Štěpánek čtyřhru na US Open nevyhrál, rekordní 12. titul mají bratři Bryanové

7. 9. 2012, 21:28
Aktuality 7
US OPEN - Radek Štěpánek se na US Open ze svého druhého grandslamového tituly ve čtyřhře neraduje. Společně s Indem Leanderem Paesem ve finále prohráli s Bobem a Mikem Bryanovými, kterým se tak povedla odveta za finále z Melbourne. Americká dvojčata získala celkově 12. grandslamový titul a překonala rekord legendárních Woodies.
Mike a Bob Bryanovi

Radek Štěpánek se radoval ze svého prvního grandslamového titulu ve čtyřhře na lednovém Australian Open, na kterém dominoval právě s Leanderem Paesem. Ve finále tehdy bratry Boba a Mikea Bryanovy porazili. Tentokrát se jim americké deblové specialisty zdolat nepovedlo.

Na US Open letošní olympijští vítězové triumfovali už počtvrté. Celkově si Bryanovi připsali na konto dvanáctý grandslamový titul a v čele historických tabulek překonali v open éře Australany Marka Woodforda a Todda Woodbridge. "Tohle dlouho nezapomeneme. Woodies byli našimi idoly a inspirací," řekl Mike Bryan.

Štěpánek měl ve finále velké problémy při podání hned v úvodu, dokázali však s Paesem odvrátit čtyři brejkboly. Český hráč, kterému lajnoví rozhodčí několikrát ohlásili chybu nohou, ale přišel o servis v šesté hře, což úvodní set rozhodlo.

S podáním se Štěpánek trápil i nadále a podruhé v utkání servis ztratil hned v první hře druhého setu. Jeho manželka Nicole Vaidišová i Martina Navrátilová v hledišti se obratu nedočkaly a český tenista s Paesem i druhý set ztratili.

"Oni hráli od začátku výborně a při našem podání byli prakticky všude. Strašně nám ztěžovali život. Hráli jednoduše lépe a zasloužili si vyhrát," řekl Štěpánek na webu turnaje. "Prohráli jsme s jedním z nejlepších týmů světa," dodal Paes.

Štěpánek neuspěl ve finále čtyřhry na US Open podruhé v kariéře. Před deseti letech prohráli s Jiřím Novákem s Indem Mahešem Bhúpathím a Maxem Mirným z Běloruska. Paesovi se nepovedlo rozšířit sbírku výher na US Open, které opanoval s Lukášem Dlouhým v roce 2009 a s Martinem Dammem o tři roky dříve.

Přes prohru je finále pro Štěpánka povzbuzením před Davisovým pohárem. Z New Yorku poletí s Tomášem Berdychem do Buenos Aires na semifinále proti Argentině.

Před Štěpánkem neuspěla na US Open ve finále smíšené čtyřhry Květa Peschkeová s Polákem s Marcinem Matkowským. Šanci dosáhnout na titul budou mít v neděli ve čtyřhře žen Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou a možná i Tomáš Berdych, kterého čeká v sobotu semifinále proti Britovi Andymu Murraymu.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
páteční výsledky (07. 09. 2012)

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (2-USA) - Paes/Štěpánek (5-Indie/ČR) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Jan
Viděl jsem závěr a Paes to Štěpánkovi kazil, jinak to vypadalo, že na Bryanovy nemají. Ale účast ve finále je taky pěkný úspěch. Kdo by ovšem nechtěl titul, že.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tos viděl konec. Neviděl jsem to úplně celé, ale naopak Štěpánek byl ten jasně slabší. Kazil hodně jasné údery. Ke konci se zlepšil, to je fakt.
Reagovat
freeteepek
Gratulace Vice k postupu do finále. Byla lepší a zaslouží si být světovou jedničkou. Já vždycky budu fandit Petře, ale takle dobrá ona bohužel není. Je skvělý, že siréna prohrála. Snad jí trochu spadně hřebínek. Ve třetím setu se držela silou vůle. Občas úžasně zaservírovala, ale Vika hrála taky tvrdě a nedělala prakticky žádné chyby. Jenom škoda, že to byla taková přestřelka bez nápadů. Nemůžu říct, že by mě ten zápas nějak nadchnul svojí kvalitou:-(
Reagovat
Heather_Fedex
promin, ale kdyz maria je sirena, tak vika ni neni??
Reagovat
freeteepek
Siréna je jenom jedna. Vika je houkačka:-) Houkání se mi taky nelíbí, ale to řvaní sirény je fakt na červenou kartu. Opravdu nechápu, že jí to prochází!
Reagovat
Heather_Fedex
ja si naopak myslim, ze houkani je daleko horsi, protoze vika ty zvukove projevy jeste zamerne prodluzuje ;)
Reagovat
tommr
byli dneska lepší ve všech směrech a celej zápas měli pod kontrolou. Štěpánkovi dnešní zápas vůbec nevyšel a často to vypadalo, že jsou s Paesem na kurtu poprvé a nejsou vůbec sehraný ...
Asi nejzajímavější moment na celým zápase bylo jedno střídání stran kdy jeden Bryanovec byl tak rozjařenej z hladkýho průběhu zápasu, že skočil (neúmyslně) na Štěpánka a málem ho narval do stojanu rozhodčí ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist