Spojení Nadala s Djokovičem k vítězství nepomohlo

10. 8. 2010, 06:50
Aktuality 10
ATP TORONTO - Poprvé od roku 1976 ve čtyřhře nastoupili po svém boku dva nejlepší tenisté světa. Ani nyní to však úspěch v podobě deblového titulu nepřinese. Rafael Nadal a Novak Djokovič prohrál v Torontu hned v prvním kole s Kanaďany Pospisilem a Raonicem.
Djokovič s Nadalem prohráli s Pospisilem a Raonicem

Do soutěže čtyřhry se na tenisovém turnaji v Torontu přihlásili společně Španěl Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič. Podle postavení na žebříčku dvouher tak vytvořili nejsilnější možnou kombinaci, neboť zaujímají dvě nejvyšší příčky. Podle tenisové asociace ATP hráli společně čtyřhru světová jednička a dvojka naposledy v roce 1976.

Tehdy vládl žebříčku Američan Jimmy Connors a společně s krajanem Arthurem Ashem nastoupil na turnajích ve Washingtonu a North Conway. K titulu jim to ale nepomohlo ani v jednom případě.

A napoprvé se to nepodaří ani Nadalovi s Djokovičem.

Španěl se Srbem v prvním společném soutěžním zápase podlehli 7-5 3-6 8-10 domácím Vaskovi Pospisilovi a Milosi Raonicovi, kteří se do soutěže dostali na divokou kartu.

Kanaďané sice prohráli první set, druhý ale ukončili ziskem tří gamů v řadě a v rozhodujícím super tie-breaku se ujali vedení 4-0. Za stavu 9-5 sice nevyužili tři mečboly, čtvrtý už ale proměnili v nečekané vítězství.

Myšlenka vyšla až na druhý pokus
Nadal a Djokovič už o společné čtyřhře uvažovali minulý rok při turnajích v Montrealu a Cincinnati. Tehdy měl ale Nadal problémy s břišními svaly a plán musel být odložen. "Novak zavolal Rafovi před několika týdny a připomněl mu to. A Rafovi se ta myšlenka líbila," vysvětlil publicista Benito Perez-Barbadillo, který s oběma tenisty úzce spolupracuje.

Oba hráči se na velkých grandslamových turnajích soustředí výhradně na dvouhru, přesto už mají na svém kontě i triumfy ze čtyřhry. Djokovič se radoval letos v Queensu po boku Jonathana Erlicha, Nadal již vyhrál šest turnajů, naposledy s Markem Lopezem v Indian Wells.

"Loni to nevyšlo, protože jsem měl problémy s koleny. Ale letos nápadu už nic nebrání. Čtyřhra je důležitou součástí mé hry, můžu při ní vylepšit spoustu úderů. Spojení s Novakem bude jenom pozitivní. Je to nejtalentovanější hráč na okruhu, být s ním na stejné polovině kurtu bude skvělá zkušenost," řekl před utkáním první hráč světa Nadal.

"Cítím se být ve skvělé kondici. Nejen tělo, vůbec po tenisové stránce. Po Wimbledonu jsem na tři týdny úplně vypnul a to mi pomohlo," dodal rodák z Mallorky.

Gasquet znovu prohrál
Jména soupeřů už znají také nasazení tenisté. Tomáš Berdych zahájí proti Sergeji Stachovskému z Ukrajiny, jenž si poradil s Richardem Gasquetem. Francouz tak po úspěších na evropské antuce prohrál na americkém betonu i druhé utkání. Český tenista se se Stachovským utká poprvé.

Přípravu na US Open odstartuje Roger Federer duelem proti Argentinci Juanu-Ignaciu Chelovi, se kterým ve čtyřech soubojích ztratil jen jeden set. Naposledy spolu hráli před čtyřmi lety. Chela v prvním kole smetl Kolumbijce Alejandra Fallu.

Druhý nasazený Novak Djokovič se utká s Julienem Benneteauem. Francouz porazil dvakrát 6-4 Denise Istomina z Uzbekistánu.

- ATP 1000 TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.430.000 dolarů) -
pondělní výsledky (10. 08. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Južnyj (12-Rus.) - Simon (Fr.) 6:4, 6:4, Polansky (Kan.) - Melzer (13-Rak.) 7:6 (8:6), 6:4, Almagro (14-Šp.) - Marčenko (Ukr.) 7:5, 5:7, 6:4, Anderson (JAR) - Mayer (Arg.) 7:6 (7:2), 6:4, De Bakker (Niz.) - F. López (Šp.) 7:6 (7:2), 6:3, Gulbis (Lot.) - Bellucci (Braz.) 6:1, 6:4, Stachovskij (Ukr.) - Gasquet (Fr.) 7:5, 6:1, Chela (Arg.) - Falla (Kol.) 6:0, 6:3, Hanescu (Rum.) - Raonic (Kan.) 6:4, 6:4, Robredo (Šp.) - Nieminen (Fin.) 6:1, 6:4, Benneteau (Fr.) - Istomin (Uzb.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Pospisil/Raonic (Kan.) - Djokovič/Nadal 5:7, 6:3, 10:8.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Radka Stepanka je mi skutecne lito po te pauze..jeho vykony na kurtu, je to chudak. Opravdu se mu vubec nedari.
Reagovat
weak
...já osobně prohru Rafíka s Novakem nechápu - ikdyby měli stát oba vzadu na baselajně, NEMŮŽOU nikdy v životě prohrát s Vaškem a Milošem... :-) Tím nechci snižovat kvalitu a potenciál kanaďanů - Raonic se mi naopak moc líbí - má 195, servíruje a hraje opravdu dobře a časem bude patřit do světové špičky... ale opakuji - tahle prohra je pro Nadala s Djokovičem velmi ostudná... Kdyby prohráli s nějakými vyhranými deblisty, tak dejme tomu, ale tahle dvě mladá ucha, která debl na té nejvyšší úrovni samozřejmě nehrají, tak to je pro mě velké zklamání...
Reagovat
smazaný uživatel
veru tak
Reagovat
smazaný uživatel
Neznamena, ze kdyz spolu hraji jednicka a dvojka, ze musi vyhrat, Vse chce svë. A u debla plati stoprocentne souhra, vedet co zahraje souper, ze se na neho mohu spolehnout. To samozrejme u nich nebylo. Byli asi vice individuality. Doufam, ze je to neodradi a budou pokracovat. Vzdyt tato hra jim pomuze i v singlu. postrech, rychle voleje na siti. Risa me take zklamal, hral bez nasazeni, elanu.Stachovskij hral vyborne. Aby Toma nezaskocil, Jeste s nim nehral,tak doufam, ze mu konecne pujde podani a nebude si dlouho zvykat na jeho hru, aby nebylo pozde. Rada uvidime, Fognini je schopen hrat vyborne,hlavne ale na antuce,Roger prvni zapas po pause, To ma vzdy trochu problem a Chela ted hodne hraje, ale take spise na antuce.No doufam, ze nebude zase prset a budou prenosy plynule.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedno zklamání za druhým. Richard hrál strašně, i když je fakt, že Stakhovsky zahrál jeden z nej zápasů poslední doby. I tak ale nevím co se s Ríšou děje. Snad jen nedoléčil ještě to rameno a přechod na beton zklamal, protože být problém jinde, tak by to bylo horší. Snad se rozehraje a nepromarní svůj velký talent zcela. Jinak Nole s Rafou mě překvapili, prohrát s takovými hráči. =/ Asi ale měli větší motivaci jakožto domácí. Holt se stane, první ostrý společný duel v deblu. Doufám však v další společné turnaje. ;) To, co říká Rafa o konkurenci, mě potěšilo už dříve. Dokáže uznat kvality, klobouk dolů. Dokonce bere i Djokovu zálibu v imitování. =D
Reagovat
skott
par klaunu:-)) az me mrzi, ze to nikde nedavali:)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak ono spojení no. 1 a no. 2 samozřejmě hned nezaručuje vítězství a bohužel se to potvrdilo hned v prvním kole... ale třeba se kluci ještě někdy dají dohromady, fakt by bylo zajímavé vidět je hrát bok po boku... už na charitativní zápase pro Haiti v Australii bylo vidět, že si kluci spolu dobře rozumí...
Reagovat
smazaný uživatel
uz sa tesim co predvedie federer uz aby som si budiok nastavil :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nó, tak škoda, tešila som sa, že ich uvidím a zase nic... videli ste to niekto? Inak Rafan týmto vyjadrením o Djokérovi u mňa stúpol, je skutočne vidieť, že sa zmenil ;-)
Reagovat
steve79
Gasquet mě zklama, že prohrál. Čekal jsem, že by se mohl do osmifinále apon dostat. Jinak dneska jsem koukal na program a čekají nás dost zajímavé zápasy. Od pěti hodin hraje Berdych se Štěpánkem a od půl druhý ráno Federer.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist