Španělé na DC do Kanady bez Ferrera a možná i Almagra

28. 12. 2012, 22:51
Aktuality 4
Španělé, kteří za posledních pět let chyběli jen jednou ve finále Davisova poháru, by mohli mít v úvodu nového ročníku problémy. V prvním kole v Kanadě totiž s největší pravděpodobností nebude hrát Rafael Nadal, už nyní se omluvil David Ferrer a nejistá je i účast španělské trojky Almagra.
Nicolás Almagro a David Ferrer

David Ferrer byl v uplynulé sezoně při absenci Nadala tahounem španělského daviscupového týmu. V týmové soutěži letos vyhrál všech šest zápasů ve dvouhře a to s poměrem setů 18-2. Na vítězství jeho dva body nestačily až ve finále proti českým tenistům. 

V příštím utkání ale Ferrer, který z posledních 19 zápasů v Davis Cupu prohrál jen v roce 2010 v pěti setech s Monfilsem, Španělsku nepomůže. Třicetiletý tenista na právě probíhající ehibici v Abú Dhabí, kde dnes prohrál s Djokovičem, oznámil, že na začátku února 1. kolo v Kanadě hrát nebude. 

"Letos budu hrát i v Dauhá," vyřkl hlavní důvod své neúčasti Ferrer, který má v lednu program na všechny čtyři týdny. "Dauhá, Auckland a Melbourne, proto nebudu hrát první kolo Davis Cupu. Nemůžu hrát všechno, po Australian si potřebuju také odpočinout," vysvětlil pátý hráč světa své rozhodnutí, proč týden po úvodním grandslamu sezony nepoletí ještě do Kanady.

Španělská jednička Rafael Nadal se měl na začátku roku vrátit po půlroční pauze na kurty a toužil i po návratu do daviscupového týmu, dnes se však odhlásil z Australian Open a i jeho start v Kanadě je tak velmi nejistý.

Svou účast zvažuje také španělská trojka Nicolás Almagro, jenž se stal smutnou postavou letošního finále proti českým tenistům. "Musím více přemýšlet, protože letos jsem měl dost problémů s ramenem a bylo to pro mě opravdu hodně těžké. Během roku jsem měl v ramenu osm infiltrací a nechci hrát takhle znovu. Chci být připraven bojovat ve všech zápasech. Ale Davis Cup je speciální, jsou to jiné emoce a skvělé momenty, tak ještě uvidím," uvedl Almagro.

1. kolo Davisova poháru je v sezoně 2013 naplánováno už na víkend 1. až 3. února, tedy týden po Australian Open. Kapitán Španělů Albert Costa tak už musí hledat alternativy, ale i neúčast elitního tria by Španělům díky široké základně nemusela zlomit vaz. K deblové dvojici Marcel Granollers a Marc López by Costa mohl nominovat Fernanda Verdaska a Feliciana Lópeze.

Kanada si svého soupeře pozvala do Vancouveru na rychlý povrch a místní hala Thunderbird Sports Centre je již vyprodaná. Prostředí jako ušité na míru by mělo vyhovovat domácí jedničce - 13. hráči světa a nejlepšímu kanadskému sportovci roku 2012 - Milosi Raonicovi. Kanada bude moct navíc poprvé využít i služeb Jesseho Levina, který změnil občanství. Do čtyřhry by měl kapitán Martin Laurendeau nasadit zkušeného čtyřicátníka Daniela Nestora s Vaskem Pospisilem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Karl
Není náhodou kapitánem Španělů Alex Corretja? V textu je napsán Albert Costa.
Reagovat
carolyn
Být ALmagrem, tak taky zvažuju :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokracovani kratkeho prispevku. Urcite ho to stalo spoustu sil a k nicemu. Prvni kolo bude na zacatku nabite sezony, tak asi zvazil, co pro nej bude lepsi a singlove souteze urcite stavi vys. A ma recht, neni jiz nejmladsi, tak si to chce kjeste co nejvice uzit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani se Davidovi nedivim. Podal tak uzasny vykon, sva utkani bez ztraty setu a stejne to bylo na nic. U
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist