Srbská premiérka vzala fiasko na Adria Tour na sebe. Nechte Djokoviče být, je to moje vina

30. 6. 2020, 10:18
Aktuality 18
Novak Djokovič je za balkánskou sérii exhibičních turnajů Adria Tour, kde se nakazili čtyři tenisté včetně světové jedničky a další lidé, mnohými kritizován. Dle dostupných informací ale byla dodržena veškerá nařízení srbské i chorvatské vlády. Za Djokoviče se nyní postavila premiérka jeho země Ana Brnabičová. "Nechte Djokoviče být, je to moje vina," vzkázala.
Profily hráčů
N. Djokovič a A. Brnabičová

Brnabičová uvedla, že Djokovič měl jedině dobrý úmysl, a pokud někdo chce někoho z rozšíření nákazy vinit, pak by měl vinit ji. "Chtěl pro náš region udělat dobrou věc, vybrat peníze na charitativní účely. Je to moje vina, ne Djokoviče, nechte ho být. To my jsme uvolnili opatření. Kdybychom to neudělali, žádný turnaj by nebyl. Jen naslouchal našim doporučením."

Premiérka Srbska přiznala, že by jednala stejně. "Raději bych také uspořádala turnaj a pak byla případně kritizována, než jen sedět doma. Proto Novakovo rozhodnutí uskutečnit Adria Tour plně podporuji."

Adria Tour měla být čtyřdílná série, která odstartovala v srbském Bělehradu. Od samého začátku v tenisovém světě vyvolávala rozruch, jelikož se nedodržovaly žádné rozestupy, nenosily roušky, ochozy byly plné diváků, hráči se po zápasech objímali, podávali si ruce a absolvovali několik společných akcí jako basketbalový či fotbalový mač nebo párty v klubu.

Nakonec se nedohrál ani druhý díl, finále bylo zrušeno poté, co Grigor Dimitrov po návratu do Monaka ohlásil pozitivní test na koronavirus. Ten se potvrdil dále ještě u Borny Čoriče, Viktora Troického a jeho manželky, Djokoviče a jeho manželky, členů realizačního týmu světové jedničky Gorana Ivaniševiče a Marca Panichiho a Dimitrovova trenéra Christiana Groha.

Celý projekt a také Djokovič od té doby čelí vlně kritiky. Brnabičová však svým vyjádřením podpořila názor předního srbského epidemiologa Zorana Radovanoviče, jenž prohlásil, že fiasko na Adria Tour není vinou Djokoviče, nýbrž vlád jednotlivých zemí, které měly 17násobného grandslamového šampiona údajně oklamat a aktuální situaci ohledně pandemie koronaviru zkreslit. Proto by měly nést zodpovědnost.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Krisboy
Už je mi to jasný. Ta premiérka je z FFF a chtěla Nolýska zničit. Co bude dále? Nejdřív vypustí smrtelný virus, pak bouda na Djokoviče. Zastaví se rogerkovci před něčím? Je teď na řadě Rafa?
Reagovat
woody
Chraň národního hrdinu..
Reagovat
steve79
Dejte Djokovičovi už klid. Djokoviče moc nemusím, ale tohle je kampaň proti němu.
V sobotu jsem byl v divadle. Divadlo vyprodaný. Lidi na sebe namačkaný a skoro všichni měli roušku půl huby. Myslíte si, že tam se to nešíří ?
Reagovat
mardoko
Přesně, taky jsem Djokovičovi nikdy moc nefandil, ale teď asi začnu, když čtu, jak do něho všichni jedou. Zajímalo by mně, jestli oni všude, kde se má, poctivě nosí roušky a používají dezinfekce. Chtěl udělat v těžké době dobrou věc. Včera jsem byl v Prostějově na Elithe trophy a kdyby tam byl někdo nakažený, tak se to také může vesele rozjet mezi diváky i tenistkami. Nikdo tam roušky neměl, rozestupy žádný, diváci víceméně seděli jeden vedle druhého, všiml jsem si jedné dezinfekce u vstupu. Moderátor tenisové akce se běžně fotil s ženami z hledistě a podával jim ruce, pak chodil k tenistkám. Tenistky si sice, jakože na závěr utkání ťukají raketami, ale po vyhraném gamu si stejně všechny na lavičce plácnou rukami, takže to pravidlo je celkem směšné. Vtipné bylo, když si Linda s Terezou po zápase podaly ruce, pak si to uvědomily, plácly se do hlavy a ťukly o sebe raketami:-)
Reagovat
misa
:)
Reagovat
ttopi
Vy dva jste asi nepochopili o co tu jde. Jde o nějakou zodpovědnost tak vlivné osoby v tenise, jako je Novak. Uvědomujete si vůbec, že se třeba letoš zrušil tak velký turnaj jako je Wimbledon?
Reagovat
steve79
Jakou zodpovědnost ? Djokovič udělal vše v souladu s aktuálními předpisy státu.
Reagovat
lvicek
Tak snad ty parby a dalsi kraviny byly uplne zbytecne a turnaj se dal odehrat uplne normalne s aspon zdanim nejakych hygienickych pravidel. At uz by to pomohlo nebo ne, tak by to vyslalo nejaky signal. Takhle si za to muze sam...
Reagovat
ttopi
Zodpovědnost má mít každý svou. To je to samý, jako když si lidi myslí, že když Vojtěch řekne, že se nemusí nosit roušky, že od toho dne virus neexistuje :-D

Tímto se v podstatě vysmáli všem těm zrušeným turnajům, které se mohly klidně taky odehrát ve stejném režimu, jake nějaká sranda Adria Tour, o tom to celé je. Jenže organizátoři nechtěli riskovat byť jen jednoho nakaženého, nebo nedejbože mrtvého tenistu. Mně je osobně jedno, jestli z toho někdo vyvodí nějaké důsledky nebo ne, ale ze strany Novaka je to prostě přešlap.
Reagovat
George_Renel
Blbý a blbější...........
Reagovat
Mayo
Presne tak. Dajme už Novakovi pokoj do čerta.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre teda.
Reagovat
Mantra
no tak to je slušná nána, ta musela dostat, to není možné, takhle si zkazit slušou karieru kvůli sportovci s krátící se karierou
Reagovat
smazaný uživatel
Skazit?..:)
Reagovat
misoSK
Prečo pokaziť? Práve naopak, snaží sa očistiť meno človeka, ktorý je pre Srbov boh, čo jej možno práve pomôže.
Reagovat
Nola
Boris Becker dnes bojuje s Gyrosom :D

https://twitter.com/TheBorisBecker/status/1277879645078196225
Reagovat
Nola
uz mame aj clanocek o krysach, potkanoch a pod.
https://www.fox sports.com.au/tennis/nick-kyrgios-tennis-news-kyrgios-hits-back-at-boris-becker-over-alexander-zverev-novak-djokovic/news-story/5e977d6891610ee27b8823a68061e95b
Reagovat
paddy
Já hned věděl, že Djokovič někoho kryje :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist