Štěpánek Ferrera potrápil, v Madridu ale končí

9. 5. 2012, 15:46
Aktuality 1
Ve druhém kole se s madridským turnajem rozloučil Radek Štěpánek. Český tenista už pošesté v kariéře nestačil na Davida Ferrera, kterému tentokrát podlehl 6-7 a 2-6.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Třiatřicetiletý Radek Štěpánek prohrál s pátým nasazeným Davidem Ferrerem poslední dva vzájemné zápasy a na modré antuce byl v duelu s domácím tenistou outsiderem. Celý úvodní set s Ferrerem ale držel krok, aniž by jedinkrát musel odvracet brejkbol svého soupeře. Sám si dokonce šanci k prolomení Španělova servisu vypracoval, Ferrer ale nebezpečí zažehnal, a tak se muselo rozhodnout ve zkrácené hře.

Tu neodstartoval Štěpánek dobře, od stavu 1-3 však vyhrál tři výměny v řadě a měl k dobru dva servisy. Jenže v klíčových momentech zradily Štěpánka nervy: nejprve jeho chyba na síti a poté dvojchyba dostaly Ferrera do vedení, které už šestý hráč světa nepustil.

Dvojchyba českého tenisty poznamenala i úvod dalšího setu; David Ferrer měl po ní vůbec první brejkbol v zápase, a využil ho. Síly na zvrat už Štěpánek nenašel, a tak se po necelé hodině a půl Ferrer dostal ke dvěma mečbolům. První ještě Radek Štěpánek odvrátil, celkově pátá dvojchyba už ale jeho účinkování v Madridu ukončila.

Další český zástupce v Madridu Tomáš Berdych se dnes dozvěděl soupeře pro třetí kolo. Sedmý hráč světa si zahraje s Francouzem Gaelem Monfilsem, kterého už letos porazil ve finále turnaje v Montpellieru.

Výsledky - Madrid - muži (antuka, dotace 3.090.150 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (5-Šp.) - Štěpánek (ČR) 7:6 (7:4), 6:2, Monfils (12-Fr.) - Andrejev (Rus.) 6:3, 1:0 skreč, Wawrinka (Švýc.) - Melzer (Rak.) 6:1, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Roger_Federer
Tak Kvitova absolutne z formy, a ukazuje se že do pohody z minuleho roku si ani nebliží....Boužel udržet si vykonost je pro ni nesplnitelnym cilem...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist