Srbský tenis povede ministr zahraničí Jeremič

25. 11. 2011, 09:44
Aktuality 0
Srbský tenis má nového šéfa. Předsedou tamního tenisového svazu se stal ministr zahraničí Vuk Jeremič. Ve funkci nahradil Slobodana Živojinoviče, který odstoupil kvůli údajným sporům s otcem prvního hráče světa Novaka Djokoviče.
Profily hráčů
Vuk Jeremič

Jeremič, jenž na sebe v tenisových kruzích poprvé upozornil v dubnu, kdy udělil předním srbským tenistům diplomatické pasy, byl do funkce zvolen jednohlasně. Okamžitě poté jmenoval do role jednoho z viceprezidentů svazu Djokovičova strýce Gorana, ředitele turnaje ATP v Bělehradě.

"Naším cílem je vytvořit systém, díky kterému nebude současný srbský úspěch jen zábleskem, na nějž budeme za pár desetiletí vzpomínat, ale něco jako dobře promazaný stroj, který bude dál produkovat top hráče," řekl Jeremič po svém zvolení. "Nebudu předstírat, že jsem tenisový expert kalibru Slobodana Živojinoviče, ale jsem velký tenisový fanda a moje láska k tomuto sportu je nezměněná od té doby, co jsem ho viděl hrát proti Patu Cashovi v Davis Cupu v roce 1987," dodal Jeremič.

Srbští tenisté sice před rokem uspěli v Davis Cupu, to ale neukončilo spory mezi předešlým šéfem srbského svazu a Djokovičovým otcem Srdjanem. Ten tvrdil, že wimbledonský semifinalista z roku 1986 Živojinovič zůstává ve své funkci příliš dlouho a vyčetl mu, že nepodporoval jeho syna, když byl Novak Djokovič ještě dítětem, a téměř ničím nepřispěl k jeho úspěchu. Navzdory tomu, že byl letos v lednu zvolen na další čtyřleté období, Živojinovič před dvěma týdny odstoupil.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist