Španělé v čele s Nadalem měli potíže, ale vedou

19. 9. 2008, 16:09
Aktuality 8
DAVIS CUP - Španělsko v semifinálovém souboji Davis Cupu se Spojenými státy vyhrálo obgě úvodní dvouhry. Rafael Nadal potvrdil roli favorita v utkání se Samem Querreym a i přes prohraný první set porazil svého soupeře 6-7 6-4 6-3 6-4. Ještě více se na výhru nadřel David Ferrer, který udolal Andyho Roddicka až 8-6 v pátém setu.
Rafael Nadal a David Ferrer

Zápas na antuce v aréně pro býčí zápasy Las Ventas nedaleko Madridu nezačal pro Nadala nejlépe. Sam Querrey, který je ve světovém žebříčku na 39. místě a dnešní duel byl pro něj po dodatečné nominaci za Jamese Blakea premiérou v Davis Cupu, vyhrál před 21.000 diváky první set v tie-breaku. Ve druhém dokonce hned v úvodu sebral favorizovanému soupeři podání a ujal se vedení 2:0 na gamy.

Ve druhém dokonce hned v úvodu sebral favorizovanému soupeři podání - poprvé a naposledy v utkání - a ujal se vedení 2:0 na gamy. Od té chvíle ovšem dvacetiletý Querrey začal doplácet na nevynucené chyby. Ve druhé sadě jich vyrobil 21 a od té doby byl už zápas pod kontrolou favorizovaného Nadala. Ten ve třetím setu znovu sebral Querreymu podání ve čtvrtém gamu a o servis přišel Američan i ve čtvrté sadě za stavu 4-4.

"Bylo to velmi těžké," komentoval utkání Nadal. "Nikdy v životě proti mě na antuce nikdo neuhrál tolik bodů z podání. Je pro nás důležité, že jsme začali vítězstvím."

Druhý bod přidal Ferrer, když porazil americkou jedničku Andyho Roddicka. Španělský tenista sice získal první set v tie-breaku, pak ale převzal kontrolu nad zápasem Roddick a v následujících dvou dovolil soupeři uhrát jen tři gamy. Ferrer ale zabojoval a výsledek zápasu otočil, když poslední set získal poměrem 8-6. 

Třetí postupový bod a s ním spojenou šestou finálovou účast může Španělům zajistit už sobotní čtyřhra, ve které se zřejmě utkají domácí Feliciano Lopez s Fernandem Verdaskem proti Miku Bryanovi a Mardymu Fishovi, který nahradil zraněné Mikovo dvojče Boba.

Výsledky - Davis Cup:
Španělsko - USA 2:0 po pátečních dvouhrách
Nadal - Querrey 6:7 (5:7), 6:4, 6:3, 6:4
Ferrer - Roddick 7:6 (7:5), 1:6, 2:6, 6:4, 8:6

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
skott
Amikum sem sice moc sanci nedaval, ale ze Andy by moh dat nevyraznyho Ferrera s tim sem pocital jako jistotou.Po tretim setu byl v laufu a jen vecna skoda, ze si tesne nechal sebrat servis na zacatku dalsiho.Mohl to aspon trosku zdramatizovat.Nadaluv zapas sem radeji vynechal, ale Querrey mu sebral set a to je celkem prekvapko...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to smůla. Antuku uprostřed betonový části sezóny měli zakázat. Přece v DC nehrajou ti, co objíždějí antukový challengery. Vůči hráčům to není fér, ale co by domácí neudělali pro výhru, že.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady s tebou až tak nesouhlasím.Je to přeci pro obě strany stejné,je to právo domácích jakej povrch si vyberou a tak proč by Španělé tu výhodu neměli využít.To je to samé jako Britové hrajou na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
Já DC nesleduju. Jestli doma hrajou na trávě (i na podzim?), tak to je už velmi neslušné.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas se Secaa.. Domácí určují povrch a samozřejmě, že vyberou takový, aby jim nejvíc vyhovoval. Není na tom nic neslušného, prostě to tak funguje. Jinak včerejší zápasy DC byly vcelku zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, pamatuji se i na vypelichaný koberec v hale. Dávno se už ale nekoukám. Tráva není úplně běžný povrch (její procento v sezóně?). Nějaký DC v TV dávají? Nebo zajímavé jen podle výsledků.
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval jsem zápas Lacko - Tipsarevič, mladého Slováka jsem viděl poprvé. Má velmi dobrý servis, hrál odvážně, bohužel to nedotáhl.. Jinak jsem nečekal, že Davyděnko bude doslova smeten z kurtu..ale to bouřlivé prostředí v Argentině udělalo asi své. No a pak byly docela zajímavé průběhy zápasů mezi Španělskem a USA.
Reagovat
smazaný uživatel
Tedy STV, to nemám, neboť ta naše přiblblá É únie je natolik sjednocená, že neumožní občanům jiných států téže unie (legální) pořízení dekódovací karty k satelitům. Jsi v oblasti příjmu a přesto je to na prdlajs (kabel platit nechci).
Draze placení šašci z Bruselu jsou tudíž k ničemu. Společný přístup k různým evropským televizím je asi jediné, o co bych měl zájem. Jsou i státy, které nekódují. Naši cz/sk postbolševici ovšem bohužel ano.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist