Spojení Štěpánka s Paesem funguje. Pomohla jim i letadla nad kurtem

26. 1. 2012, 15:42
Aktuality 6
Spojení tenisty Radka Štěpánka s Indem Leanderem Paesem funguje. Česko-indický pár postoupil na grandslamovém Australian Open do finále, v kterém je čekají první nasazení bratři Mike a Bob Bryanovi.
Profily hráčů
Radek Štěpánek a Leander Paes

"Finále grandslamu nehrajete každý den," těšil se třiatřicetiletý Štěpánek na duel o titul. Ve stejné pozici se ocitl už před deseti lety, ale s Jiřím Novákem tehdy neuspěli a v New Yorku na US Open poslední krok udělat nedokázali. 

V melbournském semifinále Štěpánek s Paesem porazili druhé nasazené Bělorusa Maxe Mirného a Kanaďana Daniela Nestora 2-6 6-4 6-4. "Už to vypadalo, že nás soupeř vystřelí z trenek, ale řekli jsme si, že máme tu kvalitu to otočit, a podařilo se," řekl český daviscupový reprezentant. "Pomohla nám i letadla, která se objevila nad areálem v rámci Dne Austrálie, a nucená přestávka nám dost prospěla," dodal Štěpánek. 

Zřejmě klíčová hra zápasu (a také nejdramatičtější):


Radek Štěpánek a Leander PaesS Paesem se dali dohromady pro letošní rok, ale nešli do neznáma. Čtyřhru spolu už hráli a hned při premiéře v roce 2004 vyhráli turnaj v Delray Beach. "Jdeme to toho naplno. Vím, co tenhle turnaj pro něj znamená," řekl Štěpánek. Paes už hrál v Melbourne finále třikrát, naposledy loni, ale ani jednou se výhry nedočkal.

Paese označil Štěpánek za velkou tenisovou osobnost, kterou se snaží nezklamat a doplnit. "Já do hry vnáším něco ze své singlové pozice, on má velké deblové zkušenosti. Myslím, že nám to spolu klape," pochvaloval si Štěpánek.

Čeští tenisté jsou ve čtyřhře Paesovými oblíbenými partnery. S Lukášem Dlouhým vyhrál v roce 2009 Roland Garros a US Open, s Martinem Dammem US Open 2006. Ind hrával i s Davidem Riklem.

"Od každého se naučil nějaké slovíčko a jeho nejoblíbenější úsloví, když se něco povede, je přesně tak," řekl Štěpánek, který začínajícího filmového herce Paese také hecuje, aby natáčel scény dalšího filmu rovněž v Praze.

Finále čtyřhry mužů je na programu v sobotu večer místního času, tedy dopoledne času středoevropského. Štěpánek s Paesem budou bojovat titul po finále dvouhry žen, která začíná v 9:30 hodin SEČ.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
ArcusII
Nevíte někdo kolik peněz je na AO za titul ze ctyřhry a v mixu? hledal jsem to ale marně :) jen by mě zajímalo, kolik by Paes vydělal kdyb yvyhrál double v mixu a se Štěpánkem ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A uplně jsem si vzpoměl na Tarantina v Desperadu. ,,A tan chlápek na baru mu povidá, přesně tak!"
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, na Eurosportu jsem koukal tušim na čtvrtfinále, tenhle zápas jsem bohužel zaspal po prvnim setu.
Nicméně na sobotu se těšim jak vosa na kolu. A dofám že dvojčatům překazej vstup do hystorie díky těm hrozícím dvanácti titulům.
Reagovat
Fandina
a vyhrajte "přesně tak".
Reagovat
misoSK
Neviete, ci sa bude dat finale 4hry sledovat nazivo na Eurosporte? Mam totiz stavene na Paesa so Stepankom a rad by som si to finale vychutnal
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju oboub hráčům myslím si že je to celkem slušný výkon:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist