Štěpánek: Davis Cup budu hrát dál. Těším se na tu atmosféru

19. 12. 2013, 11:30
Aktuality 8
Zdá se, že šance na hattrick - třetí vítězství v Davisově poháru během tří let - zůstává otevřená. Hrdina posledních dvou finále Radek Štěpánek totiž potvrdil, že chce reprezentovat i v příští sezoně. A účast prý přislíbila i největší opora týmu Tomáš Berdych.
Radek Štěpánek (© daviscup.com)

Radek Štěpánek v posledních dvou letech rozhodl ve finále Davisova poháru o triumfu českých tenistů a spekulovalo se, zda bude chtít reprezentovat i v příští sezoně. Své i české fanoušky ale už uklidnil.

"Když budu zdravý, tak mě fanoušci určitě uvidí v akci. Davis Cup budu hrát dál. Už se zase těším na tu atmosféru," řekl Štěpánek v rozhovoru pro Deník Sport.

Česká jednička Tomáš Berdych se ke svému postoji hrát Davis Cup i v příštím roce ještě veřejně nevyjádřil, nicméně kapitán Jaroslav Navrátil včera na vyhlášení Sportovce roku, na kterém byl český daviscupový tým vyhlášen Kolektivem roku, uvedl, že mu osmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí účast přislíbil a má chuť reprezentovat dál.

Čeští tenisté vykročí za hattrickem začátkem února v Ostravě proti Nizozemsku.

Účast ve finále Davisova poháru si sice vybere svou daň, neboť tenisté pak mají kratší dovolenou a prakticky okamžitě odstartují přípravu na novou sezonu, pětatřicetiletý Štěpánek si však nestěžuje. I proto, že po rozvodu s Nicole Vaidišovou je ve vztahu znovu šťastný. Chodí s Petrou Kvitovou, se kterou navíc na Floridě absolvují společnou kondiční přípravu.

"Měl jsem nejkratší dovolenou v kariéře. Ale ani mi nevadí, že jsem neměl dovolenou, protože jako dovolenou beru to, že jsem s člověkem, kterého mám rád. S přípravou jsme začali v Miami, kde jsme ještě stihli oslavit moje narozeniny a udělali jsme si s Péťou takovou pracovní dovolenou. Naplno jsme makali, ale zároveň jsme vyrazili na basket, do restaurací a tak dále," přiblížil rodák z Karviné.

Nyní už Štěpánek s Kvitovou v pípravě finišují a pomalu balí na cestu do Austrálie. Tam odletí už v neděli 22. prosince a na Štědrý den dorazí do Perthu. Tam společně zahájí novou sezonu na Hopman Cupu, tradiční soutěži smíšených dvojic.

"Tenisového mixa jsme ještě netrénovali, protože jsme domluvení tak, že už nebude potřeba, když vyhrajeme oba dva svoje dvouhry. Takže se radši poctivě připravujeme na singl. Nebojím se, že by nám to nešlo. Vsadíme prostě na kouzlo momentu," uvedl Štěpánek. Na kurtu prý budou s Kvitovou sladěni do fialové barvy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
hezké společné vánoce Petře a Radkovi v Australii. A držím palce v HC, těším se na přenosy v ČT.
Reagovat
tommr
taky se na přenosy z HC těším. Podle programu ČT se ale zdá, že zápasy, který se hrajou dopoledne místního času tzn. v noci našeho času uvidíme až druhý den odpoledne ze záznamu. Naštěstí by se to mělo týkat jen našeho prvního zápasu se Španělskem, zápasy s Francií a s USA bychom měli hrát večer místního času tzn. v dopoledne našeho času ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ČT bude dávat všechny naše zápasy živě, i ten se Španělskem. :-)
Reagovat
Fandina
Tady dole jsou odkazy na program a zápas se Španělskem by měl být také v přímém přenosu ve 3 hodiny ráno 29.12.2013.
http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/28.12.2013/
http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/hledani/?filtr[nadtitul]=Tenis
Reagovat
PetaM
Jo jo, ve tři hodiny bude Španělsko :D Na ten zápas se těším, ale na to vstávání (nebo ponocování) zase tolik ne :D Ale máme štěstí, je to jen jeden zápas :D :D
Reagovat
tommr
já vycházel z tištěný verze programu v tvstar a tam to noční vysílání není uvedený ...
Jinak pokud přenos začíná až ve tři ráno tak to znamená, že časovej posun vůči Perthu je jen 7 hodin? Já myslel, že je to 9 hodin? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Časový posun vůči Petrhu je opravdu jen 7 hodin, 9 hodin je vůči Sydney a Melbourne. ;-) Nechci tu dělat chytráka, prostě jsem si to vygooglil. :-)

http://www.convertworld.com/cs/casove-pasmo/
Reagovat
tommr
no já zapomněl, že Austrálie je tak obrovská a bral jsem ten posun právě podle Australian Open, kterej si už za ta léta pamatuju ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist