Soutěž mužů opustil už i poslední z Čechů Rosol

30. 5. 2013, 18:07
Aktuality 0
Soutěž mužů je po dvou kolech bez českého zástupce. Poslední želízko v ohni Lukáš Rosol dnes v deštivé Paříži prohrál ve čtyřech setech s předloňským čtvrtfinalistou Fabiem Fogninim a své grandslamové maximum tak vyrovnat nedokázal.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol i na druhém letošním grandslamu postoupil do 2. kola, na French Open ale stejně jako v lednu v Melbourne skončil hned na prvním nasazeném soupeři, na kterého narazil. Dnes na antuce v Paříži nestačil na 27. nasazeného Itala Fabia Fogniniho, kterému podlehl 2-6 6-7 6-2 1-6.

Rosol se v prvním vzájemném utkání s Fogninim, který minulý měsíc v Monte Carlu porazil i Tomáše Berdycha či Richarda Gasqueta, prosadil jen ve třetím setu, jinak se mu nedařilo a často chyboval. Zápas byl hned v úvodu za stavu 2-2 a 0-40 při podání Rosola kvůli dešti přerušen a po pauze ztratil český hráč čtyři hry v řadě. O druhý set pak přišel v tie-breaku, a i když ve třetím dominoval, ve čtvrtém byl znovu příliš netrpělivý, s údery spěchal a prohrál.

Sedmadvacetiletý rodák z Brna v zápase předvedl celkem 51 nevynucených chyb, zatímco soupeř o 15 méně. "Zahrál jsem špatně. Věřím, že příště mu to vrátím," řekl zklamaně Rosol. "Chtěl jsem dát do zápasu vše. Dva sety jsem zahrál jakžtakž, ve třetím se trošku rozehrál, ale ve čtvrtém mě trochu přejel," popsal průběh.

Rosol tak nedokázal vyrovnat své grandslamové maximum, 3. kolo si zahrál před dvěma lety právě v Paříži a pak také loni ve Wimbledonu, kde senzačně vyřadil Rafaela Nadala.

Právě se španělským tenistou se na letošním French Open může v příštím zápase utkat Fognini, sedminásobný šampion Nadal se ale dnes svého duelu 2. kola proti Slováku Martinu Kližanovi kvůli dešti nedočkal. 

Bez problémů prošel už do třetího kola Novak Djokovič. Zatímco v prvním kole odehrál tři vyrovnané sety s Belgičanem Goffinem, dnes ztratil jen čtyři gamy s Guidou Pellou. Srbský tenista, kterému triumf z Paříže jako jediný chybí ke zkompletování kariérního grandslamu, v zápase přerušovaném deštěm porazil argentinského outsidera hladce 6-2 6-0 6-2.

"Po většinu času jsem se snažil odpočívat, protahoval jsem se a dělal různá cvičení, aby tělo zůstalo v provozní teplotě. A dělal jsem věci jako každý jiný člověk - jedl jsem, seděl jsem, šel jsem na toaletu. Dešťové pauzy k našemu sportu patří, ale rozhodně jsem rád, že jsem zápas dokončil ještě dnes," přiblížil Djokovič svůj program, když se zrovna nehrálo.

O postup do osmifinále se nejlepší tenista světa utká s Bulharem Grigorem Dimitrovem, se kterým prohrál před třemi týdny v Madridu. Jednadvacetiletý přítel Marie Šarapovové si poradil s domácí devatenáctiletou nadějí Lucasem Pouillem a jako první Bulhar v open éře postoupil do 3. kola grandslamového turnaje.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN 2013 muži -
(Francie / Paříž, antuka, 21.017.000 eur)
čtvrteční výsledky (30. 05. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Fognini (27-It.) - Rosol (ČR) 6-2 7-6(3) 2-6 6-1
Djokovič (1-Srb.) - Pella (Arg.) 6-2 6-0 6-2
Nišikori (13-Jap.) - Žemlja (Slovin.) 6-1 5-7 6-1 6-4
Kohlschreiber (16-Něm.) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) bez boje
Dimitrov (26-Bulh.) - Puille (Fr.) 6-1 7-6(4) 6-1
Hanescu (Rum.) - Tursunov (Rus.) 6-4 6-6 skreč T.
Paire (24-Fr.) - Kubot (Pol.) 7-6(2) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist