Štěpánek je v Paříži už mezi nejlepší čtyřkou

14. 11. 2009, 08:10
Aktuality 11
ATP PAŘÍŽ - Radek Štěpánek postoupil na turnaji Masters v Paříži do semifinále. Jeho soupeř Argentinec Juan Martin Del Potro, letošní vítěz US Open, dnes poslední čtvrtfinálový zápas za stavu 0-4 v prvním setu skrečoval. O účast ve finále se Štěpánek utká v sobotu s Francouzem Monfilsem.
Radek Štěpánek

Třicetiletý Štěpánek začal utkání skvěle povzbuzen čtvrtečním vítězstvím nad čtvrtým hráčem světa Andym Murrayem. Hned prorazil podání světové pětky a podruhé připravil Juana Martina Del Potra o servis ve třetí hře. V páté hře po vítězném returnu českého tenisty došel Argentinec k rozhodčímu a zápas po 27 minutách vzdal.

Pátek na Masters 1000 v Paříži:

Tsonga a Söderling boj o Turnaj mistrů nezvládli. Do Londýna letí Verdasco

Jednadvacetiletý Del Potro od triumfu na US Open vyhrál jen v Paříži nad Safinem a zraněným Gonzalezem, proti kterému odvrátil několik mečbolů. Před tím dva zápasy prohrál, i vinou zranění. Z francouzské metropole odstoupil kvůli bolesti třísel a bříšních svalů, které ho limitovaly už v předchozím kole.

Štěpánek si zahraje semifinále v hale Bercy poprvé po čtyřech letech, v roce 2005 prohrál s krajanem Tomášem Berdychem. O rok dříve prohrál dokonce až ve finále. Poslední tři starty pro něj skončily až na raketách pozdějších šampionů.

Jeho semifinálovým soupeřem bude domácí Gael Monfils, který dokázal za podpory obecenstva porazit Chorvata Marina Čiliče 3-6 a dvakrát 6-4. Třiadvacetiletý Monfils postoupil do semifinále podniku Masters podruhé v kariéře. Ve finále ještě nehrál.

S o sedm let mladším Francouzem hrál český daviscupový reprezentant třikrát a dvakrát odešel poražen, naposledy loni ve Vídni.

První semifinálovou dvojici vytvořili srbský tenista Novak Djokovič a druhý hráč světa Rafael Nadal. Djokovič zvítězil nad Švédem Robinem Söderlingem 6-4 1-6 6-3. Nadal si poradil s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou, kterého díky úspěšným koncovkám porazil dvakrát 7-5.

Porážky Söderlinga, letošního finalisty Roland Garros, a Tsongy, rozhodly o tom, že posledním osmým účastníkem Turnaj mistrů v Londýně se stal Španěl Fernando Verdasco. Söderling musel v hale Bercy postoupit minimálně do finále a Tsonga obhájit loňský titul, aby měli šanci předstihnout Verdaska.

- ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch / hala, 2.750.000) -
páteční výsledky (13. 11. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (13-ČR) - Del Potro (5-Arg.) 4-0 skreč D.
Nadal (2-Šp.) - Tsonga (8-Fr.) 7-5 7-5
Djokovič (3-Srb.) - Söderling (9-Švéd.) 6-4 1-6 6-3
Monfils (15-Fr.) - Čilič (12-Chorv.) 3-6 6-4 6-4

Semifinálové dvojice:
Nadal - Djokovič, Štěpánek - Monfils.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Paráda Radku, tak dnes rozeber Monfilse!! Držím palce a přeji ti, ABY SE TI SPLNIL TVŮJ SEN, DOSTAT SE OPĚT DO DESÍTKY, MÁŠ NA TO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Radek ladí formu na DP...:-)))
Reagovat
Twofinger
Zapas netrval dlouho, ale i za ty 4 hry bylo vydet more nevynucenych chyb z obou stran...
I tak je ale Radek radne nabuzenej, snad mu to vydrzi.
Reagovat
Twofinger
Teda videt :-)) uff.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo to povedal Štepán do kamery? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pozdrav na KANÁRY. Tak buď Nicole, rodiče a pod. někdo na dovolené? Případně tajné heslo :))
Reagovat
smazaný uživatel
dík, čo myslíš ako dneska Nole- Rafa??
Reagovat
smazaný uživatel
A neříkal náhodou on spíš něco jako: "Těšte se na kanáry!!!" - vzkaz pro Španěláky na finále DP??:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem měl poprvé od jara pocit, že jde Rafa nahoru, ještě to není 100%, ale už se začíná posouvat ke svému standartu. Je evidentní, že mentálně už je zcela na normálu i pohyb se zlepšil. Nevim, jestli nebude po těch třech zápasech dneska unavenej. Nevsadil bych si na něj, ale už to nevidím beznadějně.

Nole má své výkyvy, ale je nejrozehranějším z první čtyřky. Podle mě je mírných favoritem dnešního zápasu. Ale je to Novak, tedy nahoru a dolu i v jednom zápase.

Nole: 55% vítěz
Rafa: 45% vítěz

Ovšem jestli se budou tahat a bude to velmi těsné, tak to bude plus pro Rafu, udrží lépe koncentraci a zápal, ale to ty Demi víš stejně tak dobře. Bude to super zážitek!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to teda fakt neřikal :)))))))).
To bylo dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne si to zhodnotil. Ja som si aj čítala tipy a dosť ma to ukľudnilo. No len keď si spomeniem na Cincy, čo hral s Nadalom, tak to bola krása. Dnes to bude určite vyrovnanejšie.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist