Spasitel Djokovič musí hrát oba zápasy. Plán B nemáme, přiznávají Srbové

14. 9. 2010, 16:19
Aktuality 1
V pohodě a dobré náladě pokračují čeští tenisté v Bělehradu v přípravě na semifinále Davis Cupu. Vrásky na čele mají domácí Srbové, kteří jsou v napětí, zda finalista US Open Novak Djokovič přiletí z New Yorku připraven nastoupit na všechny dny.
Novak Djokovič

Kapitán Jaroslav Navrátil si v dnešním tréninku vzal do práce Radka Štěpánka a po něm i Tomáše Berdycha. Odpoledne si s nimi potom zahrál Ivo Minář, zatímco Jan Hájek měl volno, protože byl lehce nachlazen.

"Nálada je výborná, pohodová. Kluci jsou dobře naladěni," řekl člen realizačního týmu Tomáš Cibulec. "Večer jsme byli na večeři v japonské restauraci v centru města a bylo to super," doplnil.

Finále US Open mezi Španělem Rafaelem Nadalem a Djokovičem tenisté začali sledovat, ale nikdo se nedíval až do noci. "Radek viděl set a usnul. Berďa spal před dešťovým přerušením," uvedl Cibulec.

Na oficiální tiskové konferenci Berdych uvedl, že Nadalova výhra se dala čekat, jelikož má více finálových zkušeností a měl možná i větší motivaci. "Chtěl vyhrát grandslam, který mu ve sbírce chyběl," řekl sedmý hráč světa. Štěpánek zopakoval, že povrch českému týmu vyhovuje. "Můj dojem je, že je to pomalejší a míče vyskakují výš než na US Open, ale máme dost času si zvyknout," prohlásil.

Moc času si zvyknout nebude mít druhý tenista světa Djokovič. Do Bělehradu by měl přiletět ve středu soukromým letadlem, takže bude mít na trénink před pátečním začátkem zápasu pouze den a půl.

Zkušený kouč Niki Pilič, který vede tréninky Srbů místo kapitána Bogdana Obradoviče, jenž byl s Djokovičem v Americe, tvrdil, že Djokovič by měl být připraven na všechny dny. "Není plán B, že by za něj hrál někdo jiný. Alternativa jednoduše neexistuje. Je páteří týmu. Věříme, že bude připraven nastoupit," řekl Pilič, rádce srbského daviscupového týmu od roku 2007, bělehradskému Večerníku.

Srbové očekávají, že Češi nenasadí do pátečních dvouher Štěpánka. "Nedělají si iluze, že by měl proti Djokovičovi šanci. Pošlou ho až na důležitou čtyřhru a nedělní dvouhru," mínil Pilič.

Jednatřicetiletý Štěpánek při odletu do Bělehradu tvrdil, že je připraven hrát každý den. Navrátil připustil, že s podobnou variantou může přijít. "Podstatná je sobota a neděle, takže může nastat situace, že v pátek bude hrát Minář nebo Hájek," řekl kapitán.

pva, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist