Štěpánek bude poprvé chybět v brisbanském semifinále, navíc se zranil

5. 1. 2012, 14:13
Aktuality 4
ATP BRISBANE - Semifinále v Brisbane bude poprvé ve čtyřleté historii turnaje bez Radka Štěpánka. Český tenista do něj měl nakročeno i letos, zápas s Ukrajincem Alexanderem Dolgopolovem ale nakonec ve třech setech prohrál. Na vyřazení se podepsalo také zranění stehenního svalu.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek míří v úvodu sezony na turnaj do Brisbane pokaždé od jeho založení, respektive přesunutí z Adelaide. Stěhování proběhlo v roce 2009 a český tenista tehdy premiérový ročník ovládl. O rok později prohrál až ve finále s Roddickem, loni skončil v semifinále na raketě Söderlinga.

Letos měl mezi nejlepší čtyřku namířeno znovu, cesta do semifinále ale vedla ještě přes 15. hráče světa Alexandera Dolgopolova, kterého v jediném vzájemném souboji porazil - před dvěma lety po třísetovém boji právě v Brisbane.

Alexander DolgopolovDnes si šestý nasazený Štěpánek v prvním setu bezpečně hlídal podání a po jednom brejku se ujal vedení 1-0 na sety. Ve druhé sadě vedl 2-1 a podával, servis však poprvé v zápase neudržel a soupeř vycítil šanci. Třetí nasazený Dolgopolov zanedlouho proměnil i druhý brejkbol druhého dějství a stejně jako první vzájemný zápas musel rozhodnout až třetí set. 

Duel mohl vygradovat dramatickým závěrem, za stavu 2-2 a 15-40 ale Štěpánka po podání píchlo nad kolenem a český tenista si okamžitě vyžádal pauzu na ošetření. Na kurt se vrátil a o servis ještě několik minut bojoval, udržet ho však nedokázal. Pak si sice podání čistou hrou vzal zpátky a gesty se snažil probudit tiché publikum k fandění, zranění ho však viditelně limitovalo v pohybu a především při servisu, který už do konce zápasu udržet nedokázal. Odvrátil ještě jeden mečbol a zasloužil si ovace diváků, na zvrat už ale neměl fyzické, ani morální síly a po dvou a čtvrt hodinách prohrál 6-4 3-6 3-6.



Karvinský rodák má nyní v Brisbane stále skvělou bilanci 14-3, nicméně výsledky na úvodním turnaji sezony mají od jeho triumfu v roce 2009 pravidelně sestupnou tendenci - titul, finále, semifinále a letos čtvrtfinále.

Dolgopolovovi, který byl včera blízko porážce s Andrejevem a dnes nasázel 16 es, se tak proti Štěpánkovi vydařila odveta a může se těšit na semifinále. V něm na něj čeká druhý nasazený Gilles Simon.

Francouzský tenista o postup bojoval téměř dvě hodiny, než Kolumbijce Santiaga Giralda udolal 7-6 6-4. "Oba jsme dnes hráli na vysoké úrovni," komentoval Simon. 

"Už jsem tu odehrál tři dobré zápasy, což je dobrá příprava před Melbourne. Cítím se dobře a myslím, že se každým dnem zlepšuji," těší sedmadvacetiletého otce ročního syna vzrůstající forma.



Až zítra jsou na programu zbylé čtvrtfinálové duely Murray - Baghdatis a Tomic - Istomin.

- ATP 250 BRISBANE -
(Austrálie, tv. povrch, 434.250 dolarů)
čtvrteční výsledky (05. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Dolgopolov (3-Ukr.) - Štěpánek (6-ČR) 4-6 6-3 6-3
Simon (2-Fr.) - Giraldo (Kol.) 7-6(2) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
a.magerova
Do AO hodně zdraví !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem videl zapas a myslim ze Radek simuloval. Ve vymenach se pohyboval jako lasicka a kdyz uz videl ze na vitezny mic ukrajinace nedosahne, tak zacal pokulhavat. Myslim ze to byl pokus jak jeste neco udelat se zapasem a zastavit rozjeteho Dolgopolova casovou pauzou a to se mu i castecne povedo. Bohuzel mel prilis stazeny zadek ke konci zapasu. Hlavni problem bylo sebevedomi ktere jaksi odeslo. Kazdopadne je to jen zacatek sezony a tenhle turnaj byl urcite docela pro Stepce uspesny.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem sledoval po celoud dobu jedním okem a musím řící že Radek opravdu bojoval a na jeho hru se vždycky moc rád podívám. Ale bohužel to nevydržel fyzicky ani psychicky. Přesto mu velice fandím a přeji co nejvíc dalších takových zápasů, jelikož to co on předvádí na to kolik má let je naprosto úžasné. To jak dokáže jakš takž držet krok s mladými mě neustále udivuje a pohybovat se kolem třícátého místa myslím není k zahození:)
Reagovat
VlS
Na Radka se taky dívám rád, hraje hezkej tenis- Škoda zranění, ale myslím si, že mu ve třetím už docházela pára i jinak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist