velká součást mé hry, patří ke mně. S přibývajícím časem a sebedůvěrou si člověk víc dovoluje, je drzejší. A já na síť budu chodit vždycky," řekl.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
carolyn
http://www.super.cz/178668-ta-nam-ale-vyrostla-z-byvale-nejkrasnejsi-ceske-tenistky-nicole-vaidisove-je-obryne.html
Reagovat
hatatytla
To je sice pravda s tím tommym, když se v roce 2011 vracel po dlouhý pauze, tak hrál hrozně. Jenomže má o hodně více talentu, který při těchto návratech velmi důležitý. Hráči kteří nemají tvz. natural talent se vrací složitěji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist