Štěpánek bojoval, utekl z mečbolů a Nadalovi sebral set. Ale postup byl daleko

9. 6. 2011, 20:33
Aktuality 88
ATP LONDÝN - Sympatickým a bojovým výkonem se v zápase se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem prezentoval český tenista Radek Štěpánek. Dvaatřicetiletý rodák z Karviné odvrátil mečboly a vynutil si třetí set, nakonec ale v pohledném utkání padl.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek startoval na trávě poprvé po dvou letech a úvod turnaje se mu vydařil - suverénně smetl Soedu a sebevědomí si zvedl obratem proti zkušenému Ivanu Ljubičičovi. Na cestě směr čtvrtfinále mu ale stál první hráč světa Rafael Nadal, se kterým v letech 2004 a 2005 prohrál všechny čtyři vzájemná utkání.


Radek ŠtěpánekV pátém souboji a prvním po dlouhých šesti letech se Štěpánek do světové jedničky pustil zostra a díky skvělým prvním servisům zahájil utkání čistou hrou. Za stavu 2-2 ale soupeři nabídl brejkbol a Nadal odpověděl skvělým prohozem. I český tenista se ale na returnu prosazoval, jenže ztracené podání si zpět vzít nedokázal, byť se při každém ze tří brejkbolů dostal po soupeřově druhém servisu do výměny. 

Pětadvacetiletý Španěl svému o sedm let staršímu sokovi postupně zamezoval v přechodech na síť, a i když se Štěpánek s favoritem statečně držel a občas se blýskl skvělou změnou rytmu, neproměnil žádný z pěti brejkbolů a za stavu 3-6, 3-5 a 15-40 na returnu čelil dvěma mečbolům. Pak se ale začaly dít věci. 

Nadal, tenista zřejmě s nejlepší koncetrací na světě, po dvou neproměněných šancích zápas ukončit vypadl z rytmu a začal chybovat. První brejkbol po dvojchybě ještě odvrátil, další ale nabídl nevynucenou chybou z forhendu a sám rodáka z Karviné do zápasu vrátil další dvojchybou. Ve Štěpánkovi, který se už včera proti Ljubičičovi vzpamatoval z 'kanáru', se v tu chvíli rozhořela vůle bojovníka a vyrovnání na 5-5 na sebe nenechalo dlouho čekat.

Rafael Nadal po pádu skončil v sítiNadalovo chvilkové trápení pak podtrhla první výměna 11. gamu, kdy rodák z Malorky sice doběhl soupeřovo nouzové zkrácení hry a míček úspěšně vrátil zpět, svých 85 kilogramů živé váhy ale na kluzké trávě neukočíroval a po nepříjemném podklouznutí ho zastavila až síť. Štěpánek svému soupeři sportovně pomohl na nohy a Nadalovi fanoušci si po chvíli oddechli, když se jejich miláček zvedl bez zranění. Úplně v klidu ale nebyli, desetinásobný grandslamový vítěz zanedlouho při odvracení brejkbolu zahrál třetí dvojchybu během krátké chvíle a sadu už zachránit nedokázal. 

Pro dvaatřicetiletého Čecha to byl teprve druhý získaný set proti Nadalovi, od premiérového skalpu ho ale dělilo ještě hodně práce. Španěl sice vypadal unavený po fyzicky i psychicky náročných 14 dnech v Paříži, kde v neděli získal už šestý titul z Roland Garros, své překvapivé vyřazení však nepřipustil.

Třetí dějství nabídlo nejlepší tenis. Štěpánek si zápas užíval, po pádu na zem diváky pobavil klikem, ve výměnách měl ale přeci jen navrch Nadal. Sice předvedl jednu fatální chybu, především ale nadchl několika parádními údery - loby, forhendy po lajně i úspěšnými prohozy. Český tenista se nenechával zahanbit, i za stavu 0-4 bojoval jako lev a vzal si jeden servis zpět, ovšem Nadal podruhé koncentraci neztratil a pro diváky vděčný zápas po dvou hodinách a 24 minutách ukončil esem. 

"Hrál jsem líp než včera, zápas jsem měl pod kontrolou, ale za stavu 5-3 a 40-15 zahrál (Štěpánek) výborně a já jsem udělal pár chyb," hodnotil zápas Nadal, v němž se natrápil asi více, než čekal. "Rozhodujícím momentem byl začátek třetího setu. Zvlášť první game, ten byl hodně těžký, ale pak už jsem hrál své maximum," dodal.

Nadal, vítěz turnaje z roku 2008, podobně náročné utkání 3. kola utkání zaznamenal i před rokem, kdy po vítězství na French Open udolal Istomina, ale posléze ve čtvrtfinále nestačil na krajana Feliciana Lópeze. V letošním souboji o postup do semifinále ho čeká Francouz Jo-Wilfried Tsonga, jemuž dnes v průběhu prvního setu vzdal krajan Michael Llodra. Tsonga s Nadalem vyhrál jediné ze šesti střetnutí, v prvním zápase na trávě se ale může opřít o méně náročný program posledních dnů. 

"Abych řekl pravdu, jsem teď trochu unavený," prohlásil Nadal a spěchal ještě na zápas čtyřhry. S krajanem Markem Lópezem ho ale nedohráli, po prvním prohraném setu v tie-breaku byl zbytek utkání kvůli tmě odložen na zítřek.

Andy MurrayMurray postoupil, Del Potro končí
Do čtvrtfinále postoupil také druhý nasazený Andy Murray, přestože ho dnes čekal neoblíbený soupeř. S Jankem Tipsarevičem na londýnské trávě před pěti lety prohrál a stejně dopadlo i jejich poslední střetnutí loni v Dubaji. Po šesti vzájemných soubojích měli tenisté bilanci vyrovnanou 3-3.

Také úvod sedmého setkání potvrdil, že brzy sedmadvacetiletý Srb na o tři roky mladšího Brita umí. Tipsarevič skvěle podával a brzy se ujal vedení 3-1. Jenže radost z náskoku mu dlouho nevydržela a vítězi loňského Davisova poháru neprospěla ani zhruba hodinová přestávka, kterou si za stavu 5-4 z pohledu domácího hráče vynutil déšť. Murray totiž po návratu na kurt na returnu set ukončil a ujal se vedení.

Začátek druhého setu okopíroval průběh toho prvního; Tipsarevič vedl 3-1, dobře rozehranou partii ale znovu v zisk setu neproměnil a nakonec po dvou hodinách a pěti minutách boje prohrál 4-6 6-7.

"Myslím, že jsem se dnes pohyboval dobře, kotník mě už nijak nelimitoval. Bolest jsem vůbec necítil, což je dobrá zpráva," mluvil Murray o zraněném kotníku, který si podvrtl během French Open. "Myslím, že jsem dnes míček trefoval od základní čáry mnohem lépe, než v prvním zápase. I když jsem nevyužil několika brejkbolů, je to dobré znamení, že se do šancí dostávám. Janko dobře podával, tak to pro mě byl dobrý test," hodnotil Skot.

O semifinále si Murray zahraje s Chorvatem Marinem Čiličem, jenž ve třech setech udolal Brazilce Thomaze Bellucciho.

Juan Martín Del PotroUž ve třetím kole turnaj senzačně skončil pro Juana Martína Del Potra. Vítěz US Open 2009 znovu potvrdil, že se mu na trávě zatím nedaří. Na zeleném pažitu byl zatím jen jednou ve čtvrtfinále, v Londýně se nedostal ani do něj. Na argentinského favorita si totiž vyšlápl Adrian Mannarino, který až do tohoto týdne v hlavní soutěži travnatých turnajů ATP nevyhrál jediné utkání.

Dvaadvacetiletý Del Potro v prvním setu nasázel 10 es a nečelil žádnému brejkbolu, v tie-breaku ale prohrál. Ve druhém setu ale neustále dotahoval ztráty servisů, za stavu 1-2 i 4-5 se však na returnu z kritických momentů dostal. Ve druhé zkrácené hře pak ještě odvrátil tři mečboly, čtvrtý už ale 54. hráč světa Mannarino proměnil a překvapivě postoupil do čtvrtfinále. 

O své celkově třetí semifinále si dvaadvacetiletý Francouz, kterému v dnešní dohrávce 2. kola vzdal krajan Simon, zahraje s obhájcem titulu Samem Quereym, nebo domácím Wardem. Jejich souboj byl za stavu 1-1 na sety pro tmu přerušen.

Andy RoddickVe hře o již pátý titul z Queensu se drží Američan Andy Roddick. Bývalá světové jednička dnes v duelu s Kevinem Andersonem odvrátila všechny tři brejkboly a vyhrála dvakrát 6-4. 

"Bylo to tak, jak bych si vždy představoval. On měl nějaké šance na brejk, ale nevyužil je. Já měl možnosti dvě a proměnil jsem obě. To byl příběh dnešního utkání," komentoval Roddick, který kvůli zranění ramena přišel o French Open, nyní se už ale těší na oblíbený Wimbledon, kde byl třikrát ve finále.

"Samozřejmě už všichni mluví o Wimbledonu, který je teď cílem, ale já beru tento turnaj samostatně. Je to příprava na Wimbledon, ale pro mě velmi důležitý turnaj," uvedl osmadvacetiletý Američan.

V dalším zápase se Roddick střetne s Fernandem Verdaskem. Levoruký španělský tenista vyřadil nasazeného Argentince Davida Nalbandiana po setech 7-5 6-1 a v Queensu poprvé postoupil do čtvrtfinále.

- ATP 250 LONDÝN (Velká Británie, tráva, 694.250 eur) -
čtvrteční výsledky (09. 06. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Štěpánek (ČR) 6-3 5-7 6-1
Murray (2-Brit.) - Tipsarevič (14-Srb.) 6-4 7-6(3)
Roddick (3-USA) - Anderson (15-JAR) 6-4 6-4
Tsonga (5-Fr.) - Llodra (10-Fr.) 4:3 skreč L. 
Verdasco (7-Šp.) - Nalbandian (9-Arg.) 7-5 6-1
Čilič (8-Chorv.) - Bellucci (11-Braz.) 7-6(3) 0-6 6-3
Mannarino (Fr.) - Del Potro (12-Arg.) 7-6(3) 7-6(7)

Dvouhra - 2. kolo:
Mannarino (Fr.) - Simon (6-Fr.) 6-7(4) 6-4 3-0 skreč S.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

88
Přidat komentář
smazaný uživatel
i Koza někdy trkne
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufám, Lopato, že tě ta koza někdy pořádně trkne. Potřeboval bys to, aby ses konečně probudil a vzpamatoval. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To nebylo moc originální. Ikdyž na retarda dobrý :D
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju :D Berdych jako 7. hráč světa dokázal poprvé od turnaje mistrů porazit hráče elitní dvacítky (nepočítám-li toho šaška Verdasca, co proti němu hrál se zlomeným kotníkem)...opravdu borec!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gasquet...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co lopato? Koukám, že ti to zase vyšlo jako vždy. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, snadná cesta k penězům, to neznáš?!? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, kdybych sázel podle lopaty, tak jsem bez peněz, bez baráku, někde ve sračkách pod mostem. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych má v kapse set a ve druhém break. Otočí to Troicki či mám opět čekat nějakou zajímavou analýzu? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš vyhrál 7:6, 6:1. Doufám, že Lopata zaleze zpět do kanálu, kam patří a dlouho o něm nic neuslyšíme. :-) 14 es, vypadá to, že se Tomášovi vrátil pořádnej servis.
Reagovat
smazaný uživatel
počkám si na vyjádření bookmakera... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo servis byl tentokrát vynikající. Občas mě sice štvalo že lehké forhandy skončili na pásce, ale vždy ho podrželo podání. Dnes to byl parádní výkon - v 1. setu neměl ani jeden breakball ale tiebreak ovládl. Ve druhém setu hrál skvěle- s takovou hrou by to šlo i na titul. Spokojenost
Reagovat
smazaný uživatel
Já z toho teda viděl jen tiebreak a pár gamů ve druhým setu, páč jsem koukal na Lucku, ale potěšující je minimálně to, že skoro po půl roce konečně porazil někoho z top 20. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyt on hraje na jeho poměry docela konzistentně, slušný standart.Za tuto sezonu zhruba třikrát výpadek, to je prostě Berdych (Cilic a par dalsich) , párkrát soupeř ve vynikající formě, třebaže jen na danném turnaji (Belluci, Golubev v DC...), a pár vyrovnaných partií mu prostě nevyšlo (Wawrinka atd). Ukazal ale ze stale kvality ma (Nadal v Miami)

Na antuce se velice nic čekat nemohlo, budme rádi za 2 čtvrtfinále na Masters.

Nechapu jak na nej vy nuly dokazete naházet tolik špíny.
Berdych herně na top 10 má, ale není zas tak konzistentní to je prostě všeobecný fakt. Umístění na žebříčku si za výkony v minulé sezoně prostě zasloužil.

Doufám že těm de.bilům co na něj umí jen nadávat letos ještě předvede něco, co by jim přislo abnormální a posadí všechny na prdel. Fandím ti Tome.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek sbíral fiftýny jen díky Nadalovým chybám, víme to všichni.
Reagovat
darek.vrana
V tenise se většinou sbírají fiftýny po chybách soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první set prohrála 4:6, ale na jeho konci se přece jen zlepšila. Dle oficiální statistky 11 W a 15 UE, já jsem napočítal winnerů stejný počet, ale o 4 UE více. Mám dojem, že tam asi nepočítali chyby z pokusů o agresivní return druhého podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ve druhém setu daleko lepší výkon, zatím 2:0.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už tři nula, čistá hra zakončená esem.
Reagovat
smazaný uživatel
Dav breaky navrch, 4:0. Pělné, jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Já na to koukám s anglickým komentářem a ten komentátor je ve druhém setu z Lucky úplně paf! Používá slova jako "absolute tennis performance" a dokonce jí nařkl, že v pauze mezi sety vypila "magic liquid". :-)))

Lucka teď "ruluje", pome do toho!
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně, druhý set Lucka vyhrála 6:0, 3 esa, 10 W a jen 3 UE (celkově 21 W / 18 UE). Jen tak dál. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, hraje pěkně. Když jí to takhle jde, je to radost se na ní koukat. :-)

3:0 v druhém setu, vyhrála 9 her za sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Lucku se vždycky pěkně dívá. :-)
A nakonec drama. Rozhodne tiebreak. Pome Lucko!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zaplať pánbůh za ty dary, Lucka nakonec vyhrála 4:6, 6:0, 7:6(5). 8 es a 6 dvouchyb, 41 W a 41 UE. Lucka má evidentně ráda drama, vedla 4:1 a 5:3.
Reagovat
smazaný uživatel
Fuj to byly nervy, ale efektní eso na závěr, tak to má vypadat. :-) Ale nevím, jak na tom bude Lucka fyzicky zítra, pač má za sebou třetí skoro dvouhodinový zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Martičová je schopna se totálně vyházet sama, takže to třeba nebude tak dlouhý. :-) Na druhou stranu, pokud jí to bude padat do kurtu, může klidn i vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám Martič zafixovanou jako solidní antukářku, překvapilo mě, že dolezla tak daleko v hale.
Reagovat
smazaný uživatel
Antukářku? Vždyť její nejlepší výhry byly nad Yaninou Wickmayer v Paříži v hale a nad Aravane Rezai v Miami na hardu -- v roce 2010, kdy výhra nad Rezaiovou ještě něco znamenala.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak letos na antuce v Bogotě uhrála SF, do kterého pak nenastoupila. A v roce 2009 hrála především antuky, pamatuju si jí z Prahy a vím, že pak vyhrála nějaké ITF taky na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě na challengeru v Nottinghamu porazila první nasazenou Monicu Niculescu (47. na žebř. WTA) 6:4, 6:4. Super, super. 80 bodů za SF je doma.
Reagovat
smazaný uživatel
No, zatím je to horror show, 2:3 break dole (vedla 2:0), 2 winnery a 10 nevynucených chyb (já jich teda napočítal 11, ale toto je oficiální statistika).
Reagovat
smazaný uživatel
šafářová se musí dostat aspon do Finále. To je 200 bodů a to by ju katapultovalo a několik míst vejš. Při troše štěstí by to mohlo stačit na to aby byla na Wimbledonu nasazena. Tam neobhajuje nic tudíž by si tam mohla jako nasazená dojít aspon do toho 3. kola a to je hend dalších 160bodů v kapsesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem teď koukal na třetí set potenciálních soupeřek Lucky Šafářové v SF, vyhrála mladá Chorvatka Petra Martic 6:4, 3:6, 6:3 -- má sice slušné podání a forhend, ale kupí strašně moc chyb: dnes to bylo z její strany 39 W a 61 UE (včetně 9 dvouchyb).

Doufejme, že Lucka porazí Zhang, protože pak bude mít velkou šanci dojít až do finále.
Reagovat
Jersey
nevíte někdo jestli se dá na nějaký adrese koukat na debla štěpánka s del potrem?
Reagovat
steve79
To je hrozný. V té Anglii pořád prší, jestli to bude takhle i na Wimbledonu tak potěš pán Bůh.
Reagovat
smazaný uživatel
nechcu nějak machrovat. Ale vsadím se že to pro vás musel být šok, že štěpánek obral Nadala o set. Pro mě to zase takový překvapení není. Štěpánek určitě výkonnostně patří do TOP35.
Reagovat
smazaný uživatel
No jasně, kdyby mu dal Radek 6:0,6:0, tak tě to taky nepřekvapí, že jo?
Seš fakt šašek hochu.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD a další komentář od lopaty, který smozřejmě vůbec nechce machrovat :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
klobouk dolů před Štěpcem
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
super Radone, priste to vyjde! jen tak dal
Reagovat
smazaný uživatel
Toš takhle mi tiket už dlouho nikdo nedojebal! Poslední zápas - minusko na Nadala. Ale to néé, to raději najdeme správný konec rakety až ve 3. setu...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak je pravda, že Lapentti ten bekhend taky neměl nějak extra dobrej. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, to mělo patřit níže.
Reagovat
smazaný uživatel
nezapomente si vsadit na Troického. Je to snadná cesta k penězům.
Reagovat
smazaný uživatel
to už tady myslím párkrát bylo....ty tvoje sázkařský loženky :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale pokaždé to vyšlo.
Reagovat
smazaný uživatel
smích :D
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba, když si doporučoval vsadit si na Petzschnera proti Berdychovi, že jo?
Reagovat
smazaný uživatel
prej že pokaždé to vyšlo :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Petzschnera?? to těžko. možná Kohlschreibera
Reagovat
smazaný uživatel
Příklady tvých chybných odhadů: Kohlschreiber, Gasquet, Verdasco, Davydenko -- u všech jsi tipoval, že Berdycha porazí. Tipoval jsi, že kdo si myslí, že Berdych uhraje aspoň set na Nadala v Miami, absolutně "nerozumí tenisu".

Před Fed Cup si tvrdil, že Wickmayerová určitě uhraje dva body ve dvouhrách, Petra Kvitová měla podle tebe prohrát ve 3. kole RG s Cibulkovou atd. Takových příkladů by se našlo. Řekl bych, že velké většina Tvých "tipů" je vyloženě chybných. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A myslím, že jsi rovněž tipoval, že v Miami Tomáše porazí Florian Mayer. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si zase pamatuju, jak jsi tu psal, že Radwanska proti Šafářové je 100% jistota...:D
Reagovat
smazaný uživatel
A co řekneš ted lopatko? 7-6,6-1... hlavně neříkej, že tenise rozumíš a že si to tušil... :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano stejně jako dnes, ti to pokaždé vyšlo :-D
Reagovat
smazaný uživatel
lžete
Reagovat
smazaný uživatel
Je to všechno dohledatelné, ty šášulo. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
prima zapas. Myslim, ze to mel dnes dost matny Rafa stale pod kontrolou, senzace by se jiste nekonala, ale Stepec pobavil a nazorne nam ukazal lekci celodvorcoveho, chytreho a s ohromnou lehkosti hraneho tenisu. Pokud moc nesaskuje (to uz se pak za neho stydim), dokaze lidi chytnout a tak to ma byt. Parada, Radku!
Reagovat
spaniel
Vždycky jsem ho měl rád, dělá srandu a jeho hra je pestrá.
Reagovat
Jersey
jooo i přesto že mu nicole musela včera dát v posteli nakládačku tak stihl udělat pěknýho klika,pobavit obecemstvo a ještě odehrát dobrý match ;-)
Reagovat
kombajn
NADAL vyhraje tak maximalne jeste 2x FO a zadnej jinej granslam nevyhraje
Reagovat
Matti
pan je vyloženě odborník.
Reagovat
kombajn
chces mi tvrdit snad opak ty odborniku :D:D
Reagovat
Matti
zbožňuju takové předpovědi dopředu :-)). Ty pořádně nevíš, co bude zítra, ale hlavně, že víš, co ještě Rafa vyhraje nebo nevyhraje :-))
Reagovat
smazaný uživatel
K tomuto závěru jsi dospěl po zápase se Štěpánkem? :-) Loni v Queen´s ve 3. kole svedl těžký třísetový zápas s Istominem a ve čtvrtfinále prohrál s Lopezem. ;-) A poté z nálsedujících 4 grandslamových turnajů vyhrál tři: Wimbledon, US Open a letošní French Open. Celkově vyhrál 4 z posledních 5 grandslamů.

Federer takovou bilanci na grandslamech může jen tiše závidět (přinejmenším od roku 2007). :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takýchto predpovedí tu už bolo... Zatiaľ majú mizernú úspešnosť.
Reagovat
smazaný uživatel
jeste, ze jsi datoval... :-) Jinak samozrejme souhlas, zatracovat Rafu predem? K smichu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě bych měl obligátně dodat, že v dobách, kdy Federer měl na grandslamech aspoň trošku srovnatelné výsledky jako Nadal, byl jeho největším konkurentem "lopata" Roddick. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
pan servis Roddick, chtel jsi rict????
Reagovat
smazaný uživatel
Pan "nejhorší bekhend z hráčů top 10 v historii" Roddick. .-))
Reagovat
smazaný uživatel
nemyslim, ze mas pravdu, to je jen tvoje zaujatost a subjektivni nazor. Zebricek bekhendu neexistuje, takze ti ho nemohu "omlatit" o hlavu :-). Koukla jsem se na prubezne starsi rebricky TOP 10 (promin, Brozi), abych trochu argumentovala, ale musim se ti priznat, ze si vubec nepamatuju, jak hral bekhend napr. Lopentti nebo Bjorkman... atd.:-)
Reagovat
tito
Ke cti Roddicka ve vztahu k jeho bekhendu nutno říci, že na něm s Connorsem a pak se Stefankim významně zapracovali. Před Connorsem bylo nemyslitelné, aby Roddick dal vítězný úder z bekhendu. Ten posun potom byl více než zřejmý a mě bylo sympatické, že ve svých letech dokáže měnit svůj pohyb po dvorci. Výsledkem bylo na dosah vítězství ve W. Škoda těch zranění a výpadek formy v posledních měsících.... Jinak je to můj oblíbený hráč a některé jeho činy jsou více než sympatické./ např. Dubaj - S.Peerová/
Reagovat
smazaný uživatel
co se tam stalo?
Reagovat
tito
Pořadatelé v Dubaji odmítli dát vízum Sharah Peerové/Iz/ a tím jí neumožnili účast na turnaji. Roddick, který tam měl následující týden obhajovat titul, se rozhodl tento turnaj kvůli tomuto přístupu bojkotovat. A rozhodně tam nešlo o malé peníze. Viz odkaz
http://aktualne.centrum.cz/sportplus/ostatni-sporty/tenis/clanek.phtml?id=630250
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, že ten bekhend výrazně zlepšil, ale já to taky s tím "nejhorším bekhendem z hráčů top 10 v historii" nemyslel úplně doslova. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi to utkání moc líbilo, myslím, že Radek je jediný, na koho můžeme v DC ještě spoléhat. Berdychova hra je čím dál horší a stále potvrzuje, že umí porazit málokoho.
Reagovat
VlS
Česká národní vlastnost, za kterou se stydím je neúcta k jiným lidem. Radek vyhrál jeden set se špatně hrajícím Rafou, utahaným po RG a uděláme z něj nejlepší naději - jinak mě je DC dost jedno. Pokud Tomáš už do konce roku nevyhraje nic, tak pořád pravděpodobně zůstane v první dvacítce - divný co? Asi to bude tím, že vůbec nehraje tak špatně, jak někteří, ke kterým je těžko mít nějakou úctu, tvrdí, protože se mu nepovedl turnaj a prohrál v prvním kole. Kolik zápasů jste pane vyhrál vy?
Reagovat
Stan_Borowitz
To tak neprožívej. Vždyť jde jen o showbusiness.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, čeká národní vlastnost hned se s.át do jiných lidí, kteří napíšou svůj názor a urážet lidi. Nejsem proti Berdychovi zaujatý, naopak jsem rád za každého hráče, který dobře reprezentuje naši zemí, ale v poslední době se v hodně zápasech složil psychicky i fyzicky. Kde je ta doba, kdy v DC porazil i hráče mnohem výše v žebříčku, a i když hrál blbě, nakonec dokázal vydřít vítězství. Dnes umí prohrát skoro s každým, dnes mě s Troickim potěšil, po delší době hrál celkem dobře. O žebříčku jsem nepsal a nejsem blbej, vím, jak se přičítají a odečítají body.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu krasny zapas. vysledek tretiho setu neodpovida prubehu. Nadherne dlouhe vymeny,Necekane mnoho breaku, ale bohuzel male procento uspesnosti vyuziti. Donutil Rafu hrat na max. Uzasne akrobaticke kousky od obou, Rada srdcar se zase jednou ukazal v tom lepsim svetle. Wimbledon neni bez sanci, pokud vydrzi zdravicko. Uvidime jestli nastoupi na ctyrhru, 2 a pul hodiny fyzicky namahaveho utkani. Mozna to odlozi na zitrek.
Reagovat
smazaný uživatel
při jeho smůle na los chytne někoho extrémně těžkého hned v prvním nebo 2. kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal byl dnes k poražení, ostatně jako minulý rok. Ale i Radek hrál opravdu dobře a navíc jsem se bavil. Fajn tenis! Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Radek ukazal, ze ackoliv mu tahne na 33, umi se porad poradne hecnout. Je nutne ale rict, ze Nadal hral na sve pomery velice podprumerny tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
ale přesto předváděl neskutečné winnery...
Reagovat
VlS
Radek hrál zase jednou srdcem, ve třetím setu mu trochu došla šťáva a trochu začal bavit diváky. Britští komentíci z toho byli úplně na větvi a mluvili o brilantním zápasu a skvělé zábavě - což je pravda, bylo to hezký dívání. Radek hrál (pokud jen mohl) servis volej, takže to vypadalo trochu jak z minulejch let a fakt jsem se u toho bavil.
Reagovat
smazaný uživatel
Bojovný výkon, dobře radek, DC ještě není ztracen. PS:Obdivuji vaši rychlost zpracování článků hned po zápasech, není to poprvé, jste první a vždy po zápase aktualizuji stránku abych si přečetl článek. Díky!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist